Kedy nechať dieťa cez noc u starých rodičov?
Kedy ste uznali za vhodne, aby vaše dieťa vyše 2rocné (28m) mohlo bez vás stráviť par dni u starých rodicov? Bývajú 400km, cize vidíme sa cez rok len 5-6 krát po par dni, ale majú pekný vzťah, dcéra ich spoznáva na fotkách, ked sú spolu hrajú sa, rozumejú si. Síce ešte nieje odplienkovana ale občas ohlási ze chce kakat tak do nocnika to krásne urobí. Každým dňom je samostatnejsia, spapa už čokoľvek fajne.
Ide mi o to, ze je to ich jediná vnučka, a aj to tak navždy ostane. Sú to manželovi rodičia a myslím ze by si ju mali aj sami užiť trochu, doteraz sme furt boli všetci spolu čiže všetok servis som robila jasne ze ja, oni sa len hrali. A niesom sebecká ale možno by to prospelo aj im. Ked bola menšia tak toto mi nenapadlo ani za svet ale uvedomila som si ze už by mi to problém nerobilo, jasne ze smútok by bol ale už je to iné, uz to nieje novorodenec ani lezún, a dôverujem im plne. Kedy ste vy dali dieťa takto na 4-5 dní ku starým rodičom?
Ešte dopisem,že veľa detí nechce spať inde ako doma.
U nás napr.sme malý problém na víkendovom pobyte,kedy k večeru sa syn postavil k dverám a spustil plač,že in chce ísť domov. Mali sme čo robiť,aby sme ho utíšili. A to mal 5-6r.
Čiže keď a vec je dať dieťa spať niekde,druhá vec,či chcú spať inde. Ja som tiež nikdy nechcela,nie kvôli starým rodičom,ale nechcela som byť v noci sama niekde inde.
Moja dcéra má 10r a sama u starých rodičov nespala, ale bolo párkrát tak ze babka prišla k nám a my sme doma neboli.
Susedovie dievča bývalo raz do mesiaca na víkend u starých rodičov od polroka....
Takže správna odpoveď neexistuje. Ak má dieťa rado starých rodičov, bola už s nimi par hodín sama, ak starý rodicia chcú tak kľudne.
Mozetr to skúsiť najprv aj takže keď budete u nich necháte dieťa par dni osamote so starými rodičmi
No ja neviem, 2 ročné dieťa nechodí ani do MŠ a síce tam sú cudzí ľudia, ale aj tak dlhý čas a detom chvíľku trvá, kým si zvyknú... U nás predškoláci v ms mali "noc v škôlke" na konci sk roka, čiže v známom prostredí so známymi deťmi a ľuďmi a nie všetky si na to trúfli)zvládli to, či mali aspoň možnosť, že potom po nich prídu.... Tiež je rozdiel samé dieťa a s niekým, hoci len so súrodencom...
Dieťa v noci začne plakať/kričať, nebude sa dať utíšiť? Čo s ním spravia? No nič, vyreve sa a zaspí... Možno Ti to aspoň nepovedia... A kopec ďalších takých situácii môže nastať, my kebyže si aspoň "v dosahu" napr cez ulicu ak 5km, tak Tá radšej zavolajú, ale 400km jasne, že neotocis hneď....
A týždeň je veľa, brutálne veľa, na začiatok i víkend by som sa bála.
Ako ono napokon to zvládnu, ale "za akú cenu" s akými "následkami"...
Obávam sa, že v tomto veku a za týchto okolností Tí to urobí skôr medvediu službu ...
Ja by som na to šla postupne - keď budete u nich, tak choďte spolu vy rodičia niekam na rande a tak uvidíte ako to mala dáva.. možno cez leto už by mohla ísť aj na dlhšie..
Moje deti boli u babky na týždeň prvý krát minule leto mali 11r ,9r a 6r 😀 ale naša babka má mnoho iných vnukov, ktorým sa venuje takže.. bolo im tam fajn, prišli aj bratranci, len teda prišli vykrmeni... 😅 (Babka dovolila o 10v noci jesť knedle s kukuricou a koláče.. 🤔 ale teda babky sú na rozmaznávanie, tak si musím zvykať)
Podľa mňa to závisí od dieťaťa, môj prvý chcel ostať až v 3,5 roku u babky a to je 20 min autom...druhý s tým nemal problém už v dvoch... Starým rodičom dôverujem,že im chýbať nič nebude...ako jasné nemusí sa mi páčiť niektoré ich nazvyme to výchovné postupy,až mi vlasy dupkom stoja...ale.to žeby sa nepostarali toho sa nebojím....keď.dieta chce ostať nevidím problém...možno prvú noc trocha poplace,ale to je normálne...
Uplne rovnaky vek a ja by som nemohla dat, este nespal nikdy bezo mna. Jedine s otcom. On je tazky, do vane ho treba zdvihat, obcas sa drbne o zem pri obliekani. Moja svokra je uz stara, tazsie chodi, nespravila by som jej to😄 my tam chodime s nim furt. K mame asi skor, ta je viac zivotaschopnq, poradila by si, ale tiez ho este nechce😄

Este som chcela dodat, ze ak sa rozhodnete dat ku starym rodicom tak v ziadnom prípade nevolat! Jedine vtedy, ked dieta spí. Lebo iba ho rozcitite a potom bude plakat a ťažšie to znasat.
Ani na noc zaželať dobru noc...