icon

Dvojročné dieťa sa neustále hádže o zem

wera_ga
21. jan 2015

Žienky a hlavne maminky, ktoré ste mali podobný problém, prosím pomôžte mi ho riešiť. Mám 2 ročného syna, ktorý sa neustále hádže o zem a je mu jedno, či je to do kaluže alebo do blata či na hlavnej ceste a o obchode ani nevravím.. Proste akonáhle sa mu niečo nepáči alebo niečo nejde podľa neho, hneď sa hodí o zem a bude plakať až kým pomaly neodpadne. Najhoršie na tom je to, že nereaguje na nič, na milé slovo, na podplatenie sladkým ani na bitku. Keď mu šupnem po riti, jednoducho pokračuje ďalej. Ja ho milujem ale mám pocit, že čoskoro ma odvezú na psychiatriu. S mojim mužom sme z neho už zúfalí, chceli by sme už aj súrodenca, no keď je malý takýto teraz obávame sa, čo to bude ak náhodou príde malé... Prosím pomôžte ☹ ☹ ☹ ☹

wera_ga
autor
22. jan 2015

@adula12 no môj je taký istý 😀 počuj niesu dvojčatá? 😀 😀 presne že keď urobí niečo naschál tiež rád vylieva vodu na zem tak keď naňho nakričím príde sa túliť ako keby sa nič nestalo a hladká ma po nohe alebo tvári že "maminka mooja.." 😀 no a to sa potom ani hnevať na to dieťa nedá 😅 a presne aj môj vôbec neobsedí pri jedle aj keď čítame alebo počúvame pesničky, preto mu najčastejšie púšťam také pesničky na youtube volá sa to TUTITU a to zbižňuje, pri tom mi vydrží aj hodinu sedieť tak vyskúšaj 😉

wera_ga
autor
22. jan 2015

@timea7 no celkom v tomto s tebou nesúhlasím čo sa týka toho jedla lebo môj je taký istý. On je až príliš živý a jednoducho ho nudí chvíľu sedieť. Mne nevadí keď nesedí pri jedle za stolom, hlavne že sa mi naje, teda naje sa jedine keď ho posadím pred oblúbené pesničky alebo rozprávky. On totižto asi žije zo vzduchu, teda pokial by som ho doslova nenatlačila, jedlo by si vôbec nepýtal aj dva dni, lebo necíti hlad. Má dni, keď mi za celý deň zje na raňajky chrupky do mlieka, na obed čisté uvarené cestoviny , na olovrant nič a na večeru znova chrupky do mlieka a to mu stále núkam. Pokiaľ proste nie je niečim zabavený, neje.. dúfam že z toho vyrastie lebo už ma aj z toho kvalitne šlaktriafa...

andreasko
22. jan 2015

Ahojcek ked som si precitala tvoj problem myslienkami som sa vratila cca 10 rokov dozadu ...teraz mam 13 r.syna ale presne presne ako pises ty sme mali tento problem...hadzal sa o zem vrestal ja som bola zufala ....na nervy ...do obchodu? Radsej som ho nwbrala vedela som ze ma caka cirkus...skusal ro na nas ...doslova skusal skusal ...nepomahalo nic absolutne nic....psychologicka mi poradila ....nevsimat si nepolavit nediskutovat...proste nechat tak ....a mala pravdu ....sice cca 2 mesiace to na nss skusal ale ked videl ze neplati to na nas absolutna ignoracia aj ked mi to nebolo jedno ale museli sme tak...a po case bol pokoj....nepolavujte!a teraz mam 3 roc.syna zatisl nebadam u nho tie stavy ako u starsieho ...snad ti nezdedi po nom...ale ked aj uz viem co robit...a viem uplne pochopit tie mamicky ked vidim ked sa u nas ichvdeti zacnu hadzat...vzdy im poviem ...chapem ako vam je...nevsimajte si ludi ze na vas zazeraju co robi vase dieta ...presla som tym tak viem...drztecsa

siska53
22. jan 2015

@wera_ga a neskusala si mu dat tu vodu utriet? Taki drobci aj radi utieraju,tak aj malej,ked si vyliala,som jej dala servirku,nech utiera. Jasne,ze som pomohla. A teraz vacsinou si aj sama pyta,ze chce utriet.🙂

timea7
22. jan 2015

@wera_ga v tomto nesúhlasím zase ja s tebou. Ešte som nevidela dieťa, ktoré by sa takýmto spôsobom sedieť za stolom a jesť nenaučilo. Či už v škôlke, alebo v rodinách mojich známych.Teraz sú bežne v škôlke dvojročné deti, vieš si predstaviť, ako by to dve učiteľky realizovali, keby mali takých v triede osem? Nevravím, že nie sú pri stole riekanky, spievanie, ale rozprávky a behanie ani náhodou. No ako si urobíš, tak máš, tak len posťažovať sa a vydržať.

wera_ga
autor
23. jan 2015

@siska53 ale jasné utiera ale vytáča ma že to robí naschál a ešte sa na mňa s úsmevom pozeraá ako zareagujem, a keď skríknem až ho mykne 😀 skúšala som už aj si to nevšímať len dať vreckovku nech to utrie, no on potom pokračoval ... ak keď naňho nechcem vkuse kričať tak pri tomto jedine krik pomáha...

wera_ga
autor
23. jan 2015

@timea7 mne je úplne jasné že je to zlé ale čo narobím keď chcem aby jedol.. nehovorím že ho naháňam s lyžičkou, jednoducho ho posadím k rozprávkam .. ale obed sa snažíme jesť v stoličke aj keď on tam sedí takým štýlom, že mu buď noha visí alebo visí on celý alebo vymýšľa že skočí dole a keď mu v tom zabránim začne revať a vtedy je mi jasné že sme dojedli, lebo ho to tam jednoducho nebaví...

timea7
23. jan 2015

@wera_ga ja takéto typy detí poznám,pre ne by bolo ideálne,keby pri jedení mohli jazdiť na bicykli. 😀 😀 😀 Tvoj syn veľmi dobre vie, že je tvojím cieľom, aby sa najedol a aj to, že to jedlo nezoberieš, keď nebude sedieť v kľude. Je to samozrejme na tebe, ak ti až tak nevadí, kašli na to.v osemnástich bude pri stole sedieť, ak ti to ide na nervy, tak to zmeň. Pre mňa je jednoduchšie vydržať pár dní, možno týždeň aj keď s rizikom, že nebude jesť toľko ako teraz, ako mať nervy ďalšie roky pri každom jedle. A keď ho to pri jedle nebaví, daj mu lyžicu, už môže jesť sám, najskôr pyré a pod, z čoho nebude až taký bordel, potom ostatné.

loknicka
23. jan 2015

moja dcera ma rok a pol. tiez zaciname so vzdorom. nastastie zatial len doma. ked nieje po nej tak zacne mraucat a kricat a reve na cely barak. lahne si na zem a zacne kopat a potom nieco hodi - nejaku hracku ale este ma taky rozum ze v tych nervoch vyberie lahku hracku... kamaratka mi poradila ze vtedy je najlepsie dieta zobrat a objat aby sa ukludnilo. bojim sa ze potom nebude vediet rozoznat kedy robi zle a kedy dobre ked vystraja a ja ju budem objimat.... ked na nu zvysim hlas alebo jej dohovorim chyti este vacsie nervy. ani po dobrom ani po zlom. zobrala som ju posadila a povedala nech sa vyreve a ze ju nechcem ked je zla. to sa vacsinou ukludni a pride prosikat mama mama... nooo je to tazke

adula12
23. jan 2015

@wera_ga môjmu stačí fihatralala, jedine pri tom obsedi. :-P. Nie je škorpión aj tvoj malý? Možno je to znamením. 😲

adula12
23. jan 2015

@siska53 môj utiera o 106. Za dva dni celý balík tahacich servítok v prdeli. 😲

janka_mamka
23. jan 2015

@timea7 s tebou uuplne suuhlasíííím!!! napríklad môj malý poslúchne môjho brata na slovo ! on sa na neho len pozrei a už vie že je zle 🙂ale pritom ho malý zbožňuje 😝

janka_mamka
23. jan 2015

@danielahamar som rada že aspoň jedna so mnou suuhlasí, doam si robme čo chceme ,ale v obchodoch prosím rešpektujme druhých ľudí 😉

janka_mamka
23. jan 2015

@wera_ga inak ešte k tomu jedlu, môj má zas mi hovoríme že "delenú stravu " niečo podobne ako hovríš ty ,jeden den chrupky do mlieka na ranajky, na obed na večeru, druhy den suchá ryža, treti den mäso samotné!! a piaty polievka no proste delena strava hehe ale tak sa vie zas toho najest do popuku 🙂

janka_mamka
23. jan 2015

@timea7 v tomto tiež suhlasím s tebou, je sa pri stole a basta keď mi tu budeš behat naokolo jedlo beriem . ale je pravda že najlepšie sa naje pri rozpravke ..nooo ešte toto treba odučit do sepmtembra kým pôjde so škôlky máš daku dobru radu?

timea7
23. jan 2015

@janka_mamka nechaj to na učiteľky, s za to platené, aj keď blbo ale sú 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ja mám radu iba stále tú istú - ak chceš jesť, seď pri stole, ak odchádzaš od stola, beriem to tak, že máš dosť a obed putuje do koša. Do olovrantu len tekutiny, ani ovocie, chrumky a podobné blbosti. Tvrdé? Možno áno, ale ak je dieťa od malička vedené tak, že sa je jedine pri stole, nemá s tým problém, ani ho nenapadne, že by to mohlo byť ináč. Ale pozor! Ťažko toto žiadať od dieťaťa, ak zbytok rodiny večeria pred telkou. Drobec sa najviac učí pozorovaním. A musíš si odpovedať na otázku, čo je pre teba dôležitejšie - aby sa dobre najedol (píšeš, že vtedy zje najviac), alebo aby sa naučil jesť kultúrne.

janka_mamka
23. jan 2015

@timea7 ďakujeem 🙂 no on raňajky zje pri stole v kuchyni pekne, už obed chce pred rozprávkou, papa mi sám už dlho a ano vtedy zje najviac, ale máš pravdu už párkrát sa stalo že ked jeme všetci pri stole (babka,dedko ,proste všetci 🙂 ) tak vtedy rozprávku nepýta. Takže máš pravdu musím aj ja prestat jest pred telkou, vieš že ma to vôôbec nenapadlo??? pritom také jednoduche normálne si mi otvorila oči 🙂 hahah a nechcem to nechať na učiteľky veď majúú toho dosť 🙂

timea7
23. jan 2015

@janka_mamka ešte ma napalo - k tomu, že pri rozprávke zje najviac - nie je to dobré aj z toho hladiska, že dieťa ani nevníma, že niečo konzumuje, môže to viesť v neskoršom veku k bezmyšlienkovitému hádzaniu jedla do seba pred telkou, pri čítaní novín a následnej obezite. Dieťa vlastne nechápe, prečo sa má teraz najesť, lebo keď aj obed nechá skoro celý, tak o chvíľu dostane jogurt, banán, tyčinku....lebo maminy sa boja, že sa za hodinu vyhladuje na smrť. Ale nech si každá robí, ako uzná za vhodné, keď to vyhovuje jej aj dieťaťu, je to OK, keď nie, návod je plne jednoduchý a účinný, veľa krát preverený.

pinzeta
23. jan 2015

ahojte baby, prosim poradte. Mam 2.5 rocneho syna, ktory ma v poslednej dobe take raple. Napr. dnes : chcel cokoladu, no kedze ma nejaky crevny virus, som mu ju nedala s vysvetlenim nech si ju odlozi, ze ju zje, ked bude mat zdrave brusko. Tak som mu ju odlozila na policku, no on mi na to, ze nie nech ju dam na inu, tak som dala, a uz to zacalo. Nie na tu daj ju naspat, hovorim Matko daj si ju tam ty, nie maminka. A takto to trva niekedy aj hodinu, nie na tu ale, ale na tu, co uz ho ignorujem, ale vobec to nepomaha, a tak reve aj hodinu. Nepomaha pekne slovo, urobit mu po voli, ani jedna po zadku, nic. HELP ME. 😒

timea7
23. jan 2015

@janka_mamka ja som rada, že existuj aj také maminy, ako v tejto téme, lebo očakávam, že sa do mňa pár supermatiek pustí, ale znesiem 😎 . Necháp to prosím tak, že dať pred dieťa jedlo - chceš, alebo nechceš? Nechceš? Dobre ti tak! Budeš hladný! Do olovrantu nič nedostaneš! To v žiadnom prípade, aj dieťa má právo niektoré jedlá neznášať, alebo mu proste nechutí - lezie na neho choroba a ono to ešte nedokáže popísať slovami, že sa necíti celkom OK: Kludné prostredie, nesmie vidieť na mamine, že je nervózna z toho, či zje, alebo nezje, spýtať sa, či si už neprosí a jedlo vyhodiť. Nekomentovať, dieťa si to určite všimne. Je zbytočné po deckách revať, stačí robiť to, čo očakávame od nich - napr. ja teraz tlačím pred telkou tyčinky 😀 😀 😀 😀 😀 , ale keď to moje dospelé dieťa zopakuje a urobí si bordel, tak si ho aj sprace 😎 .

janka_mamka
23. jan 2015

@timea7 ja som asi tá "krkavčia mater" , ktorá ked malý neche obed tak nedostane proste iné , ale zas treba aj detičky pozorovať, že či sú vôbec hladné,a nie nútiť to nasilu, a presne aj pri malom už pozorujem že niečo mu jednoducho nechutí, ale zas vie si vypýtat iné, myslím niečo normálne nie čokoladu alebo tak. Inak ke´d sa tak teraz nad tým zamýšlam tak celkovo pekne je, až na tu rozprávku to treba obmedziť aj synačik aj mamina 🙂

timea7
23. jan 2015

@pinzeta nereaguj na to, dieťa chce byť pánom situácie, je to boj o moc,v jeho veku úplne normálne. Nekrič na neho, už vôbec ho netrestaj bitkou, skús upútať jeho pozornosť niečím zaujímavým. Ty si mu to vysvetlila pekne, aj si mu povedala, prečo ju tam dávaš. Bodka. Nemala si ju už prekladať. Áno, reve aj hodinu, lebo minule ti možno po pol hodine praskli nervy a urobila si to, čo chcel. Druhý krát reval dlhšie, veď minule to zabralo. Teraz sa tiež snaží krokom dosiahnuť to, čo chce. ty na neho nekrič, zohni sa k nemu, aby si mala oči v úrovni jeho očiek a povedz mu, že je zbytočné plakať, lebo tá čokoláda tam zostane, dostane ju, keď nebude mať boľavé bruško. A ďalej už uvidíš, ako bude reagovať, niektoré deti po chvíli prestanú, niektoré sa potrebujú vyplakať mamine v náručí. Ale nakoniec pochopia, že o tamto rozhoduje rodič.

timea7
23. jan 2015

@janka_mamka nikdy deti nenútim, ako som už písala, maj právo niektoré jedlo neznášať.

wera_ga
autor
23. jan 2015

@timea7 veď to som skúšala a ani to ho moc dlho nebaví jesť sám.. 😀 😀 moje dieťa je v tomto nejaké zvláštne, vkuse vymýšla ale zase v iných veciach je šikovný, tak snáď keď trochu podrastie bude to lepšie..

wera_ga
autor
23. jan 2015

@adula12 no to nie môj je ryba.. 😀 ale aj tak je to sranda 🙂

wera_ga
autor
23. jan 2015

@janka_mamka no aspoň niečo 🙂 ten môj papá ako princeznička, teda len tak zobká, veď o mesiac má dva roky a má ledva 10 kg ... ☹ ☹

timea7
23. jan 2015

@wera_ga každé dieťa je iné, môj pýtal trojročný príbor a štvorročný s ním vedel perfektne jesť, ale do pol roka sa sám nepretočil z chrbáta na bruško, bol skrátka lenivý 😎 a v siedmich mesiacoch stál v postieľke, to bolo asi menej namáhavé....preto je zbytočné porovnávať, každé je šikovné na niečo iné.

adula12
24. jan 2015

@timea7 teba by som chcela mat doma 😉 ale vazne... aspon na tyzden... 😀

timea7
24. jan 2015

@adula12 neboj, pri štvrtom dieťatku budeš vedieť aj sama čo a ako 😉 😉 😉 😉

emilia25
24. jan 2015

Mne sa tiez moj dvoj rocny syn hadze o zem a place no nastastie mi to robi len doma a to si lahnem vedla neho a placem tiez v tu chvilu prestane kukne na mna a chyti ma okolo krku.no ale neviem ako by to vyzeralo v obchode hahah asi by sa kukali na mna ako na blazna.