icon

Extrémne priberanie bábätka

adka1992
5. máj 2016

Dobry den, moj.syncek sa narodil s vahou 3950g, dnes ma 10týždňov a 8,5 kg, , je plne kojeny kazde 2-2,5 hod, v noci vstane 2-3krat papa menej ako prvy syncek a pribera omnoho viac...doktorka povedala len.ze mame interval natiahnut na 3 hod. Cez.den...nikde aom.nepocula o tak velkom babatkj. A.bojim sa.aby nemal nejake problemy...mate skusenost?

Strana
z3
dominikav123
25. máj 2016

@8291 skontrahoval žalúdok novorodenca ? Materské mlieko nieje sviečková na smotane, rýchlo sa trávi, rýchlo sa vylučuje a preto su bábätka v kuse hladne a treba ich kojiť ked su hladne nie podľa tabuliek. Rovnaký názor ma i naša pediatrička, a primárky z novorodeneckeho odd v nemocnici Ke Šaca a Poprad. Čiže ano treba počúvať lekárov ale takých co majú aj trosku sajnu o dojčení.

8291
25. máj 2016

@dominikav123 samozrejme zakladna funkcia zaludka je sťahovanie a rozťahovanie a veru funguje to uz pri novorodencoch. Žaludkom mlieko nemôže len preletieť,pokial ano tak,tak je niekde problém.Veľakrát kojenci aj po hodine zvracaju a reflux nemajú,prečo asi? Môže byt materské mlieko akékoľvek ľahké ale nie každé sa rýchlo strávi.V žalúdok dochádza k traveniu potravy ci tekutej,či tuhej,za pomoci žlčových štiav,sa meni na chýmus a to trvá určitý čas kým sa pretrávi a potom putuje do dvanastnika....atď atď,aj travenie mlieka ma expozičný čas,preto aj žalúdok potrebuje čas a áno aj skontrahovať sa,aj to je veľmi dôležité a potrebné

pencil
25. máj 2016

@adka1992 prepac, vobec som necitala ostatne prispevky. No zaujimala si sa o rovnaku skusenost. Tak moja najmladsia mala v 6tich mesiacoch 11kil. A je to uplne vporiadku. Tiez bola plne kojena a na poziadanie, nepouzivala som ziadne hodiny, budiky, ci nic podobne, nemerala som cas a ani som na prsniku nemala nakreslenu odmerku, kolko toho mala vypila. Bola zdrava jak repa. Dnes ma 4 roky, kojena nie je, papa uplne normalne a ziadny tucko z nej nie je, je to krasne normalne dievcatko. Kojene deti nemaju byt z coho pretucnele, normalne z toho zdravo vyrastu. Teiz ma pediatricka strasila svojimi tabulkami a k nicomu to nebolo dobre, len ma zbytocne stresovala. Dokonca ma strasila, ze ked nebudem vymienat jedno kojenie len za cistu vodu, tak mala bude mat cukrovku! Neskutocny nezmysel, mala sa zrazu vytiahla a bolo po probleme/neprobleme. Ked dietatko nezapada hned do tabulky, tak panikaaaaa....

julia1989
15. jún 2016

ahoj moj maly sa tiez narodil z vahou 3950g a 54cm dnes mame 13 tyzdnov a 8kg papame kazde 2.5 az 3 hodiny a pani doktorka sa len smeje, ze ako nam chuti, takze ja si myslim ze sa nemusis bat . Kamosky ma strasili ze sa nam nebude chciet hybat atd...... a my sa spokojne uz aj prevraciame na brusko a spat :D

1bubko2
5. nov 2020

@adka1992 ako ste nakoniec dopadli s priberanim? zastabilizovalo sa to? syn mal pôrodnu vahu 3250 a teraz ma takmer 10 týždňov a cca 7,2kg bude mat... tak sa tiez trochu obavam a podla niektorých tu komentárov ho vediem materským mliekom k obezite 🥴

timuska551
27. jún 2023

@adka1992 dobrý deň neviem ci ešte po toľkých rokoch odpoviete mame rovnaký problém chcela by som vedieť koľko bola vaha v 9 mesiacoch ?

alex666
11. mar 2024

@julia1989
@1bubko2
@timuska551
@adka1992

Ahojte baby, ak by ste boli take dobre - ako to dopadlo? Mam podobny problem - syn ma 3mesiace a 1 tyzden a vazi 8,5kg 😳
Som z toho cela nestastna

ariannazara
11. mar 2024

Môj mal na rok 13 kíl bol jak guľa. A teraz ma 4.5 a ma 18 kíl a je chudý normálne. Ale keď bol malý bol hrozne tučný😂

alex666
11. mar 2024

@ariannazara Dakujem, no dufam ze to bude aj nas pripad. Ze sa to vyrpvna nejako

1bubko2
15. mar 2024

@alex666 ja uz si to presne nepamätám 🙂 ale to priberanie sa stabilizovalo a potom uz nepriberal takym tempom... teraz ma 3,5 roka a je úplne štandardné dieťa, ma nejakych 15-16 kg už ani neviem ako dlho :D je normálnej postavy, takže nič mu z tej tučnotky nezostalo 🙂 tak sa netreba báť

Strana
z3