icon

Extrémne živé dieta

rebellefleur
30. júl 2013

Ahojte maminky, chcela by som sa poradit ohladom mojho takmer 1,5 ročného synčeka. Je to také živé striebro - a to myslím doslova. Od malinka bol strašne aktívny, žiadne také ako vidím ostatné maminky, že si sedia spokojne so známymi na kávičke alebo na čomkolvek a dietatko im kludne sedi v kočíku alebo spinka. U nas také nikdy neexistovalo. Nevydržal ani v kočíku, ani na rukách, neustále potreboval zmenu a to ho tiež po chvíli omrzelo. Teraz má takmer rok a pol a ako to u nas vyzerá? Najvačší problém malého je, že sa nevie na absolútne nič sústredit. Všetko ho zaujíma max 5 sekund /nie, naozaj nepreháňam/ a dost, uteká za niečím iným, to ho tiež zaujme na takú istú "dlhú" dobu a takto funguje celý deň. Nevie sa prehrat so ziadnou hračkou, či nehračkou, rozprávky ani nič podobné ho absolútne nezaujíma, nech vymýšlame hocičo, nevydrží pri ničom. Detské ihriská, takisto absolútne nula bodov, nezaujímajú ho, nechce tam a hned z nich vybieha preč. Skúšali sme aj rozne návštevy známych, čo majú deti a dúfali, že malého aspon tam niečo zaujme, ked tam bude mat iné hračky, prostredie...takisto nič. Prejavuje sa to aj pri jedení, snažíme sa ho učit samého, ale to je misia nemožná. Už len samotné sedenie v stoličke je pre nho utrpením, neustále sa tam vrtí, protestuje, nechce tam sediet, takze také niečo aby sa sústredil na to ako jeme my alebo na to ako mu ukazujeme ako sa je, je zasa opat nula bodov. Nočník. To je tiež samostatná kapitola - všade čítam, že treba dieta zaujat aby tam chvílu obsedelo, ale ako mám zaujat dieta, ktoré nezaujíma počas celeho dna nič dlhšie ako pár sekund? Maly začal chodit v 11.mesiaci - a odvtedy no..on nechodí, on beží a to nonstop. Kludne chodit nevie, neustále, celý den len bezí a bezí a ja samozrejme za nim. Pediatricka mi uz naznacila, ze zrejme bude mat neskor problemy so sustredenim sa. Milé maminky, čo robit s takto aktivnym dietatom? Ja som uz fyzicky aj psychicky neskutocne vycerpana a privitam akúkolvek radu, ako takéto zivé dieta nejako zaujat. Pre upresnenie, od malička spí krasne, prespí cele noci.. velmi pekne dakujem za všetky rady 😉

Strana
z2
rebellefleur
autor
13. apr 2025

@evka_r ahoj, čim bol starší, skľudnil sa a do nástupu do škôlky sa zvládol aj nočník 😊

evka_r
14. apr 2025

@rebellefleur a kedy asi v koľkých rokoch

Strana
z2