Kedy mám ísť s dieťaťom prvýkrát k zubárovi?
Babulky s kolkymi zubkami chodia uz deticky prvy krat k zubarovi?
@slamka555 urcite by som isla uz len preto ze si zubky umyva sam.
Od roka má byť dieťa evidované u zubára. V takom veku nejde ani tak o zúbky ako o to, aby si dieťa zvyklo na zubára, sestričku, na prostredie
@majka1706 ked plače u doktora to by som ju netrápila teda, aj moja len vidi pediatričku tak spusti na plne ústa. Ma tri a stále plače takze nasilu s ňou k zubárovi urcite nepôjdem, nemá to význam
@maykaaa1122 neviem ako o zvyk ked uz u dr sme boli asi 15x a len ju vidi tak place...uz aj rozmyslam ze ozaj pojdem az ked bude mat tie 3 roky ..,aj tak zbytocne ju budem trapit mucit niekde ist ked aj tak len kuk a potom aj tak prideme az v 3 rokoch co si nebude i tak pamatovat prvu navstevu
@majka1706 naozaj si neviem predstaviť to vyšetrenie tak malého dieťaťa. Nám Dr povedala že sa chodí od 2 rokov ale že aj to je moc skoro. Ale robí sa to tak že naozaj ak sa dieťa nesťažuje na bolesť tak sa to nerieši. No tvoje babo je ste malé aby na to upozornilo zvlášť keď ešte budú rast ďalšie zúbky ktoré samozrejme bolia
@3petka veru pojdem az neskor teraz v prvom roku zvytocne neotvori na povel ustocka ani si nikam nezadne akurat by mi vypadla d toho kresla a uz keby som ju drzala uz to je nazilu tym padom placu a placu a nato zesi len kukne ambulanciu si urcite nezapameta o 2 roky ze jaj ved ja si pamatam tu som bola....😀😄😄😃
Raz mi moj zubar povedal ze ked sa on ucil za zubara mali ucitelku co bola nazoru na preventivky od prveho prerezaneho zubka.no on kedze vie ake su deti povedal ze staci od 3rokov a to 2krat rocne.no mojmu strednemu rastie trvaci zub no uplne z boku a stary hnusny zhnity bolestivy zub mu drzi ako kliest.a jemu nieco vytrhnut tak ani bohovy.aj ked mu clovek slubi modre z neba.
@majka1706 ahojko nasa skusenost je taka ked mala najmensia rok padla na usta a odstiepila si zo zubku, bala som sa ci si nezatlacila cely zubok tak sme sli zubarovi (prvykrat) kedze mala len presne zubky. zubarka ju ani do kresla neposadila nechala ju v mojich rukach kedze to bol klasifikovany ako uraz nechcela ju este viac stresovat (rozrazene pery, opuch, krvacanie...) pohmatom skontrolovala zubky pri placi ako otvorila ustocka vsetko rychlo skontrolovala zistila odstiepeny zubok natrela gelom na sklovinu (ci niecim takym) ja som medzitym tisila dieta vsetko v stoji pri dverach nic v kresle dieta tvarou ku mne dr. od zadu a o 2-3 min. bolo vysetrenie za nami a potom uz len spravila klasicku preventivku ale ustnu ziadne zubne vysetrenie - len ako sa starat o zubky, ako ich osetrovat v akom poradi jej budu rast kedy mame znova prist na kontrolu a ak by sa nam nieco nezdalo ze mame znova prist a tiez poucenie z coho sa robia kazy a teda comu sa mame vyvarovat. v tomto spocivala preventivka pri babatkach. nie v sahani do ust ale skor v prevencii ustnej v pouceni rodica ako sa ma starat o chrup dietata!
takze takato nasa skusenost s preventivkou 1r. dietata a teda musim pochvalit dr. za uzasny pristup
Moja skusenost od starsieho syna- treba ist okolo toho tretieho roku lrbo ak tam nahodou bude mat bolesti ako mojho boleli predne vybite zuby a isiel tam az ked ho to bolelo uz potom nechcel chodit k zubarobi vobec dllllho trvalo kym si dal nejaky kaz opravit a teraz ma zuby totalne pokazene dnes sme boli trhat ma 13 rokou a dva trvale zuby mu musia trhat . za mna treba az sa neboja bolesti a vedia ze naozaj to nic strasne nie je

Baby tak nasa zubarka , ked sme v 2 rokoch chceli maleho vziat knej len na prevenciu povedala, ze si mozme prist , ale ak ma zubky ok nemusime ho vobec stresovat , ze kludne staci neskor 🙂 Aj ma to potesilo, lebo on by strasne plakal a oochybujem zeby coilen usta otviril. Teraz ma uz 3 roky a este sme neboli.. :/ Zubky si pekne umyva uz sam .. neviem teda, ci snim ist ako vyssie pisete ..aspon aby si zvykol na personal 🙂