Hranie s dieťaťom, ktoré ešte nesedí
Ako sa hráte? Môj sa chce hrať iba sám, nesedi ešte len stvornozkuje je to ťažké keď nevie zobrať hračku len do jednej rúčky,má 10 mesiacov. On sa ani nehrá, len tu pozrie hracku tam pozire ale so žiadnou sa dlho nehra.
10 mesacne dieta sa nebude s hrackou doslova hrat. Hracku a ine predmety skuma a objavuje. Zuzle a spoznava. Nema ani rok, nemaj prilisne naroky na neho. Davaj mu podnety, daj mu cas a ked sa mu paci samemu objavovat hracky tak ho nechaj. Vlasfne ani nechapem co by si od neho chcela...
Ved na zobratie hracky mu staci 1 ruka. Moji sa hrali bud v lahu...oprety o lakte a prezeral si hracku...alebo sa pretocil na bok ci chrbat a tak sa hrali s hrackou...stale je to o obzerani si hracky, ochutnavani, buchani. Ked vie lozit, tak uz sa vie aj pretacat. A od lozenia je len kusok, aby si aj sam sadol...teda u nas to tak stale bolo, ze o par tyzdnov sedel a potom do stoja a okolo roka uz behali okolo nabytku.
A problém je kde?
Ospravedlňujem sa má 11 mesiacov a dva týždne, neviem prečo mi tam skočilo na 10 mesiacov.
V tom veku moje dieťa už chodilo a bolo všade, no keď bol len na brušku tak to boli tske hry.. O ničom... Radšej som išla von do kočíka s nim 😁
Ale tak páčil sa mu klavír, bubon, hracia deka, autíčka, taky kruh z dm..
Skvele, len tak dalej. Dieta sa má hrat hlavne samé. Generacie matiek sa s detmi nijako nehrali, lebo mali inu prácu než zabavat dieta.
Ja som sa so synom vo veku keď ešte nesedel hrala tak, že som mu len tie veci podala alebo ukázala a keď ho zaujali hral sa sám

No tak nech sa hra sam ked sa chce 🙂 ked je spokojny a stastny. Bud rada, o tyzden zas moze byt inak. Co by som dala za to ze by sa moj v 10 mes hral sam 😁 potom uz mu budes stale za zadkom a bude sa dozadovat. Ved ho nechaj, kazde dieta je ine a vsetko ma svoj cas.