Kedy ste začali používať pavúka - chodítko?
Kazda rada nazor potesi mali ma pol roka este mame cas ale zaujma ma to 🙂
sestra davala neterku ako cca sedem mesacnu. aj yo na ar minut a mala tke choditko co bolo ako hojdacka ptm klasika choditko a ptm take co sa spravilo ze sa placi. ked mala to klasicke nastavene tak nechcela ist ale zato sa rada hojdala 🙂 mala nam zacala stvornozkobat ako cca 8 mesacna a stavia sa k nabytku dokonca sa sem tam postavi a tlaci kociarik pre babiky. nema ziadne problemy ALE jej spoluziacka davala trz sa podrzte 4 mesacne dieta do choditka a chodia trz kazdy mesiac na ortopediu a mala by nosit korzet. takze tak 🙂
@jatva chlapci su vacsinou lenivejsi. A je rozdiel par minut denne a cely den. Lebo suseda tam bola strcena od rana do vecera, aby mali pokoj....
keď sa vedel sám posadiť a postaviť na nožky. a používali sme ho len na pár minút denne, keď som potrebovala urobiť niečo, pri čom som ho nemohla sledovať
ak sa dietatko same stavia na nožky netreba mu pomahat pavukom, je to uplne zbytočna haraburda do domu. Niektore deti špičkuju, oslabuju si svaly chrbta a niektorým to samozrejme nijako neublizi. A to tvrdenie ze je tam par minut - no to víš Karle! Pár minut je tak 10 minut....a to pochybujem ze tam davate dieta na 10 - 15 minut...pol az hodinu je tam bárs jak. Za pár minut toho nikto vela neurobi...deti som mala vzdy na zemi na deke v hlavnej miestnosti bytu kde som sa zdrzovala najviac. Potom sa plazili a objavovali šufliky, vytahovali varechy, naberačky a konzervy, ešusy...
Ahoj, my sme pouzivali choditko. Maly nema ziadne problemy, a nesuhlasim s tym, ze dieta zacne potom neskor chodit...nas nemal ani 9 mesiacov, ked zacal sam chodit. Nemyslim si, ze mu to uskodilo, nenechavali sme ho tam dlho, mal to iba take "osviezenie dna" ked som uz nevedela co s nim...
ja mam dve deti a ani pri jednom som pavúka nemala myslím že prachy sa dajú využiť aj inak ako na pavúka obaja ked boli malý ležali na deke plazili sa potom na štyri a po dvoch okolo gauča a nakoniec sami a to som bola na nich sama muž od rana preč navarit som musela ale vždy som na nich videla . 😉
Najlepsie nepouzivat vobec..
Nikdy a ani nebudem 🙂 mamina a segra sú obe rehabilitačné, takže aj z ich skúsenosti viem, ako to škodí
Ahoj ak chceš poradiť ja som malého dala ked som už nevedela čo s ním mal 7 mes. ked som ho prví raz dala a teraz ma 10 chodí si okolo nabytku a nemá žiadne problemy dokonca moja švagrina ma dvojčatá obidva dávala denne do chodítka a dievčatko začalo chodiť pekne v 11. mes a chlapček v 13 . mes ja som si iba od sledovala kedy mu je tam už dlho a potom som ho vybrala rob si tak ako to tebe vyhovuje a ako to vyhovuje tvoju babätku ti si jeho mama a ti vieš čo je pre neho najlepšie
My sme mali detske multicentrum ARTI. Ked ti ide vyslovene o to, aby sa babo zabavilo na par minut, tak toto je omnoho lepsie ako choditko. Do tohto som ho dala, krasne sa tam chvilu pohral so vsetkymi hrackami co tam vyseli a ja som mohla v klude niekde odbehnut alebo na rychlo nieco urobit. A oproti choditku ma tu vyhodu, ze je stabilne nikde ti s ním neutecie, len sa pekne kruti dookola a obzera si hracky. Ja som bola max spokojna, splnilo to ucel na chvilkove pobavenie. Potom som ho predala a teraz mam dalsieho synatora a prave idem objednavat zas-take isté 😀
@janii12345 to uplne neplati, ze matka vie, co je najlepsie pre jej dieta...ci myslis, ze porod vynahradi roky vyskumov a studii? Je nevyhnutne, aby si matka o kazdej "nevyhnutnej" blbosti nieco precitala, pripadne sa poradila s lekarom. Lebo nasledky pouzivania pavuka sa mozu prejavit po dlhych rokoch...
My sme sice choditko mali, no vyuzivala som ho iba na bezpecne "odkladanie" napr.pri vareni, ak napr.bola rura zapnuta alebo som robila nieco s horucou vodou, takze minimalne, inak bol syn stale na zemi. Cele dni. Jednak on chcel stale na mna vidiet, jednak sa mi to choditko nepacilo, ked s nim do vsetkeho narazal. V 7.mesiacoch chodil za ruky samostatne, v 9.mesiacoch chodil sam. Niekedy som ho polozila do toho choditka aj vtedy, ked uz chodil, Ale len za ucelom bezpecia, ked sa motkal pod nohami.
no aká vlna kritiky na chodítko, baby by ma zaujímalo ako to robíte ked chcete navariť, ked chete ist na wecko umyť si zuby atd atd, nemam ohrádku, nemam šatku. ja osm mala chodítko pri všetkých troch deťoch, 1 chodila v 10,5 mes., 2. chodil ako 8 mesačny a teraz tretí 10,5 m. všetci 3 boli v chodítku niekedy hodinu niekedy 10m ako chceli je pravda že tento tretí tam nechce byť ale on chodí za ruky už od 7 mes. pretože to sam chcel, ani jedno dieťa nemam žiadny problem a nešpičkuje. Moja švagrina ma 11 ročnu dcéru a nemala chodítko a špičkuje do teraz
Ja som ho ešte nezačala používať, myslíte že je už neskoro???? 😕 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀 😀
@zuzkagu na zemi, na deke. Na zachod isli so mnou, mam tam kobercek, tych par minut vydrzali. Alebo som dala hracku do ruky a isla rychlo na wc. Vsetko sa da, ako si dieta naucis, tak budes mat. Na nenosim moc na rukach, cely den krpata lezi, prevaluje sa, ked tak jej rozpravam, podavam hracky ked varim. Ked tak si navarim vecer a ked idem zohriat, tu chvilu vydrzi. Ja nie som opicka na gumicke, ze budem skakat ako dieta mrnci. Mam dve, syn je gumkac, tak sa musi mala prisposovit. A to iste bolo aj pri synovi. Hrali sme sa na zemi, mal tu hrazdicku, deku, hracky a hral sa. Teraz ma dva roky, cie sa zahrat sam, vydrzi bezo mna 15-20 minut kym nakojim v izbicke. Vie ze niektore veci nesmie ale nehnevam sa, ak napr vysype piskoty z misky. Pekne sa s nimi zahra a hlavne je potichu. Potom spolu pozbierame...
@bajana suhlasim s tebou. A navyse nikto nevie predpokladat dlhodobe nasledky na chrbticu. Mna vodili dlho za ruky a mam problemy z chrbticou a drzanim tela. Kednoducho svaly sa nevyvyjaju tak sko by mali. Moze aj nemusi to mat nasledky. A teraz co, budem to riskovat lebo je 50% sanca, ze sa nic nestane? Proste nie a hotovo...
*nevyvijaju boze jaka hrubka😀
@sardinka335 ja som mala deku v detskej, v obývačke...lenže, kým som s malým na tej deke nesedela, za 15 minút ryčal. v ohradke nechcel byť ani náhodou. a celý deň som sa tam s ním nemohla vyvaľovať. varila som, prala a upratovala na 10-15 minútové etapy. na nohách stál v 7 miesacoch a rovno pochodoval okolo nábytku. na wecku strávim max 2 minúty pri veľkej a to s prepáčením s*r*m raz za deň a tak myslím, že lepšie 2 minúty v chodítku ako by sa mi mal niekde postaviť a tresnúť hlavou na zem. takže u nás sa chodítku hovorilo predražené odkladatko 😝 ale súhlasím s tým, že mnoho rodičov povie "pár minút" a tých pár minút sa nazbiera do pár hodín denne
@katkakovac presne, úplne súhlasím... mamina teraz rieši dospelých ľudí, ktorí majú následky... ono sa to totiž neprejaví hneď, ale koľkokrát častejšie až v puberte, alebo dospelosti a nejde len o špičkovanie, majú problémy s chrbticou, kĺbmi, plochonožím, nohy do O atď...
@ajana1 alebo toto http://www.pinokiohracky.sk/Choditko-s-naradim-... je to dostatocne stabilne pre chodzu. Mame taky vozicek univerzalny, krpec s tym chodil po dome a aj krpata bude🙂
@katkakovac Mne sa toto vobec neosvedcilo a sluzilo to iba ako hudobny nastroj 😀 Synovi iba somariny behali po rozume, vsade vyliezat, takze mi dlabal na to "choditko". Premiestnoval sa lozenim. Vsetky tieto "haraburdy" su Fakt zbytocne pre deti. Tak Ale, Co som sa naucila pri prvom, to vyuzijem pri druhom.
@katkakovac my sme mali taku zebru ze ked bol maly Tak ju tlacil a potom sa na nej vozil. I nas to bola jedna z najpouzivanejsich hraciek a to som ju kupila z druhej ruky za 7,50 😀
Ja mám dve detičky,nedávala som ani jedno do chodítka, mladšie má teraz 18. mes. , chodí samé od roka a je to živel, veru domáce práce nie sú pri ňom jednoduché, ale nechcela som riskovať... No neodsudzujem nikoho, každý sa snaží pomôcť si ako vie, ale ako " odložbox" to neuznávam...
Nikdy.

@maminkaat
@katkakovac kocky, sice som proti choditku, ale nemyslim si, ze by to az tak oddialilo chodzu. Dceru som na natlak dala obcas do choditka, aj som ju vodila za ruky (oboje teraz velmi lutujem) a v roku sama chodila. Syna nechavam vsetko sameho, ma 13 mesiacov a ani sam nestoji, len s oporou.