icon

Dvojročné dieťa v škôlke - váš názor

kajka951
29. máj 2022

Maminky zaujíma ma váš názor na to, či je skoro dať 2r dieťa do MŠ? V septembri budeme mať 2r a 4mes. Po prípade tie ktoré ste dali dieťa skôr do MŠ, napíšte mi prosím ako to vaše deti zvládli. Ďakujem

Strana
z2
yanni
31. máj 2022

No to uz musis ty vediet, ake mas dieta. Ake je vyspele po vsetkych strankach. Moja najmladsia isla takmer presne na den ako 2,8 rocna. Zijeme v DE a ano, je tu velmi malo skolok, ktore zoberu deti od 2 rokov. na to su jasle a opatrovatelky. Moja je v Montessori, skolka nie je velka, deti su vsetky spolu, ziadne delenie podla veku. Tu, pred tym ako prihlasene dieta vobec prijmu, je osobny rozhovor s rodicmi a dieta zoberu k ostatnym a tak si ho "otestuju". Problem je tu casto to, ak dieta cez den este spava a musi ostat v skolke dlhsie. Vo väcsine skolok v De, ktore nie su vyslovene aj pre mladsie ako 3 roky, sa uz nespava. Potom to deti velmi nezvládaju. Nasa nastastie uz nespavala (aspon nie pravidelne), od roka rozprava, samoobsluzne cinnosti zvladala, bezplienkova, zje vsetko, takze nebol problem. Od septembra je v skolke, chora nebyva vobec, naucila sa "somariny" od 5-6 rocnych😂 a uz jej skolka nestaci, ona chce ist uz do skoly😂 Je tam stastna a oblubena (aj ked najmladsia, aspon zatial), dobre zvlada aj dni, ekd musi byt az do zaverecnej.

cickamon
31. máj 2022

@misana84 no my v snine, tak som dost prekvapena ze michalovce maju problem so skolkami...viem ze presov a kosice maju problem ale viac na vychod som nepredpokladala 😀 tu beru vpohode aj pocas roka kto da prihlasku, v nasej skolke momentalne sice viac prihlasok ako volneho miesta, no moja je prednostne kedze tam mam starsiu, a naviac sa to prefiltruje kedze mamicky davaju tiez prihlasky na viac skolok...

elizita
31. máj 2022

@kajka951 to,že to moje 2rocne deti alebo kamoskine zvládli na výbornú,nemusí to platiť aj u vás. Za mňa také tipy: nerozpravat o škôlke len v superlatívoch,nerozpravat o nej často, nestrasit škôlkou,chodiť medzi prvými,tj aby nebola už plná trieda keď príde, nepanikárit ako rodič lebo dieťa to vycíti, nelucit sa v šatni 20min, nehresit za plakanie,pocikanie, uistiť dieťa,že si len dačo vybavis a vždy skôr či neskôr poň prídeš, vysvetľovať vysvetľovať

misana84
31. máj 2022

@cickamon a veľký… duuufam, že aspoň na jednu ju vezmú aj keď nedávali mi veľké nádeje

didi2102
5. jún 2022

@kajka951 moja bude mať 2r 5m , dcéra je šikovnejšia ako syn,jeho som si nevedela predstaviť , beriem to tak že zvládne musí , inde deti chodia ako polročné

natalala
5. jún 2022

@kajka951 isla do sukromnych jasliciek ako 1,5 rocna. Prve dva tyzdne bola adaptacia, na zaciatku tam bola iba nejake 2 hodinky, potom cele doobedie a po tych 2 tyzdnoch tam uz aj spinkala. Prvy tyzden rano plakala a ja som plakala tiez, ked sa zavreli dvere. Potom ako keby pochopila, ze ju tam nenechavame a vzdy prideme, aj sme jej to stale opakovali, ze pride maminka alebo tatinko poobede pre teba. Teraz v july to bude rok, co tam chodi a absolutne nelutujem, ze sme ju tam dali. Rano bezi uz od auta ako sa tesi a niekedy tatinka ani nepozdravi 🙈 ja som si velmi dala zalezat na vybere jasliciek, je to jedna trieda v rodinnom dome, 12 deti a 3 ucitelky. Perfektne sa im venuju a vymyslaju s nimi take veci, co by ma ani nenapadli.
Bola som ale od zaciatku pripravena, ze ak by tam nechcela byt a trapila sa, okamzite sa vraciam z prace domov.

Strana
z2