Dvojročné dieťa v škôlke - váš názor
Maminky zaujíma ma váš názor na to, či je skoro dať 2r dieťa do MŠ? V septembri budeme mať 2r a 4mes. Po prípade tie ktoré ste dali dieťa skôr do MŠ, napíšte mi prosím ako to vaše deti zvládli. Ďakujem
@misana84 no my v snine, tak som dost prekvapena ze michalovce maju problem so skolkami...viem ze presov a kosice maju problem ale viac na vychod som nepredpokladala 😀 tu beru vpohode aj pocas roka kto da prihlasku, v nasej skolke momentalne sice viac prihlasok ako volneho miesta, no moja je prednostne kedze tam mam starsiu, a naviac sa to prefiltruje kedze mamicky davaju tiez prihlasky na viac skolok...
@kajka951 to,že to moje 2rocne deti alebo kamoskine zvládli na výbornú,nemusí to platiť aj u vás. Za mňa také tipy: nerozpravat o škôlke len v superlatívoch,nerozpravat o nej často, nestrasit škôlkou,chodiť medzi prvými,tj aby nebola už plná trieda keď príde, nepanikárit ako rodič lebo dieťa to vycíti, nelucit sa v šatni 20min, nehresit za plakanie,pocikanie, uistiť dieťa,že si len dačo vybavis a vždy skôr či neskôr poň prídeš, vysvetľovať vysvetľovať
@kajka951 isla do sukromnych jasliciek ako 1,5 rocna. Prve dva tyzdne bola adaptacia, na zaciatku tam bola iba nejake 2 hodinky, potom cele doobedie a po tych 2 tyzdnoch tam uz aj spinkala. Prvy tyzden rano plakala a ja som plakala tiez, ked sa zavreli dvere. Potom ako keby pochopila, ze ju tam nenechavame a vzdy prideme, aj sme jej to stale opakovali, ze pride maminka alebo tatinko poobede pre teba. Teraz v july to bude rok, co tam chodi a absolutne nelutujem, ze sme ju tam dali. Rano bezi uz od auta ako sa tesi a niekedy tatinka ani nepozdravi 🙈 ja som si velmi dala zalezat na vybere jasliciek, je to jedna trieda v rodinnom dome, 12 deti a 3 ucitelky. Perfektne sa im venuju a vymyslaju s nimi take veci, co by ma ani nenapadli.
Bola som ale od zaciatku pripravena, ze ak by tam nechcela byt a trapila sa, okamzite sa vraciam z prace domov.

No to uz musis ty vediet, ake mas dieta. Ake je vyspele po vsetkych strankach. Moja najmladsia isla takmer presne na den ako 2,8 rocna. Zijeme v DE a ano, je tu velmi malo skolok, ktore zoberu deti od 2 rokov. na to su jasle a opatrovatelky. Moja je v Montessori, skolka nie je velka, deti su vsetky spolu, ziadne delenie podla veku. Tu, pred tym ako prihlasene dieta vobec prijmu, je osobny rozhovor s rodicmi a dieta zoberu k ostatnym a tak si ho "otestuju". Problem je tu casto to, ak dieta cez den este spava a musi ostat v skolke dlhsie. Vo väcsine skolok v De, ktore nie su vyslovene aj pre mladsie ako 3 roky, sa uz nespava. Potom to deti velmi nezvládaju. Nasa nastastie uz nespavala (aspon nie pravidelne), od roka rozprava, samoobsluzne cinnosti zvladala, bezplienkova, zje vsetko, takze nebol problem. Od septembra je v skolke, chora nebyva vobec, naucila sa "somariny" od 5-6 rocnych😂 a uz jej skolka nestaci, ona chce ist uz do skoly😂 Je tam stastna a oblubena (aj ked najmladsia, aspon zatial), dobre zvlada aj dni, ekd musi byt az do zaverecnej.