Je výchovné občas dať dieťaťu po zadku?
Davate fakt velmi zriedka ale predsa len dietatu po zadku? 2 rocny syn naschval zhadzuje naschval skldaciu stavebnicu .. vie ze sa to nesmie pekne mu vysvetlime ze nesmie hadzat s tym , su tam male dieliky just pod gauc to nahadze a dnes som to 3x skladala ja dostal po zadku a poskladal sam. Neze silnu proste taku jemnu aj ked plakal potom ale skladal. Nejde vsetko milucko si myslim…
No po čítaní týchto príspevkov sa veru necudujem že tu máme spoločnosť ktorá toleruje násilie a toľko úzkosti depresii a zlých vzťahov. Už ani reagovať nebudem. Len sa potom nečudujme keď pubertaci bijú spoluziacky a skáču pod vlak
@sova7 a kde take citas? lebo tolerancia nasilia, je trochu silne slovo a depresie? depresie maju cukrikove deti casto, co nevedia co so situaciou nepohodlnou = zrazu. Ked uz nejdu veci, podla ich predstav, lebo ziadne hranice, ziadny zdravy rozum, nevedia si proste povedat, ze ok, tak toto sa proste musi urobit a neriesim,a le prave naopak,vsetko prezivaju, riesia .. a nebudeeem, nechceeeem, nemusim, takto to necitim.. Depresie mau deti sikanovane(vela krat prave tymi super detickami, nenasilnymi), deti z naozaj zlych rodin, a iste nie dieta, co v 3,5r dostalo po zadku lebo skopolo otca 🙂
Proste prehanate az az...
@evansova vsak to uz z nervou, si viem uplne predstavit ten stres...
@simca06022011depresia je choroba často následok traumy nie vrtoch z nudy
@simca06022011 no neverim, ze to bolo jediny raz, co dieta dostalo. A pokial nevnimali to dieta a sli si stale svoje, tak dieta sa branilo kopancami lebo uz nevedelo ako inak. Vzdy sa tocime okolo toho isteho.
@sova7 No po čítaní týchto príspevkov a podľa tvojej matematiky sa veru cudujem,kde sú teda tie šťastné,spokojne,láskave, pokorné deti,(ktoré nie sú bité -rozumej capnut po zadku)ktoré nie sú arogantné, povýšenecke,ktoré nemaju pocit ,že im musí celý svet kľačať pri nohách, ktoré nemlatia iné deti ,ktoré nemajú depresie, ktoré neskacu pod vlak atd ....
Lebo žiaľ,ja sa práve stretávam s opakom.Tie deti, ktorym rodičia nikdy nedajú po zadku(slabo capnut) sú práve tie zle vychované,ktoré mlátia iné deti,ktore nadávajú ,ktoré majú pocit,že in leží celý svete pri nohách,ktoré sa sú povýšenecke a arogantné, ktoré nemajú žiadne správanie,žiadne slušne správanie,nevedia zdravit,poďakovať, ospravedlnit sa, prosiť,sú arogantné a agresívne voči učiteľom a učiteľkám.....
Vysmievajú sa , kritizujú, týkajú všetkým naokolo.
Nevedia pustiť babku v autobuse ,aby si sadla , vysmievajú sa inym, droguju,pijú , fajčia (v neskorsom veku) a skáču pod vlak ...
Nikdy nie je nič dokonalé,ako výchova,ani manželstva,ani deti.
Každé dieťa vychádza z iných rodinných pomerov,z rôznou genetikou,...
Pre mňa je a bola najväčšia lekcia a učebnica to,ako som sa ja cítila ako dieťa...Veľa veci som ako dieťa nechápala,ale veľa veci rodicia prepiskli.Vien,ako som sa vtedy cítila a je to pre mňa veľký výkričník ...
Lenže to neznamená že som neomylna...Vždy sa dá niečo lepšie spraviť,iným spôsobom sa zachovať...
Ale z tvojej strany mám práve pocit neomylnosti.Bacha na to.Prave takým rodičom,čo si mysleli ako majú 100%nu výchovu a 100%ne dieťa ,práve také skáču pod vlak,z okien ....
@fantaghiro21 nevieš čo si kto myslí
@sova7 a ty absolútne nevieš,aké sú deti tých rodičov, ktorí sem tam capnu dieťaťu (v primeranej situácii keď sa niečo naozaj prepiskne) ...
Hneď si všetkých hodila do psychických mrzakov,deti s depresiami, úzkosťami,ktoré skáču pod vlak,....akoby všetci tu tolerovali násilie
Ja ti poviem za seba,nie nie je to tak...
Neodsudzuj !
@fantaghiro21 🤦
@purple_wolf vediet nastavit hranice bez bitky, tak to je rodicovstvo a nie otkat si deti, lebo rodic nie je schopny udrzat svoje nervy na uzde
@milanemila 👍
@simca06022011 ucesat dieta, zjest lieky, umyt zuby... To vsetko sa da zvladnut aj bez vychovnej po zadku. Ano, niekedy to musi ist na silu a dieta vresti akoby ho z koze drali. Nie vsetko sa da vysvetlit, hlavne malemu a ked sa uz dostane do amoku. Ale jedna po riti to nevyriesi. A to ti pisem ako matka obzvlast narocneho dietata. Ale co som si vsimla u spoluziakov mojho syna, tak niektore deti nemaju ani najmensi problem jednu svacnut, ked nie je po ich. Cize konflikty riesia z pozicie sily. Asi ten vzor odniekadial maju...
@fantaghiro21 z akeho zdroja si cerpala? Pripadne mas konkretne vypovede, ze tie "problematicke" deti, o ktorych pises, boli alebo neboli bite? Nie som expertka na vychovu, ale v rodije mame viac deti v roznych vekovych kategoriach. Ja a este jedna rodina razime respektujucu vychovu. Moje dieta a aj to ich vie pozdravit, poprpsit, podakovat, nasa dcera starym rodicom vyka lebo ju tak ucime, deti v tej druhej rodine tykaju lebo ich tak ucia. Ja ucim svoje, ze krstnych volame krstny a krstna a zas nase krstnata ucia rodicia volat nas menom. Nepaci sa mi to uplne, ale respektujem to a nemam s tym problem. V inych rodinach mame deti, ktore su bite. Jedno sa prejeda az tak, ze sa uz pomaly nevladze hybat, navstevuju psychologa. Navonok posobia ako dokonala rodina, ale za rohom pocujes, ako im skaredo rodicia nadavaju. Bola som uplne hotova, ked som to pocula lebo prave o nich som si este ako bezdetna hovorila, aka su super rodina, ako sa spravaju pekne k detom a zrazu zistim, ze opak je pravdou. Ine dieta, ked mu nieco nedovolis, zacne sa same bit. Normalne vypuci zadok a mlati si ho a do toho krici, ze toto nesmie. Je to podla teba normalne?
@viestta ja nepisem, ze s bitkou to musi byt.. ja pisem o tom nenasilnom, cakani kym to dieta samo pochopi... vsak citaj co as tu pise.. dieta co kope rodica = vlastne rodicova chyba, lebo dieta tlaci do toho ze si ma nos vyfukat :DDD A co mna zaujjima, ze ma amok, lebo musi nieco urobit.. :D Tiez neotlkam dieta, ale netvarim sa na akom oblaciku pohodicky zijeme a ze dieta si moze robit co chce a kedy chce... ja sa na rozdiel od tu pritomnych kludne aj priznam, ze dala som jej po zadku, dostala raz aj po pysku, a nie.. neospravedlnila som sa, ani som sa nemala za co. zasluzila si a ona to velmi dobre vie... od posledneho razu preslo 6rokov a moje dieta je uplne v pohode. Nie som clovek co sa vyzuri, vyplieska vsetko na okolo a to podla teorii tu by som mala :DD lebo u nas v rodine remen lietal jedna radost v starsich generaciach a dobre si to uvedomujem (a inak nik sa nebije :DD tiez zaujimave, ani v dospelosti.. fu aj vedla kamosku mam veriacu, tiez sa rehoce, ako ju aj v 18tke otec preplesol, ked ju chytil utekat cez balkon von vecer = ziadnu traumu ani bitky nevidno u nich :DD dobre vedela, ze si zasluzila.
A napr presne k svacnutiu detmi v skole ti napisem.. ze mam tu rodinku, stretavame sa od mala, maju synacikov vychovavanych v laske a harmonii, tichucku domacnost, kde po sebe nekricia (vraj).. a ich syn general hlavny dal facku MNE. DOspelemu cloveku, len tak z cista jasna. Proste rozpravate kadejake vykonstruovane teorie, ktore su totalne nezmysly. Tie deti co sa biju, nemusi byt vobec bite z domu, mozu mat problemy s kadecim, od prisposobennia sa, autority, kamaratov, alebo su proste nevychovane. A takto to riesia... A nemusia ten vzor mat vobec z domu. Na traumy a podobne veci, to chce viac ako jednu vychovnu od mamy/otca.
@17alexis áno ,mám výpovede a poznám/poznala som tie, ktoré žiaľ skočili už dávno pod vlak.....
Ty máš odkiaľ výpovede ,že niektorí rodičia,ktorí capnu raz za rok dieťaťu po zadku ,že su násilníci,hrubo sa správajú k deťom,nadávajú,..mňa udivuje,odkiaľ niektoré berú tu 100%nu istotu,že všetky psychické trosky sú práve z rodin ,ktoré percentuálne možno raz za pol roka,raz za rok dajú decku vo vážnej veci po zadku? Nevravím v každej situácii....
Niektoré tu robia z niektorých rodičov normálne násilníkov, tyranov....(A mozno samé strčili hlqvu do piesku )
Za seba poviem ,že ja si nepamätám,kedy moje deti dostali...a nemám problém ak to naozaj je vo vážnej veci,nebodaj nebezpečenej ,dať deťom výchovnu po zadku .(Nie vyšľahať hlava nehlava,facky,bitky,ako to tu niektoré dramatizuju,alebo tak že si dieťa nesadne -yo absolútne neschvaľujem)
Za to ich samé od seba niekedy v škôlke či v škole chvalia ,aké sú vychované,slušne,nikoho nebijú,nevytrhavaju hračky ako niektoré,nie sú introverti ucupene niekde v kúte....vedia poprosiť, poďakovať, ospravedlnit sa,podeliť sa,....
Nehľadajú sa,nekradnu a neberú hračky
Mladšia v škôlke poprosila učiteľku,či môže deťom čítať knihu .sadli si do kruhu,a ona "čítala" .. vymýšľala si samozrejmé podľa obrázkov.
Učiteľka v škôlke vravela,že kiežby mala viac takých deti,ako je dcéra.ze čo to má , niektoré sa nevedia spratat do koze ... vysmievajú sa inym,bijú iné deti....
Dcéra v 7 rokoch má 18 kg
Mladšia v 5 r 15,5
Tu sa zase ide z extrému do extrému.
Trieskať deti nie je ideálne ale ani tá benevolentna výchova,akože s hranicami,kedy tie hranice vidím v priamom prenose aké sú,že to dieťa sa nevie spratat do kože....
Moje deti sa nikdy nebili,nebili ani mladšieho súrodenca....
Moja výchova nie je najlepšia na svete,stále je čo zlepšovať,ale vieme si povedať prosím,ďakujem, odpustiť si ,uznať si chybu ,ukázať na príklade,vedia základy slusneho správania.
V sociálnom živote majú byť ticho tam,kde majú byť...
Nikdy sa mi nehodili o zem (dcéra raz) ....
Staršiu učiteľka chválila,že sa chce baviť aj s dievčaťom, ktoré tie ostatné dokonalé deti odpísali, kritizujú,smejú.
Má kamarátky zo svojej triedy a vyšších ročníkov.
Nemyslela som riešiť žiadne bitky,nič.....
Takže.?
A tí,čo nadávajú dieťaťu -to je pre mna absurdne.ale tu sa spomína capntie po zadku ...
@fantaghiro21 gratulujem.
Vyhrala si vymyslenu sutaz o najlepsiu matku.
🤣
@inaemre mrzí ma,ale prebrali ju tie , prave tie benevolentne matky, ktoré nikdy asi ani nenakricali na decko ale strčili hlavu do piesku...
Podľa všetkých som vhodna do väzenia, najlepšie mi odobrať deti
Nie. Nikdy. Bitka nie je forma výchovy.
@fantaghiro21 praveze dat jednu vychovnu je ta jednoduchsia cesta. Prave to je strcenie hlavy do piesku ako si to ty nazvala.
@fantaghiro21
@simca06022011
Zienky, fakt máte v mnohom pravdu, zial. A to ja som za respektujucu výchovu a ani občasne capnutie po zadku. Je to veľakrát tak ako píšete. Mnohé matky nechcú používať žiadne tresty, zákazy a ani najmenšie fyz.násilie. Úprimne, ani ja nie. No veľakrát to potom nahrádzajú krikom, urážkami a pod. a to je tiež násilie sice psychické, no s podobnými možno horšími dôsledkami než to jemne capnutie.
A teda, keď nevedia ako inak určiť hranice, sú k deťom benevolentne (akože s hranicami = bez hranic), nestanovia a netrvajú na žiadnych pravidlách, nedaju pocítiť následky, nechaju deti robiť si, čo chcú. Nuž a to je to, čo opisujete, nevychovane, rozmaznané, možno i agresívne deti. Je potom ťažké určiť “prečo” sú take, asi z ktorého spektra, extrému sú.
Čítala som dokonca štúdiu, kde pre jedinca mala benevolentna (voľna) výchova horšie následky ako prísna, autoritarska (autoritativna? -niekto tak uvádza).
Akurát mám pocit, že si tieto druhý výchovy ľudia často zamieňajú a tým pádom sa nechápeme. Vacsina žien tu píše o rešpektujúcej výchove a ta vyzaduje respekt na oboch stranách, používa pravidla, jasne hranice, dôsledky, no i posilňovanie pozitívneho spravania, empatiu, dôveru, respekt, vlastny dobrý príklad. Absentuje násilie, strach, vyhrážky, zosmiešňovanie, kupovanie si priazne…
@inaemre a kde píšem že dávam jednu výchovnú len tak ?
Že trieskam decko hlava nehlava? Že ich mlatilm že majú až modriny?
Deti som nebila ani nepamätám... Poznajú,že keby robili vo vážnej veci zle,po zadku dostanú.
To,že niektorí bijú deti hlava nehlava,ziapu po ňom hlava nehlava, nadávajú,ja vôbec netolerujem a takú výchovu nemám...
Ja vidím v priamom prenose tie deti rodičov,ktorí nikdy nebijú a sepocu na deti . vlastne už nevidím,jedno z nich skočilo pod vlak....iné sa nevedia spratat do kože,takže?
@fantaghiro21 vies, ja som si ista, ze nase deti by nas do vezenia nedali :D moje decko, co sa so mnou postiska aj v 14tich, urcite nie prave otca by skor poslala a ten je na nu total cukrikovy a ide jej riadne na nervy, ona to vola "mimo realitu".. :DD a ziadnu depku za vychovu nema... prave ako sa pise, je velmi spravodliva, rozumna a v neposlednom rade samostatna. Tiez ma maniere a vytaca ma do vyvrtky, ale nic take co by ju ohrozovalo, nic take z coho by bola na psychiatriu zrela :D Nevravim este hop.. puberta vacsia stedoskolska caka ... :D
Inak posledná vec co k tejto diskusii napíšem, lebo tu ženy nechcú a nevedia chápať, a útočia na deti ktoré nie sú bite, že práve tie su nevychovane a bijú ďalšie deti..
No nie, nieje to tak. A viete prečo? Lebo ich rodičia tak neriešia problémy..
Je jasne, že dieťa ktoré je bité bije druhé dieťa keď sa mu niečo nepáči =vidí to u rodiča.
Čiže toľko k tým vašim slušným, vychovaným deťom ktoré určite tou bitkou pochopili, že niečo robiť nemajú 🙂
@lucia13022023 ❤️
@fantaghiro21 vidíš v priamom prenose deti rodičov, nie ktoré nikdy nebili svoje deti, ale tých ktoré im neručia hranice. 🙅♀️Určiť hranice sa nerovná obcas použiť výchovnú. Ani neplati, ak dieťa nikdy necapnem nerovná sa to, že mu neurčujem hranice. 🤦♀️

@trisha_r vy máte reči ako dôchodca, čo za celý život nič nepochopil