icon

Jasle Fialôčka - moja skúsenosť

nikushka4490
11. jan 2017

Ahojte, chcem sa podeliť o moju skúsenosť s týmito jaslami. Moja Simonka tam chodí asi polroka a síce je tam pekné prostredie a jasle sú v rodinnom domčeku, no napriek tomu nerada tam chodím z práce po dcérku, pretože pani Kissová je voči niektorým ľuďom zaujatá alebo ako to nazvem nevrlá. Napr. od pondelka do štvrtka majú otvorené do 18:00 a piatky bývajú do piatej a prišla som raz v piatok presne, to som sa dosť ponáhľala, že aj na červenú som prešla cez cestu len aby ma nezvozila, že meškám, pretože ona je taká nevrlá a rada sa háda. No prišla som teda presne a ona ma nechala v zime čakať 4 minúty v zime a zvonila som x-krát aj klopala až potom konečne prišla a začala, že po svoje dieťa si mám chodiť načas, že ako sa opovažujem meškať a že sa radšej ani nemám ospravedlňovať, pretože pre ňu to neplatí a nabudúce očakáva dochvíľnosť, pretože aj ona má rodinu a musí sa jej venovať. A najlepšie vždy keď idem odtiaľ pýtala som si čaj do fľaštičky pre malú a ona odvrkla, že čaj už nemáme a zarábať ďalší sa neoplatí nech jej načapujem vodu z kohútika a jej vravím už po tretí krát, že moja malá má intoleranciu na chlór a nech mi dá aspoň prevarenú vodu, ale ani to! Nepočúva, čo jej hovorím a zakaždým, nemáme čaj a zatvára mi dvere pred nosom - pretože si myslí, že som skončila s rozprávaním a nebaví sa so mnou o ničom ani mi sama od seba nepovie, či pekne papala, ako dlho spala cez obed, skrátka nič. A keď bola dcéra chorá nebola v jasliach mesiac a pol a pýta si nehorázne peniaze- aspoň keby mi dala nejakú zľavu, čo si myslí, že mám doma oslíka otras sa! A to sľubovala, že u nich sa bude mať Simonka fajn, že zabezpečia, aby neochorela. Totiž predtým chodila do jaslí Veveričky a tam chodili aj choré deti do kolektívu a potom mám problém,keď moja dcéra je chorá - každý mesiac som bola na očerke. Tak sme prešli sem do Fialky a stalo sa mi, že ju tam aj nedostatočne obliekli a mala studené najprv ruky som jej chytila a potom skúšam za chrbát a ten tiež. Takže aj tam je furt chorá, lebo sa neriadia tým, čo im hovorím.
A ešte vôbec som nevedela, že deň pred štátnym sviatkom majú tiež len do piatej otvorené a štátne sviatky jasne zatvorené aj keď to majú na stránke inak napísané, no a raz bola streda a ja, že ešte si vybavým niečo v banke a prišla som tak 17:40 hod. mala som vypnutý mobil a nevedela som, že mi furt vyvolávala. No a jasné, že sa začala zasa hádať, že prečo idem neskoro. A manžela, ktorý ju tam nesie ráno a ja ju vyzvedám som sa pýtala, či o tom vedel a on, že nie, že je to preňho novinka a ani to nie je uvedené na stránke ani na zmluve a k tomu ak niečo menila nedala nám vopred vedieť. Jednoducho komunikácia s p. Kissovou nula bodov.
Keby muž nezdedil dlhy po otcovi tak by som bola najradšej na materskej dovolenke, bezstarostne vychovávať Simonku a v pokoji si porobiť svoje doma a nie takto unavená aj z roboty, domácnosti a z dieťaťa...

nikushka4490
autor
11. jan 2017

Ešte som zabudla dodať, že ak ste na tom lepšie ako my finančne, že muž vás zabezpečí z každej výplaty, a nazdávate sa, že ak dáte dieťa do jaslí + štátny príspevok na starostlivosť dieťaťa 280,- mesačne a vy chcete ísť do práce kvôli kariére alebo, že vás to moc materstvo neberie - nabaví, či mohli by ste ako dvaja zarábajúci mať viac komfortnejšie bývanie alebo život na vyššej úrovni - aj tak radšej nedávajte dieťa do jaslí a 3 roky to už nejako vydržte. No aby ste nemali v budúcnosti problémy, že nechce vaše dieťa byť v skôlke, pretože ste boli neustále s ním po celé 3 roky, zvyknite si dávať cez víkend dieťa dlhšie k babke a dedovi, ku kamoške aby si zvyklo, že aj tých pár hodín bez vás nie je nič zlým preňho a vy si môžete medzitým odpočinúť.
Aspoň tejto veci sa neobávam.

kakajkova
11. jan 2017

A

kakajkova
11. jan 2017

A co ti brani dat dieta do ineho zariadenia?

nyusika
11. jan 2017

@nikushka4490
prepac, ale pises zvlastne...mam z toho pocit, ze si celkovo problemova.

natuska87
11. jan 2017

Tazko posudit, ale...Tragicke je, ze so sukromnymi zariadeniemi sa tu na Slovensku "vrece roztrhlo"...Zial, casto to je na ukor kvality poskytovanej sluzby...My, ked sme meskali do jasli, alebo skôlky, vzdy sa to dalo slusne, pokojne poriesit...Ale to bolo 20 rokov dozadu.

rohypnol1
11. jan 2017

Tak chuda Simonka...ale nie pretoze chodi do Fialky v nemenovanom meste. Chcelo by to medovkovy cajik pre maminku 🙂

cawes
11. jan 2017

Z fialkou skusenosti nemam ale vseobecne k tvojmu prispevku.
Moj maly chodi do skolky na dva dni v tyzdni ide o sukromne zariadenie ktore si platim sama aby som aspon na50%mohla chodit do prace. (zijeme v zahranici)
x krat letim tiez z prace ale ani vo sne by ma nenapadlo si pytat napr caj alebo prevarenu vodu, ak chodim v lete na kole pre maleho mam svoju ak chodim v zime mam svoj caj, prevarenu vodu. Takisto ak viem ze budem meskat volam minimalne hodku dopredu ze nestiham.
Na druhej strane dotycnu pni majitelku nepoznam cize neviem posudit aka je a asi by mozno toez potrebovala neake zaklady slusneho spravania ale u nas je jasne napisane ze sa deti nevyzdvyhuju o 18ale aspon 10minut predtym aby mohlo byt presne povedane co dieta jedlo, robilo atd.

moni244
11. jan 2017

Pytat si caj, vodu? No ja mam skor z tvojho prispevku pocit, ze ty mas proboem sama zo sebou, nie si zmierena, ze tvoje dieta je v jasliach a ty v praci a hladas, na kom si vybit frustraciu. Potom nedavaj dieta ani do statnej skolky, lebo zazijes obrovsky sok

nikushka4490
autor
14. jan 2017

Do jaslí chodí len z finančných dôvodov, keby sme nemali dlhy tak by sme vyžili aj z rodičovského príspevku. Prácu mám do 16:00, no je na opačnom konci ako sú jasle a zápchu na cestách neovplyvním.
Predtým než sme ju dali sem do Fialky chodila do Veveričiek, kde bol veľmi milí personál, no žiaľ brali aj choré deti medzi zdravé a nepotrebujem, aby moje dieťa bolo každý mesiac choré. Pôvodne som ju chcela preradiť do Petržalských jaslí Korálka, ale nakoniec som sa nechala prehovoriť mužom, pretože on je kamarát s mužom p. Kissovej a poviem vám, že poznám oboch ľudí a zvláštne je, že to medzi nimi klape. Pán Kiss je v pohode človek, ale jeho žena o nej sa to povedať nedá. A inak v predošlých jasliach mi dávali čaj vždy aj keď som si nepýtala na cestu- chodíme žiaľ autobusom a Simonka musí mať niečo v ústach cucať, lebo neznáša cestovanie. A ja som myslela, že tu mi tiež bude dávať ten čaj v zime a v lete vodu prevarenú - pretože má intoleranciu na chlór, a tak si beriem termosku zo sebou a v práci jej vždy zarobím ten čaj.