icon

Kedy ste začali používať pavúka - chodítko?

maminkaat
10. aug 2016

Kazda rada nazor potesi mali ma pol roka este mame cas ale zaujma ma to 🙂

Strana
z4
maminkaat
autor
12. nov 2016

@vydrnik ja ho mam pouzivam ho na krmenie kedze zo stolicky bi nas mali padol aje aj tazky na nu kedze tu co sme chceli ma nosnost 15kg anas ma uz 13kg a to ma len 9 mes

katy318
12. nov 2016

Pri druhom drobcovi sme chodítko nepoužívali. Potom sme kúpili hudobné chodítko a malý sa s ním hrá dodnes 😉

0silvia0
12. nov 2016

@andreasiskova3 a dievčatá tvoje nemajú ani ploché nohy ani problémy s chrbticou?

majba
12. nov 2016

My sme to nepouzivali. A samostatne chodiť aj bez neho zacala v 10 mesiacoch. Ale aj keby jej to trvalo aj o polroka dlhšie, chodidlo by som jej urcite nedavala

gabona1
12. nov 2016

Ahoj, my sme používali pavúk, začali sme cca v 10 mesiacoch, keď sa už dvíhal na nôžky. Krásne sa v ňom prebavil, ale máme aj dostatok miesta, aby ho mohol využiť. Precupital si, kde potreboval. Ja som za, veď aj my sme vyrástli v pavúkoch.

andreasiskova3
12. nov 2016

@0silvia0 zatiaľ je všetko v poriadku, ale keď sme boli na vyšetrení, tak dr. zdôraznila, že majú krásne rovné chrbátiky. Uvidíme neskôr, dlho lozili po štyroch a sedieť sa naučili tiež samé, až keď mali dostatočne pevné svalstvo, nedávala som ich ani oprieť. Proste som dospelá k názoru, že určite pre deti bude zdravšie , až keď budú samé dostatočne silné na to, že to dokážu samé.

andrejta
12. nov 2016

Nikdy sme to nepouzivali

0silvia0
13. nov 2016

@andreasiskova3 áno, to si dobre urobila, škoda, že predtým lekári matky neupozorňovali nad škodlivosťou chodítok, automaticky tam boli deti šupnuté, nikto nad tým ani nerozmýšľal...

adelfil
1. dec 2016

Joj, ja by som chodítko isto neodporučila, zbytočne je dieťatko v niečom, čo mu poškodzuje...viem, že je to super, mať chvíľku voľné ruky...ale dá sa to aj inak, ja už keď som s tou mojou malou beťárkou nevládala, tak som ju šupla do nosítka na chrbát, nezavadzala mi, pekne som si povysávala, poriadilia a ona pri tom ešte aj pospala :D skrátka, sme boli obe spokojné ;) odporúčam teda skôr iné spôsoby...

1angelika
15. máj 2017

@maminkaat neviem prečo sa to volá chodítko a panuje názor, že je to na učenie chodiť. Ja som to používala ale preto aby si malá neublížila keď som potrebovala odbehnúť do inej izby. Stále sa len štverala niekam, nechcela sa hrať na zemi tak v záujme bezpečnosti som ju na chvíľku tam dala a potom hneď vybrala. Mamička predsa musí aj variť, starať sa o domácnosť, nemôže non stop stáť pri dieťati, ktoré sa stavia na nôžky aby nespadlo. Vôbec to nevnímam ako nejakú pomôcku na urýchlenie chodenia..

Strana
z4