icon

Je domáce vzdelávanie vhodné pre deti?

hortenziaj
22. nov 2023

Je to podľa vás vhodné pre deti? Uvažujem nad tým, ale rozmýšľam ci tie deti neprídu o to byť v škole, o tie zážitky, kontakty ktoré im ja nedá, o to naučiť sa robí aj to co chcu, vstávať ráno a ist niekde aj keď sa nechce, ale zároveň vidím benefitov v tom ze si môžu vybrať co a kedy sa budú učiť a tak.

Strana
z2
simca06022011
23. nov 2023

@nenne27 áno presne pre toto by homeschooling mal byť komunitný a nie dieťa a par príbuzných... lenže to co opisujes moze byť aj povahou. Kopa deti s kolektívom vôbec nevychádza. Nikdy. Oducia sa a idú domov.

sasitimi17
23. nov 2023

@simca06022011 nemôžeš vedieť ako to zvládnu iné deti... tu nejde o vybočenie

simca06022011
23. nov 2023

@sasitimi17 lebo všetky dnešné deti zvládajú dnešný systém. Koľko mladých po skole nepracuje? ;) vieš keby tento existujuci systém bol dobrý, nepovedala by som ani n... :D ale " nevieš ako by to zvládli... " nie je pre mňa žiadny argument.

sasitimi17
23. nov 2023

@simca06022011 to je pravda, ale aj tak za to že niekto dá do klasickej školy dieťa, neznamená že sa bojí vybočiť a že iný systém je zlý, ja som to písala priamo tomu komentu, kde slečna mala evidentne problém so začlenovaním sa, takže neviem čo so mnou tu riešiš vlastne

lucia147852
23. nov 2023

@nenne27 ja mám takúto istú svagrinu. A to chodila do škôlky, zs,gympel aj vs. Vždy samotarka. Všetci ju museli prehovárať. Problémy aj teraz v živote. Ono ke to veľmi od povahy dieťaťa a aj celkovo systému ako sa doma vzdeláva. Či skupinovo, či jedináčik, čo je doma sám. Moja nechodila do škôlky. Na zs už chodí. Ale jej to vyhovuje. Ona chce. Nedá sa to ale paušalizovať týmto štýlom.

tersanas
23. nov 2023

@namornicka nemáme podnikanie, manžel je živnostník a robí z domu, čas si vie prispôsobiť

behulka
23. nov 2023

@hortenziaj na stránke o.z. Domáce vzdelávanie nájdeš základné info, ak ťa táto téma zaujíma bližšie:
https://www.domacaskola.sk/
Je len veľmi málo detí, ktoré skončili základku a boli po celý čas na domácom vzdelávaní. Buď mali na to zdravotné alebo iné závažné dôvody alebo študovali na škole v zahraničí. Na Sk je táto forma vzdelávania možná na druhom stupni len tretí rok, takže najstaršie deti sú teraz siedmaci.

taktotedanie
26. nov 2023

@hortenziaj pridu samozrejme
Nieje to spravny postoj, nenahradis nikdy ucitela
Na strednej ci vysokej si nebudu vediet zvyknut ani len na kolektiv nie toboz na system ucenia a uciva
Mala som tu cest par takyh deti vidiet a teda zle cele to bolo, jednak toho nevedeli tolko kolko by mali , deti utiahnute, nevedeli sa zapojit do kolektivu, hocimali kontakt s detmi pomedzi to, starsie deti nezvladli ani strednu, nakoniec s pomocou psychologa to dotiahli aspon na vyucny list

hortenziaj
autor
29. nov 2023

@taktotedanie už som to zavrhla, po nastudovani rôznych informácií a stránok, názorov, bude pre moje deti asi naj klasická škola.
Presne toho sa obávam co píšeš, že prídu stredná, vysoká a bude to cele zle.

Strana
z2