icon

Je kravské mlieko zdravé?

latarina
27. okt 2017

Ahojte. Kojim uz 13mes. A samizda ze v noci sa my casto budi a chce cicku. Poradte my ci kravske mlieko je zdrave.

Strana
z3
unctadorg
27. okt 2017

Kravske by som dala

lorela
27. okt 2017

@latarina UHT mlieko krabicove z obchodu urcite nie. Ak nemas spolahlivy domaci zdroj mlieka, radsej davaj este nejakych par mesiacov umelu mliecnu vyzivu.

bruneta880
27. okt 2017

@latarina ak papá mliečne výrobky a nieje tam žiadna alergia tak by som si aj ja zvolila kravské mlieko.
To je aj tak základom všetkých UM a všeobecne sú podľa mňa UM len veľký biznis.

euka210
27. okt 2017

pokial to nebude trvanlive, preco nie. Ale moze to byt len o zvyku, vobec nemusi byt hladny, len sa zobudi a chce si cucnut, moj tak robi. Ked som odstavila, zacali mi spat celu noc.

danavdana
27. okt 2017

Vobec sa nedoporucuje prechadzat z materskeho mlieka na umele. Dieta uz v 13 mes. umele nepotrebuje, treba ho nahradit naplno tuhou stravou.
Nerozumiem, preco ho chces ostavovat, Svetova zdravotnicka organizacia doporucuje kojit co najdlhsie, ja by som to nerobila.

evittam
28. okt 2017

@danavdana Ani MM už nepotrebuje.
A dobre som sa pobavila "WHO doporučuje"...😂

lubi40
28. okt 2017

@latarina kludne mozes prejst na kravske, plnotucne. Volila by som bio verziu v obchode, alebo este lepsie ak poznas niekoho, kto ma kravu, tak od neho a prevarat.

xxxkatka
28. okt 2017

@latarina chces prejst z dojcenia na kravske mlieko preto, ze sa ti dieta casto budi? Nejako mi unika logika. Mlieko je stale len mlieko a 13 mesacny ma hadam aj veceru, tak ak myslis, ze je to z hladu zvys davku jedla resp. sytejsiu veceru. Ale s mliekom to nema nic spolocne. Skor chce len v noci dudlat.

marion09
28. okt 2017

@danavdana nevsimaj si "evittam",ta ma nazory ako general v armade

lavieenrose
28. okt 2017

ide iba o cuckanie...je dost mozne ze o mlieko nebude mat z ineho zdroja zaujem...najlepsie by pre teba bolo keby naucis dieta v noci na cistu vodu...inac potom budes nonstop zarabat mlieko ...

lorela
28. okt 2017

@latarina Este by som zvazila sytejsiu veceru. A co vlastne davas na veceru?
Pretoze 13. mesacne babo si uz ma pomaly zvykat na suvisli a neruseny spanok, ktory je pre jeho zdravy vyvoj velmi dolezity.

lavieenrose
29. okt 2017

@lorela podla mna so sytejsou vecerou nemusi pochodit...deticky su rozne ak autorka diskusie ma take dieta ako ja tak mozno ledva natlaci dietatu kasu...a dieta si pyta v noci prsnik na cickanie...lebo je to jeho zvyk vie ze ho dostane...my sme odstavili malu od prsnika ked mala 13 mesiacov...to dieta nechcelo jest nic varene ...doteraz mam problem do nej dostat nieco od muky..ale v noci sa nebudi na hlad..ani ked sme odtsavili nechcela v noci mlieko..teraz pije vodu ked sa zobudi..mam sestru ktora ma 4 rocnu a musi jej chodit v noci po mlieko do flasky pre babatka...

lorela
29. okt 2017

@lavieenrose Nemusi pochodit, ale moze. Za pokus to stoji. Mozno mamicka dava na veceru len mlieko, a teda ovela sytejsia by bola kasicka.
... Aby to nedopadlo ako u tvojej sestry, ktorej 4 rocne dietatko ma nocny zlozvyk.

eribel
29. okt 2017

@lavieenrose Ako si odstabila?? Ja mam tiez 13mesacne a strasne rada by som odstavila, ale netusim ako na to....lepsie povedane, desim sa toho nepricetneho revu....cez den uz nekojim, relativne dobre papa, ale uspavanie bez prsnika neexistuje....este nikdy mi bez prsnika nezaspal....iba v kociku vonku a v aute....

lavieenrose
29. okt 2017

@eribel odstavila som tak ze som uz nedala a to mala cucala noc aj den skoro nonstop...my sme to mali tak ze mala do 8 mesiacov nezaspala inac len v nosici...potom zrazu pri kojeni zacala zaspavat a potom ked sme ju odstavili..zase sme zacali nosit...ale mala sa nebudila na cicik..ked sa zobudila v noci chcela ked tak iba vodu..a to z pohara..tri dni chodila skusat ale potom pochopila ze nic nebude.. odstavili sme ju cez sviatky velkonocne..takze muz moj mi pomahal..a potom sme malu naucili na postielku...vysvetlovali sme jej ze tam musi zaspat a teraz tak zaspava ..ale v noci spi medzi nami lebo sa zobudi s placom lahne medzi nas a pokracuje v spani...tak skus cicik nedat a vysvetlit mozno pochopi...obviaz si prsia obvazom a vysvetli ze uz nieje...ale predtym skus potret octom..ze je pokazene mlieko uz....niektore deticky to uplne odradi moju dceru neodradilo nic ani ocot horcica chren..no nic :D

evittam
29. okt 2017

@marion09 Ked chces niekoho ohovarat tak je slušné ho aspon oznacit.😁
Ja som len vyjadrila svoj nazor. To je vsetko.
Vsetky dojciace matky podme sa drzat odporucani WHO.😉

eribel
29. okt 2017

@lavieenrose Dakujem za rady, raz budem musiet skusit.....len skoda, ze najblizsie sviatky su prave vianocne a su este aj daleko......neviem, kedy sa odhodlat aj kvoli manzelovi a starsej dcerke, lebo na 100% sa nevyspia, takze pocas skolky nechcem....

latarina
autor
31. okt 2017

@eribel ahoj. Aj mne tak. Lebo nas nema cumel. A vyskusam to kravske. Inak spapa jogurty. Ale odmietal my predtym umele mlieka.

danavdana
3. nov 2017

@evittam nekojaca matka, coo? 🙂))

danavdana
3. nov 2017

@evittam Trosku si precitaj, ked uz sa chces smiat ;)
http://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_b...

malasandrika
3. nov 2017

@danavdana sú to odporúčania, nie je povinné dojčiť a už vôbec nie do samoodstavenia. Neviem, ale v živote by sme sa mali riadiť vlastným rozumom. Keď nechcem dojčiť/ nemôžem, svet sa nezrúti.

danavdana
3. nov 2017

@malasandrika
Chcela poradit, akym mliekom nahradit materske, ja som jej poradila podla informacii,ktore mam - materske mlieko v pripade odstavenia treba nahradit tuhou stravou a tiez som napisala, ze WHO "doporucuje"!!! kojit co najdlhsie (2 a viac rokov).
Nech uz si vyberie z takej odpovede, ktora jej tu vyhovuje.
Pisem hole fakty.
A fakt je aj to, ze 13 mes.dieta sa nebudi preto, ze je hladne, ale preto, ze chce citit blizkost matky - ale, samozrejme, da sa mu miesto doho strcit do ruky aj obycajna flasa. A chapem to, kazda zena nemusi nocne budenie lavou zadnou zvladat, to je normalne.

babulkomale
3. nov 2017

@danavdana ako vies, ze sa nebudi preto, ze je hladne??? 12- mesacne este mohlo byt hladne ale 13- mesacne uz nie? Pripadne dospely clovek ktoremu rychlo spaluje sa tiez moze zobudit ze je hladny. To kto urcuje, kto a kedy moze alebo nemoze byt hladny?

danavdana
3. nov 2017

@babulkomale neviem, ale mysliet si snad mozem

malasandrika
3. nov 2017

@danavdana skôr ma iritovala Tvoja poznámka o tom, že nerozumieš prečo chce odstaviť, je to snáď jej vec. A teraz je to nejak v móde všade omielať WHO.

danavdana
3. nov 2017

@babulkomale Prepac, mozno som v tomto trochu fundamentalna, ale mne to pride strasne sebecke, ze zena, co ma mlieko, tak ide dieta odstavit.
Ale chapem, ze moze mat na to kazdy iny nazor, mozno robi cez den ja neviem co a v noci ju to ozaj vycerpava, ano, mozu byt rozne dovody.
Chcela poradit, tak som len napisala s najlepsimi umyslami to, co o tomto viem. A so slovami "doporucuje" sa, nie musi.
Takze nechapem, preco sa tu niekto takto zrovna nad mojim prispevkom jaši.

babulkomale
3. nov 2017

@danavdana mozes, to je bez debaty. Len mi prisla zvlastna ta istota, s ktorou to tvrdis. Ja len ci aj to, kedy kto moze byt hladny, neurcuje WHO. Ze by som nezachytila info.

lorela
3. nov 2017

@babulkomale Omielat WHO a hlavne vytrhnute z kontextu, resp. len to, co sa prave hodi.
@malasandrika

danavdana
3. nov 2017

@malasandrika ja som vyssie pridala aj zdroj, neviem, ci je to v mode, ale si vzdy odporucania pozriem.
Nerada sa spolieham na nazor starej lekarky, ktora svoje poznatky spred 50ich rokov neupgraduje. To je cele.

danavdana
3. nov 2017

@lorela omielat? Ved som vyssie pridala zdroj, tak citaj:
http://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_b...

Strana
z3