icon

Je kravské mlieko zdravé?

latarina
27. okt 2017

Ahojte. Kojim uz 13mes. A samizda ze v noci sa my casto budi a chce cicku. Poradte my ci kravske mlieko je zdrave.

danavdana
3. nov 2017

@lorela WHO totiz nie je imaginarna institucia.
Ale kazdy si moze vybrat odkial cerpa poznatky, ci z modreho kona, alebo z organizacie tohto typu, takze klud.

lorela
3. nov 2017

@danavdana Myslis, ze neviem citat? Citaj aj ty, ale ovela ovela viac a v sirsom zabere.

danavdana
3. nov 2017

@lorela no v tejto chvili si zacinam mysliet, ze nevies.
Ale ak mas cas, nech sa paci, vysvetli mi ten sirsi zaber.

lorela
3. nov 2017

@danavdana Lutujem, ale nepovazujem ta, vdaka tvojej "agresivite", za zdatneho partnera do diskusie.

danavdana
3. nov 2017

@lorela ty si napisala, ze omielam veci vytrhnute z kontextu a ako sa mi to hodi a nie je to pravda (vid odcitovany zdroj), takze necakaj, ze ked spoza rohu vykrikujes svoje nepodlozene dojmy, druha strana stiahne chvost.
Z mojho pohladu si preto agresivna ty.

evittam
4. nov 2017

@danavdana "Presne vedla". Dojcila som, obe deti.😉

evittam
4. nov 2017

@danavdana A WHO naozaj nie je relevantný zdroj. Ale na to mozno prides ak sa budes drzat rad od
@lorela . 😉

vyhuelka
4. nov 2017

Mimochodom ešte dodám k diskusii, že MM je po roku maximálne nepotrebné lebo črevá dieťaťa už nemajú schopnosť rozložiť látky, ktoré v ňom sú 🙂

lavieenrose
4. nov 2017

a este k tomu vraj po 15 mesiaci vznika zavislost ...uz to nieje zdroj obzivi ale zdroj uvolnenia sa...moja mala uz bola zavisla..vkuse pod tricko chodila cela nervozna ked som nedala bol krik odsate mlieko nechcela...

lorela
4. nov 2017

A len dodam, ze dieta po jednom roku dostava predsa plnohodnotnu a pestru stravu (teda, aspon by malo), prepotrebne ziviny, ktore uz materske mlieko nedokaze pokryt. Materske mlieko postupne straca svoj vyznam, ktory spociva predovsetkym v obzive,
Narozdiel od krajin 3. sveta, kde dlhodobe dojcenie je castokrat otazkou prezitia a jeho vyznam je teda nepopieratelny. Odporucania Svetovej zdravotnickej organiacie smeruju prave k tymto krajinam.

latarina
autor
23. nov 2017

@lorela ahoj.davam na večeru krupicovu kašu alebo v mlieku piškotiky.

latarina
autor
7. dec 2017

@lorela ahoj. A tak mam ho naucit na kravske??? Ako to mam urobit.??

latarina
autor
7. dec 2017

@xxxkatka ahoj. Uz my aj doktorka povedala ze to uz nema vitaminy kojene mlieko. Ze naucit na ine mlieko.

alchemilkazltozelena
7. dec 2017

je to pravda...az vtedy som sa vyspala ked som odstavila malu...prestala sa v noci budit a konecne sme spali

xxxkatka
7. dec 2017

@latarina a potrebuje mlieko?Načo? A obsah vitamínov v mlieku môže dr. zhodnotiť rozborom mlieka, nijako inak, no každá dojčiaca žena je iná, má inú stravu, zdr.stav atď.

latarina
autor
21. dec 2017

@alchemilkazltozelena to vazne spala. No a potom nezobuddila sa v noci??? Ci si jej dala caj???

alchemilkazltozelena
22. dec 2017

@latarina naucit na caj je najvacsia chyba...ano spala konecne celu noc

maggiba
22. dec 2017

Krupicova kasa ci piskoty v mlieku sa vsetkym diskutujucim zdaju ako plnohodnotná vecera? Mne teda nie. Ak by mi toto maly zjedol o tej 18:30 vecer, tak je zarucene po upsati do hodiny hore od hladu resp smadu.
A kravske mlieko: ak kupujete v obchode krabice, nem vobec ziadne vitaminy, ci prospesne latky. Jedine z dobreho zdroja, kde viete, ze kravy sa pasu aj vonku, na zelenej trave a slnku. Vtedy sa tam o nejakej realnejsej hodnote mlieka da hovorit.
Umele mlieko po 1 roku je cisto biznis, ak teda vyrobcovia tlacia do hlav: materske je uz len voda, ale UM ma vitaminiky potrebne.
Ze materske mlieko ZRAZU po roku nic neposkytuje. Toto je len tak na zasmiatie sa. Poproste pediatricku, nech spravi rozbor vasho mlieka a potom sa o tom skuste bavit. Su deti, ktore su aj do roka a pol na 98% len na kojeni. A nic im nechyba. Takze neviem, kde a kto ma pravdu.
Dieta sa da odstavit len na noc a cez drn pokracovat s dojcenim. Dieta sa da odstavit uplne a davat plnohodnotnu stravu, bez zbytocneho pitia mlieka. Ved stacia kvalitné mliecne vyrobky a ina kvalitna strava.
Uz nech si mamicka z rad vyberie cokolvek, musi s tym byt ona v pohode. 🙂

monhla
22. dec 2017

@latarina Moje nechceli iné mlieko ako MM, tak som potom dala čistú vodu. A je pokoj. Voda neuškodí na zúbky, ľahko sa nachystá a nepokazí sa. Mlieko dieťa v noci nemusí. I keď tým mojim sa to ťažko vysvetľovalo. No nechýbalo im jedlo, ako skôr ten pocit blízskosti. Vidím to dodnes, ak sú chorá alebo im niečo je.
P.S. Vodu majú pri posteli dodnes a to majú 7, 5 a 2 roky. Napijú sa samé a ja sa konečne vyspím 😀

P.S. 2 Zaujímavé, že všetci tvrdia, že MM po roku je nanič, ale UM vyrobené "podľa študovania MM" je super až do 3 rokov 😉

zuat
22. dec 2017

To kravské chceš dávať v noci miesto materského či ako? To si veľmi nepomozes. Chce len dudlat, to nie je o hlade

latarina
autor
22. dec 2017

@maggiba tak potom co davas jest vecer drobcovi?? Ked krupuca nieje dobra?

maggiba
22. dec 2017

@latarina Huste zeleninove polievky s kvapkou oleja, zeleninove placky v rure pecene, rizoto zeleninove, velmi obcas chlieb s nejakou pomazankou.
Ale teda, to su len tipy, mozno to pomoze/vam sa bude hodit, mozno nie.
A piskoty a krupica, ak davas klasicke, resp obycajne receptury, je tam cukor. Cukor=energia. Vecer zbytocna, ba az neziaduca. Pozor na to. Len info.
A prosim, neber to, ze poucujem o stravovani, viem, ze toto je zalezitost kazdej rodiny zvlast. Fakt to ber len ako tipy. 🙂

latarina
autor
25. dec 2017

@zuat tak co je najlepsie?? Este kojit do 2rokov??? Lebo ze ked odstavim bude mozno odmietay ine mlieka.

zuat
25. dec 2017

@latarina neviem, čo je najlepšie, aj moja sa často budila, kojila som 2,5 roka, už mi to ale išlo strašne na nervy, no nevedela som ju oducit, nevedela som vydržať ten rev....nie som kojofil, ale dieťa bolo závislé. Prvého pol roka dokonca dostávala aj umelé mlieko, lebo na večer bývala veľmi hladná. Keď som ale oducala, kravské odmietala, že od kravicky nechce,len od mamičky. Tak teraz nepije žiadne, len v kaši,pudingu ma

natalia13
25. dec 2017

Ahojte mám 2 zdravé deti jedno má 8 a druhé 6. Prvé som dojčila až do pôrodu toho druhého dieťaťa a druhé som dojčila do 4 rokov. V podstate som dojčila bez prestávky 6 rokov a aj keď to príde niekomu nenormálne som rada že to tak nakoniec aj bolo. Mnohí lekári má presviedčali že to nieje správne... napriek tomu som urobila tak ako som to sama cítila. Nemám problém dať deťom kravské mlieko ani výrobky ale nakoľko chuť kravského mlieka im bola cudzia tak veľmi s mliekom ani ml. Výrobkami nepochodim. A k tomu budeniu v noci pokiaľ som dojčila budili sa...

lavieenrose
25. dec 2017

@latarina no a co ze bude odmietat ine mlieko ? k jeho zovotu uz nie je nevyhnutne. predsa je pestru vyvazenu stravu....

chrissie_kf
25. dec 2017

@latarina ahoj, pozeram, ze ta ta diskusia dobre zmiatla. Napisem ti ako lekar. Mas viacej moznosti a ziadna z nich nie je dobra alebo zla🙂 hlavne klud. Ak chces prestat kojit a uz ti to vadi kludne odstav. Urcite tym dietTku neuskodis ani nijak neublizis. Je uz na tebe aku alternativu zvolis. Su deti, ktorym to mliecko nechyba a staci im plnohodnotna vecera a ine mliecne vyrobky, ine detcky si to mliecko na zaspavanie pytaju tak preco im ho nedat. Po roku moze aj kravske - zacat davat postupne. Je na tebe ale zvolis urcite ani krabicovym dietatku neublizis. Ja osobne davam to krabicove plnotucne , pijeme ho vsetci, obcas prestriedam ine. Ak sa ti tato verzia nepaci mozes dat cerstve kravske a este umele. Treba vyskusat a pozriet aj co dietatku chuti.
Nech sa akokolvek rozhodnes urcite tym nijak neuskodit ani neublizis tvojmu dietatku. Ano who dava odporucania, ale su to odporucania pre cely svet, nie su to zakony ani prikazy . Takze klud 🙂
Co sa tyka stravy po roku pomaly moze dietatko nabehnut ja beznu stravu co vy papate a teda aj na veceru nieco co zasyti. Ale obcas ked aj das keupicovu kasu tak Je to ok🙂 takze hlavne urob tak ako vyhovuje tebe a tvojmu dietatu , mas viac moznosti a nic nie je zle ani dobre! Je to tak ako si to nastavis 🙂 tak vela zdaru a nenechaj sa vystrasit 🙂

latarina
autor
27. dec 2017

@zuat aj nas tak. Mlieko nevypije ale ked urobim krupicu tak to zje.

latarina
autor
3. jan 2018

@chrissie_kf tak je to ok ked nebude chciet ine mlieko??

chrissie_kf
3. jan 2018

@latarina su naozaj deti, ktore nechcu mlieko pit po odstaveni. Len musis zabezpecit aby dostaval dostatok mliecnych vyrobkov v inej forme a je to potom ok 🙂