Hopotrofický novorodenec

latarina
7. mar 2018

Ahojte. Ma niektora napisane v sprave ze je vas syn hypotroficky??? Ma to vplyv na vyvoj dietatka??? Zacalo vam neskor chodit ??? Alebo rozpravat ked je hypotroficky???

belasy_motylik
7. mar 2018

Hypotrofický znamená v podstate podvýživený. Náš syn sa narodil silne hypotrofický, ale keďže tých problémov mal viac, ťažko povedať čo malo na čo vplyv. Pokiaľ dieťatko je hypotrofické, ale váhovo po narodení pekne dobehne nedostatok a nemá iné problémy, tak by nemal byť problém ani neskôr.

pininka
7. mar 2018

Nas to mal napisane pretoze sa narodil na konci 37 tyzdna a mal problem s dychanim ale az po hodine od porodu. Ziadne problemy,prave naopak, neurologicka ku ktorej sme chodili preventivne povedala ze take dieta este ani nevidela. Vo vsetkom bol popredu, sportovo je neskutocne nadany a isiel aj skor do skoly.

latarina
autor
7. mar 2018

@pininka a dokedy ste chodili k neuro??? A uzivali ste pyridoxin??

h2
7. mar 2018

@latarina Ahoj, aj môj syn bol hypotrofický, parametre pri pôrode mal 44 cm a 1860g. Rozprávať začal veľmi skoro, mal asi rok a 4-5 mesiacov, ako dvojročný už rozprával skoro všetko. Chodiť začal tak normálne, okolo 1 roka. Teraz má 6 a pol roka, je prvák na ZŠ. O odklade som vôbec neuvažovala, hoci je augustový a zrejme najmladší z celej školy, je múdry a šikovný, učiteľka ho veľmi chváli. Jediná vec je, že je trošku menší a chudší. Ale nič dramatické, stále je v norme.
Pýtala si sa na tú neurologičku, to už si nepamätám, mne sa zdá, že sme boli len raz, ale nie som si istá. Do troch rokov sme mali chodievať do špeciálnej poradne, ale po roku a pol nás vyradili, už sme tam nemuseli chodiť, lebo syn bol od samého začiatku v poriadku.

pininka
7. mar 2018

@latarina pyridoxin sme uzivali kvoli nizkej hladine IgA, to nemalo nic s tym ze sa narodil skor. Na neuro nas poslala len preventivne a chodili sme raz za mesiac do 4 mesiacov.

danieli
7. mar 2018

Aj my sme boli 2 kg a 42 cm, dobehol, sikovmy dodnes je taka palicka, kg sa namho nelepia, dcera to iste 2,2 kg a 43 cm, ona zas pravy opak papa aj za brata a rastie rychlejsie, s obomi sme chodili do specialnej poradne do 3 rokov a obaja su uz vyradeni, zdravi a spokojni a uuuplne rovnaki ako kazde zdrave dieta

danieli
7. mar 2018

Juj tie preklepy, pardon pisem z mobilu

latarina
autor
14. mar 2018

@h2 tak to potom sikovny je. Nas zacal chodit ked mal 1rok aj 5mesiaciv. Malo my papa. A rozprava malo iba tak blaboce po svojom.

h2
15. mar 2018

@latarina Aj môj papá málo a strašne dlho mu to trvá, často som z toho až na nervy. Nie je v jedle vyberavý, ako iné deti, zje všetko, ale v malých množstvách a prežúva donekonečna. Ale rozpráva veľa, až príliš, niekedy závidím mamičkám tichých detí. 🙂 A koľko má Tvoj teraz? (Myslím rokov, mesiacov...)

latarina
autor
15. mar 2018

@h2 nas ma 1rok aj 6mes. Nasmu musim video pustit aby zjedol. Ja som tiez z toho na nervy.

danieli
15. mar 2018

@latarina juuj dcerka nam zacala chodit volakde v roku aj 2-3 mesiace a syn zacal rozpravat 3 a pol rocny, dovtedy len mama tata babi dedo, kazdy jeden drobcek je iny a tato "diagnoza" hypotroficky je presne to co opisala belasy motylik v prvej sprave, proste sa z nejakeho dovodu narodili mensi a nezapadaju do tabuliek, osobne to nepovazujem za diagnozu, zvlast ak rodiacia nemaju 180 cm, drobec sa nam tiez narodil v 38 tt a vaha 2 kg ako som uz pisala...jednoducho mensi 🙂 s jedlom sa trapime dodnes 🙂 drzim palceky a zbytocne sa neobavaj, tes sa z kazdeho pokroku a urcite sa nenechaj frustrovat poznamkami typu: moj uz rozprava, moja v jeho veku uz chodila na nocnik...kaslat na to 🙂

furstik
22. apr 2018

Moj mal napisene v sprave hypotroficky. Narodil sa den pred terminom, mal 3050g a 50cm. Podla mna fajn miery, ale bol veru taky slabucky. Sat sa mu nechcelo, tak nakoniec skoncil na UM, ktore jedol v malych mnozstvach kazdu chvilu. Strasne uplakany bol. Teraz bude mat 11 mesiacov, chodi sam, vie urobit pa-pa, tap-tap, aky bude veliky, ukazuje prstom, blaboce si. S jedlom zostal boj. Ked chcem, aby sa normalne najedol (nie na 100x), tak musi mat zapnute slovenske pesnicky (napr. Prsi, prsi) alebo ho musim zabavat. Teraz ma nejakych 9kg.

m_
22. apr 2018

nasa najtarsia 3 rocnaje tiez hypotrof (zistili to v tretom trimestri rodila sa cisarom a k.neurologovi sme nechodili vobec).a az sa cudujem co vsetko ma podobne s vasimi hypotrofmi🙂 chodila v 13 mes. hovorila tiez skoro a vela🙂 no a to jedenie... trvaaa neskutocne dlho... s telkou bez telky je to jedno🙂 poje vela vyberava velmi neni ale ona travi pol dna len jedenim...z vlastnej vole!🙂 nenutime ju.

furstik
22. apr 2018

@m_ aj mojmu dlhooooo trva jedenie. Bud to stale omiela v puse alebo to len tak v nej drzi. Keby som mu nepustala tie pesnicky, tak je asi cely den nieco po troche. A tiez, co mu dam to zje.

m_
22. apr 2018

@furstik aj mojej... hadam od narodenia kedy bola schopnasa kojitaj tri hodiny🙂)

szana
22. apr 2018

@latarina Aj moj syn bol hypotroficky, do roka bol motoricky "pozadu" cvicili sme Vojtovu, ale vsetko sa dobehlo. Kognitivme bol dobre, rozpravat zacal skoro, bystry, len to svalstvo bolo oslabene.