icon

Kedy začína dieťa chodiť štvornožky?

mata66
1. nov 2015

Kedy vám vaše detičky začali behať alebo platiť sa štvornožky?

evina57
1. nov 2015

Ahoj, v 7. mesiaci 🙂

pribinak
1. nov 2015

plazit je ine ako stvornozkovat, plazenie je sko vojak, ze sa rukami taha dooredu a odraza nohami, ale telo je na zemi
moj napr ako 6mes stvornozkoval, ale on bol velmi rychly, niektore deticky zacnu napr ako 10 mes a v roku chodia

bajana
1. nov 2015

Plaziť v cca 7m, stvornozkovat v cca 9m, chodiť sama do priestoru tesne pred prvými narodeninami...myslím, že šla ukážkovo a "tabuľkovo" 😉

sojaso
1. nov 2015

@mata66 moja dcerka zacala stvornozkovat ako 11 mesacna a chodit ako 15 mesacna, stretla som sa s nazormi, ze je to neskoro, no lekarka nam povedala, ze cim dietatko dlhsie stvornozkuje, tym je to pre jeho vyvoj lepsie a vobec nie je dolezite, v ktorom mesiaci zacne chodit, tusim do 18. je to v norme, niekedy zacne dietatko chodit neskor, ale chodi istejsie, ako deti, ktore uz chodia ako rocne....kazde dieta ma svoje tempo a netreba nic silit, mna okolie svojimi "dobrymi" radami velakrat len stresovalo a vsetko prislo, ked nastal ten spravny cas....teraz cakame, kym sa nam rozviaze jazycek a vobec ma netrapi, ktore dieta kedy a ako zacalo, kazde dieta je jedinecne 😎

evittam
1. nov 2015

@sojaso U nás dcérka presne ako píše @sojaso, syn ten neštvorkoval vôbec, rovno začal chodiť v 10.mesiaci. 😉

uhnakova
1. nov 2015

Syn stvornozkoval 10 mesacny, dcerka 9 a pol mesacna. Syn chodil 14 mesacny, dcera 13 a pol mesacna. Takze ho v oboch disciplinach predbehla o pol mesiaca 🙂

siska53
1. nov 2015

@mata66 maly sa zacal plazit po 5.m.,4nozkovat po 9.m. Ale rozhojdaval sa od 7.m. Chodit sam zacal v 11.m. A ano,maly hned,ako nabral stabilitu,nechodil,ale doslova behal.
Mala to mala cele posunute kvoli slabsiemu svalovemu tonusu. Ta az okolo roka zacala 4nozkovat,aj sediet,cca mesiac-dva na to aj stat,ale chodit zacala az tyzden po 18.m. Ona vacsinou daco spravila raz,nasledne pauza aj mesiac,zas to spravila,zas pauza a az nasledne to zacala robit stale.

mimik79
1. nov 2015

plazit sa v 8 mesiacoch a stvornozkovat v 9 mesiacoch

s_mt
1. nov 2015

Niektore deti nestvornozkuju,aj ked je to lepsie koli chrbatiku. Kazde dieta je ine,niektore skor,ine neskor,niektore vobec nechodia po styroch ;)

kuceravasue12
2. nov 2015

@mata66 moja bola buchta neuvládala svoje bruško 😀 začala tak v 8mes

lennkka17
2. nov 2015

moj začal stvrnozkovat iba ako 11 mesačný a chodiť samostatne 16 mesacný

kkl82
2. nov 2015

syncek zacal stvornozkovat ako 11-mesacny, dcerka ako 7-mesacna. kazde dieta ma svoje tempo, ale iste je, ze dietatu treba dopriat nielen cas, ale aj moznosti stvornozkovat. to znamena, zbytocne sa nesnazit urychlovat vyvojove fazy pohybu (neposadzovat do pasivneho sedu, nedavat do choditka, poskytovat dostatok moznosti na plazenie sa pokladanim na zem atd.)

lubinkas
9. dec 2015

Mile maminky, chceli by ste sa dozvediet akymi fazami vyvoja prechadza vase dietatko v prvom roku svojho zivota? Mate otazky, ktore by ste sa radi spytali, pripadne problem s ktorym si ste sa radi s niekym poradili? Je tu moznost stravit prijemny vikend v krasnom prostredi, venovany vasim babatkam. Pre viac informacii kliknite na link http://www.bublinka.org/bublivikendy/psychomoto....