icon

Hysterická dcéra

katymt
6. máj 2023

Ahojte,uz dlhsie ma trapi spravanie dcery. Odmalicka mala vybuchy placu a myslela som si,ze z toho vyrastie. O mesiac bude mat 5 rokov a niekedy az hystericky reaguje,vacsinou ked je unavena,v strese alebo od nej nieco chceme,co ona nechce.
Napr. ideme autom a musime rychlo vystupit,lebo nas tatino vysadi niekde,kde sa nemoze stat. Jej padol prsten na podlahu,hlada ho. Tato to nevie a zvysi na nu hlas,ze nech rychlo vystupi,lebo stoji na sakaze. Dcera zacne uplne hystericky plakat,ze tato na nu krici. Pritom nekrical.
Alebo prideme k mojim rodicom,ona cely den pobehuje a vecer vybuchne kvoli hocicomu,ze napr. ju chcem ucesat alebo sa nevie prikryt perinou.
Vzdy sa snazime byt kludni,vysvetlovat,ja som absolvovala aj kurzy Nevychovy,ale nepomaha to.
Hocikedy vybuchne placom,potom kvili,ze sa nevie ukludnit a casto len krici a place a neda sa s nou ani rozpravat.
Vacsinou ju objimam a tisim,ale uz mam pochyby ci je to normalne a nemali by sme vyhladat odbornu pomoc.
Rodina samozrejme do mna husti,ze takto sa nema spravat a preco je taka...

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
reanda
7. máj 2023

@aniele ked otec nechce pokutu, nech nestoji, kde nema 😀 niekedy by nezaskodilo, keby sa aj dospeli nad sebou trochu zamysleli a nad tym, co, ako a preco robia.. nie brat automaticky, ze ja mam pravdu, lebo som rodic a ty dieta, sa prisposob, posluchaj a neskac mi po hlave.. z mojho pozorovania maju castokrat pravdu skor tie deti 😝

aniele
7. máj 2023

@reanda Áno, súhlasím, nemal tam zastaviť, mal zastaviť tam, kde sa môže, hoci o sto metrov ďalej a nechať ju šliapať späť. Niekedy chceme priveľmi uľahčiť tým deťom život a pritom robíme rýchle a nesprávne rozhodnutia.

milanemila
7. máj 2023

@elizabet173 ved ja som preto svojim komentarom ani nereagovala priamo na teba iba skor vseobecne, lebo toto posielanie do inej izby, kricanie na deti aby nekricali alebo reci typu neplac nemas dovod su bezna prax bohuzial.

katymt
autor
7. máj 2023

@aniele zastavil na zakaze,lebo sme mali termin u lekara a kvoli zapche sme nestihali. Nikde sa tam neda parkovat,tak zastal,vystupili sme a siel prec parkovat. Nestal tam kvoli dcere.

andreatytler
7. máj 2023

@aniele Vedela dcera ze je otec pod tlakom koli zakazu statia a musi vystupit bez akehokovek zdrzovania? Povedali jej to rodicia dopredu? Vystupovanie z auta vacsinou nikdy nejde hladko pri malych detoch. Ak viem ze potrebujem extra spolupracu od dietata, poziadam o nu. Ak nepoziadam a nedostanem ju, je to moja chyba.
Ale aj keby pozidal, nehody ako strateny prsten sa proste stanu. Treba chapat ze ten prsten je pre nu dolezity a ked vidim ze sa jej nedari ho najst s kludom vysvetlim ze ho najdeme neskor, ale to otec neurobil. Miesto toho na nu zvysil hlas.
Inac co to zvysenie hlasu malo akoze vyriesit. Dieta je vystresovane ze nemoze najst prsten, podme na neho zvysit hlas, to mu urcite pomoze. To by vytocilo aj dospeleho cloveka.
Ak by sa toto stalo mne, ja by som dieta s kludom zobrala z auta hoc aj nasilu aby otec mohol ist. Proste sa ocitli v stresovej situacii a nehoda s prstenom urobila celu situaciu este viac stresovou. Vtedy sa sustredim na vyriesenie problemu a potom napravam skodu co sa stala tym ze vysvetlim dcere preco som ju nasilu zobrala a ospravedlnim sa.

katymt
autor
7. máj 2023

@andreatytler zase z nas rodicov nerob somarov. Jasne som jej v aute hovorila,ze ideme k lekarovi a musime rychlo vystupit na zakaze,lebo meskame. Vedela o tom. Ked som zistila,ze hlada prsten,tak som jej kludne povedala,ze ho najde hned ako sa vratime od lekara,ale ze uz musime ist.
Ja s nou vzdy komunikujem kludne,nemam vo zvyku kricat. Nasilu ju nikdy neberiem. Samozrejme,ze ked stale nevystupovala,tak otec zvysil hlas,ale nekrical.

andreatytler
7. máj 2023

@katymt Tak potom beriem spat. Komunikovali ste to dobre ale stala sa nehoda s prstenom, ktoru to dieta nezvladlo. Podla mna je to uplne pochopitelne.
Ja ta chapem a aj tvojho muza. Tiez by ma to vytocilo keby sa take nieco stalo a asi by som tiez skrikla, lebo som dost nervak, ale ked sa na to spatne pozriem, ten krik by neriesil. Proste blba situacia, ktora sa asi nemohla skoncit inak ako placom.
Dcera sa nebala ist k lekarovi? Mozno trvala na tom hladani prstena, lebo dufala ze to oddiali lekara.

elmivelmi
9. máj 2023

@katymt odbronu pomoc?No nevsimaj si ju jednoducho,co ju stiskas ked reve?Z toho vyrastie aj nasa je taka a uz ma 6 a tie hysterie je ich pomenej je to taka povaha ,darmo a odbornik ti co pomoze?Nebud trapna s tym odbornikom to nema zmysel.Skratka ked ma hysteriu-nevsimaj si ju orejde ju to za hodku.

elmivelmi
9. máj 2023

@andreatytler nie to je taka povaha,nieco si zauˇieni a musi to mat ,vatsinou taketo deti su pedanti,ja to mal doma,nic za tym nehladaj,strach alwbo podobne blboviny.Este mozno ak nieco chce a ty jej to endas ,tk zacne s fakouto hystwriou

elmivelmi
9. máj 2023

@katymt pol hodinu len kricala?U nas bolo zvykom naozaj aj hodinu.

Strana
z2