Jasle v Banskej Bystrici. Vaše skúsenosti
Ahojte mamicky, chcela by som vas poprosit o vase skusenosti s jaslickami v BB, mestskymi i sukromnymi. Mozno mi hrozi, ze od oktobra by som nastupila do prace, ale zatial spekulujem, ako si to zariadit doma. Timo je velmi na mna naviazany, tak ma zaujima hlavne, aky je kde pristup a co vas najviac zaujalo/odradilo v tych ktorych jaslickach. Velmi pekne dakujem. A vsetko najlepsie vsetkym vasim anjelikom. 🙂
Ahoj Adka. Moj maly ma uz 3 a pol roka. Medzicasom dostal miesto v klasickej skolke. Ale nachodili sme sa tam dost 🙂 Kolko deti maju, neviem povedat, meni sa im to, ale nie nejako vela. A zaviselo aj od dni. V tychto sukromnych jaslickach alebo skolkach nechodia tie iste deti kazdy den. S cumlikovom sme boli vzdy velmi spokojni, spominam len a len v dobrom! To proste vidis, ked prides po dieta poobede, ze v akej nalade je, tak sa mu pacilo. A moj maly bol vzdy velmi spokojny, vyhraty, napapany, aj mi poukazoval co vsetko robili alebo sa naucil... Taky individualny pristup (viem o com, lebo ten starsi chodi na ZS sukromnu a tam je tiez taky individualny pristup). Maju tam dvor, kde sa chodia von hrat, pieskovisko, odrazadla a take. Cez leto maju bazenik. Robia obcas aj nieco ako aktivitky, indiansky den, bolo u nich batolarium (divadielko na dvore) atd. Varia im mimo a oni si nosia cerstvu stravu. Ja som ocenila aj to, ze s autom som mohla zaparkovat hned pred dverami 🙂 Monika, majitelka, robi aj take, ze mozes prist zadarmo sa pozriet, tiez sa s nou da dohodnut na cene, dohodnut na nejakych zvlastnostiach vo vychove ak to potrebujete... Velmi flexibilna, ustretova, obidve ucitelky su super a maly ich miloval. Obcas sa mu este stane, ze sa na Moniku pyta. Asi ich budeme musiet ist pozriet 🙂 Ale vies, sto ludi, sto chuti. Porovnat cumlikovo s inymi jaslickami neviem, chodili sme len sem a boli proste stopercent spokojni, tak naco menit. Tam treba len prekonat prve odlucenia, nam to trvalo mesiac, ale na to, aby si dieta zvyklo, musi mat rezim a pravidelnost navstevovania jasli. Inak, mali kedysi web cumlikovo.sk Neviem ci stale. Vsetko, co som napisala, je len moj subjektivny nazor a skusenos. Nemam marketing. prieskum, ze ktore jasle su naj. To neviem. A keby aj, kazdy ma ine priority co sa tyka jasliciek a pristupu. Susedke som tiez odporucila cumlikovo, chodia tam vyse mesiaca a velmi si chvali. Predtym chodili niekde, ale prestahovali sa na foncordu. To bol moj nazor, ale urcite odporucat mozem len JEDNU vec, ist tam osobne na nejaku polhodinku a uvidiet na vlastne oci. A kludne mi aj zavolaj, ak este daco 0949 810 832. Drzim vam palce, vsetko dobre, Olga
moja 10 mesačná dcérka navštevuje od 01. apríla cumlíkovo a sme obe veľmi spokojné 🙂 maličká sa za týždeň celkom pekne prispôsobila. Pani Monika a aj druhá pani učiteľka sú veľmi milé. Keď pre maličkú prídem, je veľmi spokojná a usmiata, aj stravu majú určite dobrú, pretože maličkej veľmi chutí 🙂. Veľká výhoda je, že jasle sú v rodinnom dome a majú pekný, upravený dvor, detičky tam majú preliezky. Denne som chodievala okolo ešte keď som bola s maličkou doma a detičky sa hrávali vonku a teraz, keď je také pekné počasie, tak je to úplne super 🙂 V lete majú vonku aj bazénik. Naozaj môžem cumlíkovo len odporúčať 🙂
Ahojte , mam rocneho synceka a chcem ho dat do jasli. najviac sa mi pozdava Harmonia /blizko pri nas/ tak mi napiste prosim nejake skusenosti, dakujem.
Tak uz som ho dala do mestskych jasli a tam som spokojna. Uzasny personal od kuchariek, upratovaciek az po detske sestry a to nevravim o milej riaditelke. Je tam moznost adaptacie po dvoch hodinach, takze dieta nezazije sok ked ho date na cely den. Odporucam. 🙂
Baby vedeli by ste mi poradit jaslicky kde by som malickeho (11mes) mohla dat na par hodin 2x tyzdenne kvoli skole? Rozmyslala som aj nad opatrovatelkou na tych par hodin ale v BB byvam len chvilku takze ani ziadnu vhodnu nepoznam. :/ vedeli by ste mi poradit?
Dobrý deň, moj maly chodi uz druhy rok do klas.skolky. O cumlikove uz nic viac neviem, prepacte. Inak boli v Malachove, resp. ako sa do malachova ide, tam po lavej strave (smer malachov) len pozerajte rodinne domy a na jednom by mal byt velky napis Cumlikovo. Pri takej T-čkovej križovatke.
Dobry den, viete mi poradit nejake dobre sukromne jasle? Dakujem
@ucinka333, Dobrý deň, my sme chodili do jasliciek Kreativ na Hornej Striebornej a boli sme spokojní, teraz pokračujeme v školke ďalej a tiež sme veľmi spokojní, čo sa týka jasličiek učí tam pani riaditeľka a má úžasný vztah a prístup k detičkám, mnohokrát som počúvala za dverami, ked som prisla pre maličkú a nevedeli, že som tam a niekdy aj 15 minut, a naozaj nikdy nijaky krik a veľmi veľká trpezlivosť a pochopenie k detičkám a predovšetkým láskavý prístup. Ak možem, tak určite dopručujem 🙂 M.
@michaella007 Dakujem pekne za odpoved. A co sa tyka stravy? Je to ako v klasickej skolke/jaslickach alebo sa snazia zdravo (celozrnne vyrobky, vela zeleniny, ovocia...)? Da sa s nimi dohodnut co sa tyka stravy, ze napr. nechceme sladit napoje alebo jest sladkosti, udeniny...?
@ucinka333 Dobry den. ospravedlnujem sa bola som v zahranici, ale co sa tyka stravy tak je tam strava bez bielej muky, bez bieleho cukru, a napoje su caj bez cukru alebo cista voda.

@sterre ahoj a nemaju enjaku stranku a kolko max deti tam chodi my rozmyslame este len a robime prieskum