Kedy prestali vaše deti robiť scény?
Ahojte. Prosím vás co ste skúsenejšie mamičky alebo co mate staršie deti...kedy vam deti prestali robiť scény na verejnosti..hadzanie sa o zem, plač...kedy to prešlo?
Teraz okolo 3. roka sa to lame. Mam velmi narocne dieta. Aj rodina uznala viackrat, ze sa pri nom nezastavim ze nechapu kao to zvladam vsetko. Sceny ze sa hodi o zem nikdy nerobil ale hysak ak som nieco nekupila, zakazala boli. Doma ma napr pride kopnut ci buchnut, ked mu to nedovolim ide teatralne vysypat box s mini hrackami a diva sa pri tom na mna aby ma este viac nasral. 😀No skusa limity. Ale. Od toho 3. roka sa nestacim divit. Za vsetko dakuje (napr: mne, doktorke, predavacke povie dakujem mama /doktorka/ teta). A ja len kukam jak puk. Ked nieco donesie povie vzdy “paci sa” a pekne poda. Dnes v pepcu som mu slubila ze si moze vybrat 1 hracku. Jedna sa mu pacila vzal si. Potom sa zacal hrat s 2 autami ale ich vratil sam spat lebo si sam pripomenul ze len 1 moze. A nakoniec nasiel hot wheels a chcel to. Tak siel cez cely obchod vratit tu prvu a vzal si to hotweels s tym ze len jednu a tuto chce. Pri pokladni podakoval predavacke ked mu dala auto. Akoze, ja som bola nanho taka hrda ako to krasne pochopil. Cize 3. rok u nasho narocneho chalana, ked mu pomaham zvladat tieto stavy a vysvetlujem. Jasne sem tam nakricim aj capnem raz za uhorsky rok. Ale asi pomaly znem ovocie. Vydrzat, vydrzat!
Scény pubertiacky riešim ľahko. Odchodom domov. Veľmi rýchlo ju to prešlo. Keď si nedávala.pozor na hubu, otočila som sa a išla domov. Prišla autobusom. Keď začala na akcii robiť cirkus, naložili som ju do taxíka a išla domov. Teraz vie, že cirkus u nás neprejdu. Nik na to nie je zvedavý. Nie za to, ze hanba = ale ak je so mnou v obchode = som tam kvôli nej, detto na nejakých akciách atď. Tak čakám, že bude slušne reagovať, teatra nech s kamošmi nacvicuje
Male dieta mi robilo cirkus párkrát, hádzacky o zem sú pre mňa znak = ide v kočíku alebo vozíku. Ak sa stalo tak na ruky a preč. Väčšie dieťa mi uz napr v potravinách nevyvádzalo.
Ako dobiedzanie, vyjednávanie neriešim.. ale krik, cirkus a teatra = nehram tieto hry, nemám na to.cas.
@basulaak wow. Super
@nika23t tak si držme palce. Asi to fakt záleží aj od povahy ci temperamentu...
@ivik4 och. Tohto sa bojím. Ze aj u nas to takto bude..

@lenkakravcova asi záleží od dieťaťa... Mam tri dcéry, prvé dve boli ukážkové, fakt ze som sa v živote nemusela pozastaviť nad ich správaním. Teraz mam 2 a pol rocnu a ta si ide svoje bez ohľadu na našu reakciu. Skúšala som dohovarat, odmeniť, sľubovať kade co, krik, jedinykrát slabšie capnutie po zadku, nikdy deti nebijem, cize nemôže byť o tom rec, ze by cítila bolest, na čo hneď spustila ešte väčší rev, ze prečo ju bijem 🤦🏼♀️🙈 a vychovávame rovnako ako staršie. A je rozumná, šikovná, krásne rozpráva. Kým sa nenahnevá. A keď o tom rozprávame, krásne mi sľúbi, ze už nebude plakat, ze sa nehodí na zem. Áno, komunikujeme o 106, keď niekedy sa podarí bez hnevu, chválim a ona presne vie, ze za co. Takže rovnako ako autorka čakám na deň, kedy to prejde. A musím povedať, ze posledný mesiac je už trochu lepší.