Kedy začalo baviť vaše detičky kreslenie?
Ahojte,
Kedy cca? Moj syn ma cerstvo 2 roky, ale nejak ho to zatial nebavi. Aj zle chyta ceruzku, nebavi ho to a odhodi.
Nechcem porovnavat, ale 2 kamosky maju dcerky v jeho veku a chytaju ceruzku ako my dospeli a cmaraju jedna radost... A moj tie ceruzky odhodi. 😑
A ako ho k tomu motivovat?
Dcéru mojej mamy to nebaví ani po 33 rokoch... podľa mňa je to otravná a zbytočná cinnost. Čo už so mnou...
Môj syn začal teraz po 3. narodeninách trochu carbat, celkom slušne drží ceruzku, baví ho to cca 5 minút. Ale s vodovymi farbami maľuje rád.. Ja viem, že je to dôležité, ale v poslednom čase sa to brutálne rieši na MK.. chápem, že predškoláci musia, aj jemná Motorika a všetko, ale podľa mňa je ten tlak, ktorý si robíme sami na seba hrozny, mamička dvojročného dieťaťa sa nemá trápiť kvôli tomu, ako drží či nedrží dieťa ceruzku.
Dceru hned ako chytila ceruzku, syna este ani teraz.
Priatelov syn ma 15 a stale ho to nebavi 😂😂
Nie kazde dieta radonkresli.moja druhacka nenakresli ani snehuliaka nema k tomu vztah.este vymalovat nieco ano vpdovky temperky ale skor z donutenia radsej navlieka koralky alebo sa hra s plastelinou. Vytvarna ju bavi iba ked vyrabaju kreslit na papier na zadanu temu je pre nu za trest..

Staršiu to chytilo okolo 3,5 r., hoci bola aj predtým všelijako motivovaná, priebežne sme to skúšali... Ceruzku zle držala do 4 rokov. Mladšia v roku správne chytila ceruzku a odvtedy kreslí nonstop už pol roka :D