Je to naozaj až tak ťažké mať dve deti s 2 ročným rozdielom ?
Ahojte tie čo máte detičky narodené po dvoch rokoch je to naozaj až také ťažké ? Náročné ? Môj malý bude mat v máji 2 roky keď sa nám narodí druhé bude mať 2r a 6 mesiacov aké to naozaj je mať takto deti po sebe ? Dá sa to zvládnuť ? Mám strašne veľké obavy ako to bude keď môj malý je dosť upistani a stále za nim musím niekam behať spí už len raz ja si len neviem predstaviť aké to bude keď to malinké prinesiem z pôrodnice budem mať čas na domácnosť ? Ako to máte vy ? Ako ste začali keď ste prišli z pôrodnice ? Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem 😊
Ja mam rozdiel 2,5 roka. Kazde dieta je ine - plati to aj o surodencoch. Pocas tehotenstva osm starsiu naucila na nocnik. Prve tyzdne som sa im snazila zladit rezim a potom to slo. Hlavne nepopcuvaj blbe reci ostatnych. Teraz, ked sme doma, skoly a skolky zavrete si neviem vynachvalit tento rozdiel - kym ma starsia online skolu, mladsia sa potichu hra, al. kresli, nieco pomozu v domacnosti, ale hlavne: vedia sa pekne spolu zahrat! Neviem, preco ta okolie strasi, par krat som citala, ze je to najlepsi vekovy rozdiel.
PS: kolega je zo 4 deti,narodili sa pocas 3 rokov: chlapec, o rok dvojicky a o rok dievca. ked to zvladla jeho mama, zvladnes aj ty.
Ludi si nevsimaj.....zvladnes to..prisposobis sa....
Je to zvladnutelne....ked je clovek mlady zvladne vselico....
Ja mam 23 mesacny rozdiel. Nemenila by som za nic na svete. Zo zaciatku to bolo velmi narocne, ale zvykli sme si, nasli rezim. Mne velmi pomohlo satkovanie. Drzim ti palce. Bude dobre, uvidis. A ked budu starsi, zahraju sa, pomozu si. Zbehne to velmi rychlo.
@pieksamaki no však ešte aj to že som mladá a už počúvam “taká mladá a dve deti?„ A v tej chvíli jak keby diabol do mňa vošiel a už som raz vybuchla že noa čo že som mladá ale možno sa viem lepšie postarať než nejaká 30 ročná a poznám jednu takú...viem sama že je to veľmi skoro na dve detičky ale čo už a prvého syna som nikdy neľutovala ani ľutovať nebudem
To je len vyhoda ze si mlada...naozaj....po fyzickej stranke vyhoda....mas plno energie...vela sa pri detoch naucis.....
@pieksamaki presne oni vyrastú a ja budem mať ešte veľa času pre seba
jeejda, neboj sa, urcite to zvladnes 🙂 predsa sme na to stavane, nie ;)
Neboj sa, zvladnes to! Je dost velky rozdiel medzi 2 a 2,5rocnym dietatom. Dvojrocne su pre mna tak trochu babatka, ten polrok naviac spravi obrovsky rozdiel v miere samostatnosti a emocnej stability dietata. My sme mali menej ako dvojrocny rozdiel a uprimne, bolo to tazke. Starsi sa nevedel zmierit s prichodom mladsieho surodenca a mladsieho bolo treba spociatku vela nosit. Takze raz reval jeden, potom druhy, potom obaja naraz. Najhorsie som asi znasala unavu a frustraaciu z toho, ze su deti uplakane a nic nestiham. No nic netrva vecne, najma takato situacia nie 🙂. Postupne sa to utriaslo. Mladsi bol v polroku uplne kludne babatko. Z rozpravania inych mamiciek i z mojej skusenosti si vacsine druhorodenych deti zvykne na to, ze niekedy musia pockat a su kludnejsie a menej narocne ako prvorodene. - pisem na margo toho, ze synceka si nosila na rukach do 1,5r. Treba manzela pripravit na to, ze budes potrebovat pomoc. Aby si bola pripravena a zvladala novu situaciu s kludom, by mozno bolo fajn popozerat si tu diskusie, o tom ako si zmenezovat cas, na co, sa zamerat, co riest a co nie alebo, ako zabavit 2,5r dieta na dlhsi cas - niekto tu spominal vodu, super vec. Za mna taktiez kineticky piesok 🙂. A uz vdaka spominanemu vacsiemu vekovemu rozdielu nam tu mozno o rok napises ze baby ale stw to zvelicili a vystrasili ma :D. Moji chlapci boli ozaj niekde uplne inde ked mali 2,5r ked to porovnam s cersrvo dvojrocnym, napr. Boli odplienkovani. Druhy syn a dcerka maju rozdiel tri roky a tam uz to bolo uplne v pohode.... 🙂
Ďakujem vám za všetky milé odpovede 😊 a ešte mám jednu otázku dávali ste na noc plienku keď ste už začali s odplienkovanim a ak áno tak do kedy ?
my sme tusim nejaky cas davali,a le neviem ako dlho.
moja dcera zacala chodit na nocnik ked mala asi mesiac po narodeninach - 2r, potom asi 2m v pohode a potom sa mi zacala opat pocikavat. na nete ma ubezpecili, ze to deti robia a treba dat opat plienku, ze to prejde. tak zas nosila asi 2m plienku a zdalo sa mi, ze nema zaujem o nocnik, tak som ju potom nechavala behat holu. uz bola neskor a horuca jar, tak sa dalo. a teda opat sa rozbehla a zacala chodit na nocnik.
Ja mam doma 3 mes chlapca a dcerka mala 2r a 4 mesiace ked sa nam narodil. Snazila som sa ju pred prichodom noveho clena odplienkovat, ale neslo to. Rozhodla sa odlozit plienocky bracekovi az po porode, ale vobec jej to neslo🙈 Mesiac prania. Do toho total ziarlivost. Pomaha len manzel. Na prechadzke s kocikom mi uchodila prec. Takze zaciatok bol narocny. Ale casom sa vsetko ukludnilo, nasli sme si rezim. Teraz sice ma maly obd. kedy vyzaduje velku pozornost. Ale zo skusenosti viem, ze to bude len lepsie 😉

@majusska202 určite už ho začnem odpielnkovat a pevne verím že sa nám to podarí a že to pekne pochopí