Kedy dať dieťa do veľkej postele?

gabuliik
17. nov 2007

Čaute. Chcela som sa spýtať, kedy by bolo najvhodnejšie dať dieťa spať do svojej veľkej postele. Ja mám 2 ročnú dcéru a bojím sa ju tam dať,aby nespadla.
Aké máte s tým skúsenosti? 🙂

biccy
17. nov 2007

No tak to by aj mna zaujimalo. 😉 😉

astora
17. nov 2007

gabulik my sme dali malu ked mala 1,5 roka a na zemi mala paplon ak by spadla ale krpci su este stale v postielkach a uz maju cez dva roky ale uz im ideme kupit postele

janazuza
17. nov 2007

ahojte. My smy nášho šibala dali do veľkej postele približne v 2 rokoch, už sa strasne udieral v posielke a cestoval. Zo začiatku som sa bála , ako taký cestovateľ bude spať na veľkej posteli ale šlo to.pár krát sme ho otočili na vankúš- spal krížom cez posel a na zemi mal starsiu perinu aby , ked spadne sa moc neudrel. Dávali sme stoličky ako zábranu , ale to sa neosvedčilo spadol medzi neako ich odtlačil a este horšie sa buchol. najhoršie bolo ho v tej posteli udržať, aby neliezol k nám 😀 .

bibinka
18. nov 2007

my sme kupovali veľkú posteľ v cca 1.5 roku a tak sme mu ju vychválili, že na ňu doteraz nedopustí 😀 . spočiatku sme dávali na zem starý paplón, ale spadol len zo dva razy a potom už nie. myslím, že najvhodnejšie obdobie pre veľkú posteľ je vtedy, keď dieťa dostatočne dobre pochopí, že má spať v takej posteli. a nezáleží či má rok, dva alebo tri. 😉

ena
18. nov 2007

my pred par tyzdnami, postielku sme odpratali z izby do spalne, ze ta uz bude pre babo. Maly ma postel z IKEA, rozmer 160*70 cm, ma zabranu do polovice postele, coje fajn, lebo nespadne a ak chce zliezt, tak ma kade zist dole..
Nevyhoda postele, skor z nej zdrhne ako z postiekly🙂
Takze nad ranom docupita za nami..

Na zem pre istotu davame par vankusov, ak by nahodou spadol, ale zatial klop klop, nepada z nej a vie z nej pekne a potichu zist ( ze v nej nie je zistime az ked lesie k nam do postele ;)
Mame tuto postel http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S398... a sme s nou maximalne spokojni.. a v pohode sa k nemu zmestim aj ja s bruchom 🙂

ena
18. nov 2007

a sorry za preklepy 🙂 (coje- co je, postiekly-postielky,lesie-lezie)

bubatko
18. nov 2007

ena, k tomu ste este zvlast kupovali matrac??? a ta zabrana sa da dat aj z druhej strany? nam by to pasovalo zrkadlovo 🙂

ena
18. nov 2007

bubatko: matrac osobitne.. vybrali sme si z viacerych v ponuke.
a este aj ochrannu podlozku na matrac.. takze sme si vybrali lacnejsi matrac a k tomu dokupili tu podlozku, inak fajn vec, lebo minule sme mali nehodu s riadnou grckou po mlieku a tu podlozku potom hodis do pracky..

Neviem ci su aj na nete, ale ako su v IKEA vystavene postele, tak hned na boku mas aj vzorky matracov, plus za postielkami maju aj plachtu napinaciu s rozmerom akurat na ten matrac..

zabrana sa da dat z jednej alebo z druhej strany, podla potreby, diery mas na oboch bokoch a tam kde nedas zabranu je taka skrutka, aby si tam nemala dieru..

bubatko
18. nov 2007

oukej, dik 😵

certica
18. nov 2007

my sme maleho dali tiez do velkej tiez nejak tesne po 1,5 roku

gabuliik
autor
19. nov 2007

Ena,fakt pekná tá posteľ. A ešte sa chcem spýtať, že či maly spáva vo svojej izbe alebo svami v spálni. Lebo z toho mám asi najväcsí strach, že nebude chcieť spať sama v izbe.

ena
19. nov 2007

gabulik: vo svojej izbe, my sme ho tam uz dali dost davno, aj v postielke tam spaval.. ked ho dame spat, privrieme mu dvere, aby ho nerusila tv a svetlo z obyvacky a ked ideme spat, tak ma otvorene dvere on aj my.. takze nad ranom, niekedy aj v noci potom za nami pricupita..

maca793
20. nov 2007

to sa nemusíte báť, že spadne z postele. ja som dvojičky dávala už od 1,5roka a ani raz nespadli. myslím si, že už 2 ročné dieťa by malo samo spať v izbe a vo veľkej posteli. ale záleží na rodičovi.
mne dvojičky spávali od 10 mesiacoch samé v izbe.

sisa29
21. nov 2007

ahoj.mozem sa pripojit?ja mam 2 rocnu ninku a tiez teraz sme dali prec postielku a hladam jej vhodnu postel.my sme v postielke totizto v zivote nespali vzdy bola medzi nami ale chcela by som ju uz naucit na postel lebo s manzelom sme sa poriadne nevyspali ani nepametam.ninka sa totizto strasne roztahuje 😒 😒 😒

marorlinko
24. nov 2007

my mame postielku a postel v jednom, je tak do 7rokov. cize ked skoncime s postielkou, dame dole tie steny a ma postel, dost velku. mozem jedn stenu nechat,aby nespadol,ked bude spat nanajnizsom leveli.

ena
24. nov 2007

maca793: no zalezi na dietati, ako sa v noci prevaluje.. postielka zabrani tomu aby spadlo, maximalne ma hlavu nalepenu na tyckach postielky, ale z postele teda moze spadnut, tak asi minimalne na zaciatku je lepsie podlozit vankuse na zem, aby sa zabranilo tvremu pristatiu 🙂

maca793
24. nov 2007

ena to máš pravdu, ale ja našťastie som vankúše nemusela nikdy použiť. 😵
a najradšej mám teraz keď malá spí ešte v postieľke, ráno je celá na čele otlačená od tyčiek na postieľke 😀

emjee
13. feb 2008

lubigina • 1d • Včera o 21:46
Mamicky, rozmyslam, ze synovi kupim velku postel, nakolko v postielke ma uz malo miesta. Ma 15 mesiacov. Kedy a ako ste presli vy s vasimi detickami do velkej postele? Nepadali vam z nej? Dakujem za vsetky rady a napady.

wladka • 1d • Včera o 22:16
lubi, my sme este v postielke..ale 2vikendy dozadu nastala situacia, ze sme isli spat inde.. spala na posteli, v detskej izbe.. sama, nepohla sa, nespadla.. perfektne to zvladla.. uvazujem nad tym aj ja 😉 .. v ikei je postel aj so zabranou, prezaciatok asi dobra, a potom to lahko date dole

katka76
13. feb 2008

my sme sa stahovali, ked mal maly 1,5 roka a v izbicke mal postielku i velku postel. sam chcel zrazu na obed spavat vo velkej, na noc bol este v malej. postupom asi 2 mesiacov sa sam prestahoval na velku postel.

aviril
14. feb 2008

Ja by som chcela moje 17 mes.dieťa presťahovať k staršiemu synovi do izby, lebo budeme mať ďalšie bábo. Len sa toho hrozne obávam, ako si zvykne a či nespadne z veľkej postele, či tam bude chcieť spať a pod. Hlavne, či nebude v noci plakávať a či to zvládneme. Máte skúsenosť s presťahovaním dieťaťa do inej izby?

vavka33
14. feb 2008

Ja som starsiu dceru dala spat na velku postel,ked mala rok a pol,par krat spadla,no pri posteli mala perinu,ako ste tu uz spominali.ked mala tri roky,kupili sme jej na narodky velku postel,na ktoru sa lezie po schodoch,je to taka zostava aj so stolom a skrinou a polickami a odvtedy tam spava a nikdy sa nebala.
Leu tiez rozmyslam odstahovat k Vanes do detskej izby a tak za pol roka kupit postel.Zhanam ale taku,co sa dole vysuva este jedna postel,aby spinkala zatial pri zemi,lebo ona je strasny nezmar.
Neviete nahodou,kde taku zozeniem,lebo nike ju nemozem najst.dakujem

biccy
16. feb 2008

Vavka,myslim,ze Tesco ma teraz taku postel v akcii. 😉

vavka33
18. feb 2008

Biccy dakujemuz som videla v letaku,ale u nas ju v hypaci nemali

kangaroo
22. feb 2008

pekná postel so zábranou proti pádu je v kika, podobá sa na auto formulu, len cena je vysoká....

dea
22. feb 2008

vavka my sme teraz malej kupovali taku postel z decodom.....post 😉 el je pri zostave Galaxy
http://www.fimamobel.sk/?a=furniture&furniture_...

dea
22. feb 2008

teraz tiez cakame este na nabytok...tak do 2 tyzdnov by sme ho mali mat a potom chcem tiez malu naucit samu spat v posteli, lebo teraz spi medzi nami 😒

wladka
23. feb 2008

vavka, dalsia moznost je dat ju vyrobit 😉 ..

inak niekde som ju videla, len si enspomeniem kde.. skus v Asku 😉 , urcite tam bude.. inak, je to dobry napad.. a dobre riesenie.. 😉 .. bude dostatok priestoru na spanie aj pre ostatnych, kamaratky, frajeri 😀

charlinka
24. feb 2008

Ahojky, já už taky přemýšlím že jí dám do normální postýlky, jen se bojím že mi bude vylezat a chodit do kuchyně na dortík a kávičku 🙂 O spadnutí se nebojím, to mi je jasný vzhledem k tomu že v posteli cestuje jak do afriky, a spí v ruznorodých polohách. 😉 To vyřeší jedině náhradní matrac, jen to že bude vstávat kdy se jí zachce. Nějak ste to vy řešili??

xxmargaretka
24. feb 2008

Charlinka presne aj ja sa bojim toho,ze sa anna v noci zobudi a vyberie sa na spacir 😀

danulka2
27. feb 2008

ahojte, nas drobec spava vo velkej posteli od narodenia. Ma tam zabrany aby nevypadol a hlavne aby z nej neusiel 😀 😀 😀