icon

Kedy sa "zapne" dieťaťu rozum?

1. júl 2023

Prosím vás... Nestojím o žiadne morálne kecy, ani opovrhovanie za môj názor, ani reči typy "prečo si si robila dieťa keď naň nemáš trpezlivosť a nervy"... 90% Z VAS TO MATE ROVNAKO AKO JA A VÄČŠINA Z VÁS MÁ AJ VIAC DETI, CIZE VEĽMI DOBRE VIETE čo cítim a prežívam, prosim nehrajte sa tu na dokonalé matky ktoré majú nekonečnú trpezlivosť, lebo chcete vyzerať ze to zvládate, a ja som neschopná... Ja to asi len potrebujem dat von.. Syn mal 21m, samozrejme ze ho ľúbime, plánovaný, chceny, vsetko mu zabezpečíme samozrejme, nerozmaznavame ho.. Ale vonku sa nevie chovať, a doma robí extrémny bordel. Asi viete čo myslím, denné záchvaty, plač, ked ideme domov z vonku, lebo sa chce vodverach baviť s kľúčami atď, všade pcha prsty, vystúpime z auta ja s tromi taškami, on sa mi rozbehne do cesty medzi auta.. V obchode to je katastrofa.. Všetko chce, chce ísť všade tam hlavne kde netreba, doma si po vyťahuje oblečenie zo skrine a rozvlaci po byte, zhadzuje veci zo stola, mega bordel na ktorý mam najväčšie nervy keď sama neviem co skôr, ked mam sama robotu ako takú a ešte niekedy aj svoje zdrav. problémy, ale musím zároveň aj jeho bordel upratovať.. Kým vysavam byt tak po izbach pohadze veci na zem, co musím s vysávačom v ruke zbierať.. Sam sa zahrá len na par minút, inak je v poriadku, ale toto ze dakedy idem z neho do vyvrtky.. Lebo nemám takú trpezlivosť, ak som si myslela, ze budem mat. Keď som v mladosti videla v obchode matku s vrestiacim dieťaťom, myslela som si, ze to ona ho nevie vychovať. Teraz už viem ako to je, a veľakrát ho fakt neviem upratať, pekne mu hovorím, potom aj pohrozim keď nepočúva, ale nechcem mu ani po riti dávať na verejnosti, nepotrebujem sa nájsť na memecku u zomri.. Mam si dávať viac magnézia? Co pomáha vám prežiť toto obdobie, kym dieťa naberie aspoň kúsok rozumu?

Strana
z4
candii
5. júl 2023

Ale veď to je úplne normálne v jeho veku 😁 ja mám 2 deti a keď mal syn 2r a 2 mesiace, vtedy sa nám narodil druhý a s ním sa ani von nedalo chodiť a tým starším. Trhal mi kočík že on nechce ísť tadiaľ.. on chce ísť tadiaľ, krik, plač na dennom poriadku. Pustila som mu rozprávku kým uspim mladšieho a keď skončila krik a blak.. mladší hneď hore. Skončilo to ani neviem kedy ale od tých 3 rokov to bolo lepšie a lepšie a teraz má za chvíľku 8 a je veľmi rozumný, šikovný a chápavý. Takže fakt len trpezlivosť

elly11
5. júl 2023

Toto zažívam i ja. 😔
Do vyvrtky.
Syn má 5.5r.
Su obdobia lepšie aj horšie.
Ja napr konzultujem s psychologickou a vela sa snažím meniť moje zaužívané stereotypné metódy z môjho detstva.
Čiže, pracujem skor so sebou ako s ním.
Aj sa mi to darí, ale samozrejme aj nie 😂
Proste 10x som trpezlivá a na 11ty už nie.

Hranice treba nastaviť a nepopustit. 3x a dosť.
Toto sa ale učím mometnlwne lebo jasne milión situácii a nedá sa jeden vzorec aplikovať stále.
Drz sa

rouzie
Autor odpoveď zmazal
elizita
5. júl 2023

Počkaj keď bude mať okolo 4 rokov 😹 z mladšej som každý deň na slučku a to som si myslela že si to odbije ako bábätko 🤣🤣

nika_16
5. júl 2023

My máme 3 deti. Prvé 2 celkom v pohode, správať sa viac-menej vedeli a toto tretie a ešte k tomu dievča ... niečo podobné ako to Tvoje. Má už skoro 2,5 roka a ja len márne čakám, že bude lepšia. Asi to chce len čas. Držím palce nám obom!

lenka567899
5. júl 2023

Autorka a tebe sa rozum kedy zapne? Lebo máš úplne normálne dieťa len ty si nejak netrpezliva/nervózna

mamusa123456789
5. júl 2023

Presne ako by si opisovala môjho syna... Ma síce už 3 roky, ale niekedy myslím, ze skončím na psychiatrii... Väčšinou ma takéto výlevy, keď je unavený alebo hladný... Keď je to od hladu, tak vtedy mam zarobené na veľký problém, lebo sa mi nechce ani najesť, keď je to od únavy, tak mu spravim mliekom do fľaše, ktorú ukradneme našej najmenšej a poviem mu, ze pod do postieľky ideme spinkať, tak v momente valí po schodoch do spálne, tam mu zapnem rozprávku, poškrabkam chrbatik a za chvíľku je v ríši snov... Inak najviac nám naňho pomáha znížiť sa na jeho výškovú úroveň a kľudným hladom vysvetliť prečo mu by mal niečo urobiť, tak ako od neho chcem, ale nie vždy sa to podarí a potom už nastupuje krik, keďže maminka je výbušné povahy 😁

Strana
z4