Kedy začať s bilingválnou výchovou dieťaťa?
Ahojte tí ktorí ste sa rozhodli vychovavat babo v 2 jazykoch, kedy ste zacali? Resp. kedy je najvhodnejsie zacat?
Dakujem. 😊
@andreatytler suhlasim 😊
@evickuska urcite nie. Aj ked priprav sa na to ze ked zacne rozoravat moze sa ti spat ue bude hovorit kazfe slovo v inej reci ( v takej v ktorej mu dany vyraz pride jednoduchsi vyslovit) ale tato faza netrva dlho a po par mesiacoch to zacne zvladat na urovni native speaker.
Ano, ako vravi @kulumulu123, bude kombinovat slova vo vete v roznych jazykoch a dokonca moze pouzivat gramatiku jednej reci na slova v druhej reci (ze bude napriklad robit mnozne cisla slovenskych slov, tak ako sa to robi v anglictine ze da S na koniec). Je to sranda pocuvat to ale potom to prejde a uplne plynule bude prepinat medzi jazykmi.
@andreatytler
Áno, táto fáza je zlatá. Naša malá, keď mala tri roky, bežne dávala vety typu: Daddy, poďme outside. Aha Daddy, pozri, big Moon. Som hungry, bude dinner? 😉
@yoxinka 😀😀😀
Pojdeme carom to store?
@kulumulu123 ale zvladneme to, ja idem anglicky a manzel nemecky, snad sme nezacali neskoro 🙈
@andreatytler som zvedava mne sa casto nemcina a anglictina pletia 🙈
@andreatytler 😁😁😁
7 mesiacov určite nie je neskoro. Moja staršia dcéra mala 4 roky, keď začala chodiť do anglickej škôlky a doma začal manžel hovoriť anglicky. Do roka hovorila plynule a ďalší rok mala v škôlke učiteľku z USA, takže native speaker cca 8 hodín denne plus doma anglicky s tatinom. Dnes chodí do anglickej školy 😉. Angličtinu sa naučila ani nevie ako 😉. A ešte taký detail. Keď som jej raz zo srandy povedala, že daddy works, tak ona že je to zle, lebo správne má byť daddy is working. Mala pravdu, len som to chcela otestovať. Tie decká nasajú gramatiku, všetko.

@kiki68 mas manzela z cudziny?