icon

Je vaše dieťa tiež veľmi aktívne a iniciatívne?

klaj
11. júl 2019

Ahojte maminky.Moj syn bude mat teraz v auguste 3 roky.Ked sme vonku tak uteka za kazdym dietatom,je velmi iniciativny,hovori detom co maju ist robit,vsetko si chce poziciavat.Inak je slusny,pride a spyta sa,ci si moze poziciat hracku.Ale ked sledujem ine deti,tak sa az tak nezaujimaju o ostatnych a pride mi to az prehnane.Ked mu poviem nech az tak neotravuje,tak sa zacne spravat vzdorovito,zacne kricat a vzpierat sa.Mate niektora podobny problem?Deti su vácsinou bojazlivejsie,no ten moj je opacny extrem.

gabulienka623
11. júl 2019

Moja dcéra je tiež taká. Je to taký vodcovsky typ 🙂 tiež rada organizuje ostatných, deťom vraví čo majú robiť. Vyhľadáva spoločnosť, nehanbí sa, oslovuje cudzích ľudí a kadečo im rozpráva 🙂 je a aj od narodenia bola dosť náročné dieťa, hyperaktívne, nespave...v rodine máme 6 deti od 3 do 11r, ale ona je za všetkých 6!!! Vyžaduje pozornosť, je dosť emocionálna, naplno prežíva radosť ale aj hnev a je aj dosť tvrdohlavá. Ale inak je veľmi múdra a šikovná. Teraz má čerstvých 5. Tiež sa mi jej správanie zdá niekedy prehnane, ale čo už, bude to taká povaha.

skumavka
11. júl 2019

@klaj toto poznám, mám podobného 3 ročného, niekedy je to úsmevné, niekedy trošku otravne a občas aj trápne. Zaujímavé je sledovať aj reakcie niektorých rodičov, zväčša si s ním v pohode podebatuju, aj on s nimi,ale poniektori sa veru tvaria akoby im zjedol večeru. Akoby sa im v živote nikdy nestalo, že sa im prihovorí cudzie dieťa. Čo sa týka deti, hej, dá sa povedať presne čo píšeš, je iniciatívny, občas iné deti dokonca napomína (A sám pritom robí to čo im zakazuje). Ma tvoj syn súrodencov? Ja si to vysvetľujem aj tým, že môj má dvoch o dosť starších súrodencov a že toto projektuje do vztahov s inými deťmi, akoby aj on chcel sa cítiť ten väčší, ten čo udáva smer...

lucinka1988
11. júl 2019

@klaj môj maly ma síce len 15mesiacov, ale je presne taký istý okrem toho, že ešte nehovorí deťom, čo majú robiť, len hneď s kazdym nadväzuje kontakt, vsade chce byt, všetko vidieť a hneď všetko naraz, každú pol sekundu je na inom mieste, všetkým berie hracky, proste náročné dieta..Sa teda teším, čo bude, keď bude mat 3 roky 😂

0hena0
11. júl 2019

@lucinka1988 chlapcek bude asi v znameni leva 😊

lucinka1988
11. júl 2019

@0hena0 je to baran🙈🙈neviem čo je horsie😂

0hena0
11. júl 2019

@lucinka1988 ja len, ze lev byva velmi iniciativny a v jednom okamihu na 3 miestach. Hi.

klaj
autor
11. júl 2019

@skumavka moj je jedinacik 😄 ale osobne si myslim,ze v skolke sa.to trosku upravi.Velmi ma rad deti a dokonca zdravi aj cudzich ludi na ulici 😀

klaj
autor
11. júl 2019

@lucinka1988 Presne taky bol,takze uz viete co vas asi caka 😄

klaj
autor
11. júl 2019

@skumavka presne,niekedy je to dost trapne,ked pozeram na rodicov 😄

klaj
autor
11. júl 2019

Takze ako tak citam tak nie sme jedini 😀 skoda ze sme este podobne dieta nestretli,bolo by to zaujimave pozorovanie 🙂

klaj
autor
11. júl 2019

@gabulienka623 Asi mame teda vynimocne deti 🙂

sonicka96
11. júl 2019

Ja mám teda iba 1 ročného syna a tiež mám taký "problém" on chodí za detičkami že by sa s nimi hral i keď majú viac rokov 2-3 a oni niekedy nemajú chuť sa s ním hrať... Mne ho príde strašne ľúto v tej chvíli :(

gopika
11. júl 2019

Aj my máme takého 3,5 ročného. Zdraví všetkých, predavačky, zákazníkov, susedov, okoloidúcich, a na ihrisku tiež osloví hocikoho, a rodičia ho často ignorujú, že neodpovedaju, čo mne príde divné....ja reagujem aj na cudzie, ak sa prihovorí. Bude to povaha, tiež som bola taká živá, hneď s každým sa dala do reči. Nemám s tým problém doteraz, ale už nemám potrebu zoznámiť sa s každým. 😄

klaj
autor
11. júl 2019

@gopika ja a muz sme tiez taki,nemame problem s cudzimi sa dat do reci,asi to tie deti maju po nas 😄 moj je taky iniciativny,ze uz aj kartou plati v obchode a samozrejme aj predavacky zdravi a vie si aj vypytat co chce 😄

klaj
autor
11. júl 2019

@sonicka96 vsimla som si aj ja,niektore deti su skor samotarske a nechcu sa hrat s nikym.Nic si z toho nerobte,raz stretne partaka 🙂

gopika
11. júl 2019

@klaj áno, aj náš platí, nakupuje, ešte ma aj pošle preč, že on sám, on to vybaví. 😄

lucinka1988
11. júl 2019

@klaj 🙈🙈😂😂

skumavka
11. júl 2019

@klaj presne toto, môj tiež v obchode platí s kartou a s prehľadom a nahlas si vypýta, čo chce

skumavka
11. júl 2019

Baby, môj sa minule pustil do konfrontácie s bezdomovcom 🤣 Chlap bezdomovec stál oprety a stenu a zapálil si cigaretu, môj malý to zaregistroval a začal naňho, že cigarety su fuj. Tomu skoro ciga z huby vypadla a náš krpec si išiel svoje, keďže chlap cigu neodhodil, tak mu to párkrát zopakoval, az to bezdomovca dožralo a hovorí krpcovi, ze cigarety nie su fuj, ale alkohol a drogy su fuj a náš sekundu kukal a potom znova ako verklik si išiel svoje. Som ho odtiaľ ťahala, nech už dá pokoj, lebo by sa normálne pohadali🤣

skumavka
11. júl 2019

@gopika presne, aj mne príde divné, ak nejaký rodič ignoruje cudzie dieťa, čo sa mu prihovorí. Ale tak, evidentne každý sme iný...

klaj
autor
11. júl 2019

@skumavka mate podarene dieta 😊

klaj
autor
11. júl 2019

@skumavka nam sa stalo,ze maly sa dosiel opytat ci si moze poziciat hracku a tiez ignoracia.

skumavka
11. júl 2019

@klaj túto ignoraciu nechápem

klaj
autor
11. júl 2019

@skumavka asi nechceli poziciat tak im bolo jednoduchsie ignorovat ako povedat na rovinu 😄 a maly sa najradsej zahra s cudzimi hrackami,tie ho viac lakaju ako vlastne.

skumavka
12. júl 2019

@klaj to s tými cudzími hračkami je myslím úplne normálne, väčšinu deti viac láka nepoznané, ako to, čo už má okukane

skumavka
12. júl 2019

@klaj ved hej, ale ako iste vieš, koľkokrát je to o to náročnejšie, takéto dieťa ťažšie opijes rozkom, ako sa vraví, majú intenzívnejší vzor a napr.u nás spoliehať sa na to, že na niečo zabudne, sa veru nedá, náš si presne pamätá, čo chcel a žiadne zabudanie či odputavanie pozornosti neplatí

skumavka
12. júl 2019

@klaj intenzívnejší vzdor

klaj
autor
12. júl 2019

@skumavka My mame teraz dost intenzivny vzdor a mam pocit,ze sa to stupnuje.Presne,neviem ho obalamutit lebo vie co chce a ide si za tym.Tvoj uz chodi do skolky?Ak ano,tak ako to tam zvladal na zaciatku?Nas to caka teraz od septembra a uz sa tam velmi tesi,myslim,ze sa rychlo adaptuje.