Kedy si vaše dieťa prvýkrát sadlo samé?
maminky chcela by som sa vas opytat, kedy si vase deticky prvy krat sadli same.ale nie,kedy sedeli same 🙂 dakujem
7,5 mesiaca ked sa posadil,den pred 8 mesiacom sa postavil a od 10,5 mesiaca sam chodi..
nasa ked mala 6mesiacov a 2tyzdne ked sedkala a chodi sama (bez pomoci) mesiac
V 8,5mesiaci sa sama posadila,chvilu pred 9. mesiacom sa sama postavila.A dva dni pred Vianocami tesne po dovrseni 11-tich mesiacov presla svoje prve samostatne krocky 😉
Ja to mam cerstvo v pamati. Nellka sa sama posadila ked mala 10 mesiacov a 5 dni. Predtym uz stvornozkovala a stavala sa, no sediet sa jej nejako nechcelo. Dlho sedavala len v sikmom sede.
prvy syn v 7m,to už samostatne stal a chodit začal v 9m,od 10 už behal ako diablik 🙂nikdy sa neplazil ani nelozil. Druhy syn sa sam posadil ako 8 a pol m,vtedy sa aj sam postavil, lozil ako 9m,chodit začal v roku.
moja mala ma 8 mesiacov a zrovna cez vianoce sa dokazala sama posadit tak, ze stoji na styroch a podlozi si nozku a posadi sa... skusala som aj z lahu, ale ked ju dam na chrbatik, musim jej chytit nozicky a ona sa posadi, zdvihne sa cez bok :D
ja mam 8 mesacnu dceru a nadherne sedi sama bez opory asi dva tyzdne.ale neposadi sa sama,kedze nechce vobec stvorkovat.v sede sa aj kolise,hojda,udrzi stabilitu,ale posadit ju musim sama.tiez ma to trapi,ze nerobi to,co deti v jej veku,ale ona sa nam malinka narodila a teraz ma len 6200 g a doktorka mi povedala,ze robi vsetko tak ako ma,adekvatne k jej vahe.takze vyzera to tak,ze v mnohych veciach bude aj za rovesnikmi zaostavat
v deviatom mesiaci. Ja som ju nikdy ani sedavat nedavala, nechala som ju nech na vsetko pride sam a bolo to v deviatom mesiaci.
nasa si vedela sama sadnúť týžden pred dovrsením 8 mesiaca.. ked mala 6m aj pár dní tak sa začala plaziť a stavat na 4. nedavali sme ju sediet, až ked dr povedala ze mozme, asi videla že už je na to pripravená.. nechali sme ju asi tak 5 x denne na minutku sadnut (vedela sedieť bez opory a hrať sa s hračkami a kukať do bokov) a takto si po 2 týždnoch sama sadla.. ale ukázala som jej ako na to.. ona sa už kývala na 4 a ja som ju postrčila dozadu pomaly a potom to už vedela.. ale takto som to urobila len asi 3x.. od malička sme cvičili trošku brucho, že sme ju za ručky davali do sedu a ľahu, to mám poradila dr.. sedieť sme ju nenechali, hned dole
Moja dcerka si sadla ked mala cca. 10mes., od 7mes. stvornozkovala, stavala sa popri nabytku a pekne zo styroch si sama sadla do sikmeho sedu. Nikdy som ju nedavala pasivne sediet, kym si nesadla sama. Poznam aj deti ktore zacali skor same chodit ako si same sadli, je to vynimka ale moze sa stat.
Posadiť sa moje dieťa naučilo asi v 10. až 11. mesiaci. "Plaziť" sa začala asi 9 mesiaci a to len smer vzad, potom v 10. si z plazenia kľakla (teda na štyri sa dala) a nabrala smer vred z čoho si znenazdajky sadla a potom už išlo všetko ostatné. Ale každé dieťa je individuálne 🙂
Moj sa sam prvy krat posadil v 11 mesiaci. Ale pred tym sedel len pri jedle, alebo mne na kolenach nie dlho..
Dcerka mala 9 mesiacov, syncek 8.
nas ma teraz 9mesiacov a den - a este nesedi, ani nestvornozkuje, len sa plazi, opiera sa o predlaktia, semtam o ruky, niekedy sa da aj na kolienka, ale hned sa aj zosupne na zem, ked lezi na brusku, dava sa nabok a podopiera sa na predlakti,
akoby si uz-uz sadol, ale stale nic 😊 chodili sme na vojtovku, teraz na gymnastiku, trosku mu dopomoct cvicenim, ale nedavam ho pasivne sediet, podla mna ma fakt kazde dieta svoje tempo 😊 zatial nesedi, ale pohoda, mozno si sadne zajtra a mozno az ked bude mat 10m
@zuzuliennka1 ahoj, treba aby sa aj sám veľa válal cez den.. nie ho nosiť, kočíkovať a pod. síce aj to samozrejme ale aj veľa nechať ,,samého,, na posteli... tak sa riadne precvičuje. resp na zemi na podložke. my ako sme v 6,5 mes kupili velikánksu penovú podložku na zem, len som tam dcéru položila a už sa plazila.. a potom o cca tri týždne sa aj posadila a štvornožkovala.
@darja12 no on je cely den na zemi na podlozke, nenosim ho vobec 😊 ale aj tak sa zatial len plazi, dava sa nabok, dviha trosku na rukach, semtam nachvilu na kolienka, uz uz to vyzera - ale proste zatial ani nestvornozkuje a ani nesedi. ale nevadi 😊
@darja12 ale uz som si vsimla, ze dievcata su v tomto akcnejsie a rychlejsie ako chlapci😁 on na to pride, nechavam ho tak
@zuzuliennka1 si pamätám to obdobie, som mala oči na stopkách, že kedy to už zvládne 🙂 a potom hop a už si sadala jedna báseň... ale sa vytrápila, ona veľmi veľmi chce, tak aj mrnkala, že jej to nejde🙂
Na jedenásť mesiacov sa sama posadila
Moja malá sa včera sama pekne posadila. Má 5 dní do uk. 7 mes. Prvýkrát. Doteraz ró bol len šikmý sed, opierala sa s 1 rúčkou o podlahu.
V siedmom mesiaci si sadla sama z polohy na štyroch.
Môj mal pred týždňom 11 mesiacov a ešte nesedí sám. Akože podarilo sa mu už zo dva-tri razy, že sedel a on si aj sadne sám, ale tak, že sa jednou rukou musí niečoho držať, aby nespadol. Stojí, chodí okolo nábytku a aj s chodítkom, čo si tlači popred seba. Keď sedí na autíčku, v kociku, v jedálenskej stoličke, tak úplne v pohode, ale sám vo voľnom priestore len tak, že sa pridržiava. Celkovo má také pomalšie tempo, ale vidím pokroky, takže verím, že si časom sadne 🙂
@mirien22 proste kazde dieta je jedinecne 😊 nas sa furt len vala a dviha a nic, mozno si sadne nakoniec ani nie v 10m ale az v 11 😂 hlavne, sa neporovnavat, co by uz malo a nemalo byt - kazde dieta ma svoje tempo a raz sa to naucia vsetky 😊
mne zas syn v podstate od narodenia spi celu noc, ja neviem co je to budit sa 10x za noc 😊 takze nieco ako kompenzacia, je “pohodlnejsi”, rad spi a rad lezi, aj na brusku a hra sa - co si bude sadat 😂
@zuzuliennka1 ja osobne by som to ani neriešila, keď vidím pokroky, ale doktorka nás určite poposiela na neviemaké vyšetrenia a ak ma ešte raz pošle cvičiť vojtovku, tak ma rovno porazí 🤦♀️
@mirien22 vojtovku sme už cvičili, aj mu to pomohlo, zlepšilo sa mu držanie chrbtice a spevnel chrbát, teraz už len na dojčenskú gymnastiku chodíme.. a ani pri vojtovke neplakal, presne mi dr. ukázala, ako cviky robiť a skúšali sme 😊
@zuzuliennka1 tak to si šťastný človek, u nás to bol jeden veľký boj, plač, pri obliekaní mi plače doteraz, jemu to pripomína to týranie, nám to nepomohlo vôbec... Nechala som ho samého sa trápiť a to, kvôli čomu sme tam chodili, sa upravuje samé. Uvidíme, čo povie doktorka vo štvrtok

Nam sa nasa Timejka posadla sama prave dnes a to ide mat o tri dni 9 mesiacov.... 😉