icon

Kedy začína dieťa rozumieť, že niečo nesmie?

28. aug 2021

Kedy je dieta uz rozumne, ze vie pochopit, ze to co robi nie je spravne? Teda, od kedy ma zmysel dietatu vysvetlovat, aby nerobilo urcitu cinnost? Nasa mala pri krmeni skriabe. Teda drzim jej flasu, a ona mi stale bud jednou, alebo druhou ruckou ide k mojim rukam a skriabe mi ich. Nechty ma ostrihane, ale prijemne to nie je. Robi to len ked pije mlieko. Uz som jej vela krat povedala, ze to nesmie robit, rucku som jej odtiahla. Dokonca som povedala, aj viac krat AU, ale mala iba smiat zacala a skriabe dalej. Robi to ozaj pri kazdom krmemk.

autor
28. aug 2021

Ma len pol roka. A tak rozmyslam, kedy deticky zacnu rozumiet. Lebo nasa mala mi ozaj nerozumie co od nej chcem. A ja uz neviem co robit. Teda nie je prijemne drzat flasu, a celu dobu jej male rucky chytat a odtahovat, aby ma neskrabala.

dadulamamula
28. aug 2021

Vysvetľovať treba hneď od začiatku, komunikovať a to príde časom. A stále jej treba opakovať, že sa to nesmie, možno treba jej dat najavo, keď to bude robiť, že jej vezmeš fľašu

marzuz89
28. aug 2021

Polrocna si uz flasku pomaly dokaze drzat sama, tak jej to dovol. Urcite ti teraz este nerozumie, ale tiez suhlasim s @dadulamamula, s dietatkom treba komunikovat vela a od uplneho zaciatku, a raz zacne rozumiet. Zacne rozumiet ovela skor ako deticky, ktorym vysvetlovane nie je 🙂

martyzpp
28. aug 2021

Citala som v jednej knihe: kym dieta nieco pochopi a vezme si to za svoje, treba to zopakovat 1000x 😂.

dusankomoj
28. aug 2021

Môj syn zase zaspával tak,že mi ťahal retiazku a za nič na svete nechcel nič iné. Iba uškrtiť a uškrtiť😁 Bude mať 4r. a keď sa mojkáme,tak to robí aj teraz. Ale na druhej strane: retiazku mám už druhú a prívesok tretí🤣 skús dať malej na ručičky tenučké rukavice.

jaruska_12
28. aug 2021

Za mňa odpoveď je že veľmi skoro rozumie samozrejme treba opakovať opakovať mám ktsniatko má rok keď som ju strážila tak fnukala chcela aby som ju nosila po rukách stačilo dva krát rázne povedať už bola spokojná deti milujem veľmi ale netreba sa stať ich otrokom 🙂 moja neboha babka stále hovorila že deti už v perinke sú vybité 😁😁

mariejenka
28. aug 2021

Ja mam skoro 11.mesane dieťa,a už slovu "nesmies""ba"( akoze je nieco fuj) "daj" rozumie... neurobí co chcem,ale vidim ze rozumie😂

ivangeline
28. aug 2021

Odzaciatku. Od toho polroka.Kedy zacina byt motoricky zdatnejsie. Cim skpr vysvetlujes,tym skor ppchopi... ale nevzdavaj sa. Treba dosledne na to ist. 🙂

panelacikova
28. aug 2021

ostrihaj jej nechty.... mimochodom, moja si držala fľaštičku ako 3-mesačná, faktom je, že mala málo mlieka v nej a jedla častejšie pre veľmi silný reflux. ale vždy ju uchopila a držala. prvýkrát som skúsila pustiť, že či jej padne alebo nie. nepadla. držala. tak som jej nechala držať vždy, keď uchopila. keď nie, držala som ja. nikdy ma neškriabala. nechápem, prečo ťa polročné decko škriabe? alebo ťa bije? no a k otázke: polročné dieťa už veľmi dobre rozumie, neboj sa 😀

autor
28. aug 2021

@panelacikova Nie nebije ma, a nechty ma ostrihane, a predstav si aj tak to skriabe. Nasa si drzala flasu asi ako 2,5 mesacna pravidelne a pekne sama, ked sa tu uz chvastas. Este aj flaskubdala vysie, ked uz bolo vo flasi menej mlieka.Ale predstav si, ze je tak inteligentna, ze pochopila, ze ked sa bude tvarit, ze drzat nevie, ze mama podrzi. A zo dna na den drzat prestala. A darmo jej na flasu davam rucky, ani za nic nechyti. Nie preto, ze nevie, ale ze si radsej necha podrzat. A ona nevie, ze ma skriabe. Prechadza mi prstekmi po rukach, a bohuzial to skriabe.

taga
28. aug 2021

Toto je strasne skoro, ona nerozumie co spôsobuje svojou cinnostou, ze to boli, take male dieta nema taku schopnosť empatie a kontroly svojho konania. Proste deti maju cinnosti, ktore rodicom vadia, ale to k tomu patri... jedno skriabe, jedno hryzie, jedno taha vlasy.. a potom su deti flegmy, ktore nezaujima nic z toho. Ked sa spytas na mk, zlietnu sa matky tych dokonalych deti a budu do teba hustit, ako mas 'vychovavat' pol rocne dieta! Ty nadobudnes pocit, ze nieco robis zle, lebo ine deti to nerobia, budes z toho nervozna a budes na malu zla.. moja rada, chyt jej rucky, daj flasu vzdy prec od pusinky, ked ta bude bolestivo skriabat a obrn sa trpezlivostou. Este ta xkrat poskriabe, ale nebude to robit vecne 😉

taga
28. aug 2021

Ved ona ra vlastne chce hladkat! 🥰 teraz ked citam, ze ti prechadza prstekmi po rukach..

autor
28. aug 2021

@taga skusim, dakujem 😊

lucka_ke
28. aug 2021

neskúšala si jej niečo dať do rúčky nech si drží pri kŕmení? nejakého plyšáčika napríklad

gdpr
28. aug 2021

Pre pol ročné dieťa je zatiaľ všetko zaujímavé a hra preto sa smeje aj keď sa odtiahneš aj to au je určite pre ňu sranda ešte nemá natoľko vyvinutý mozog aby pochopila v pol roku význam slova ani svoju silu dieťatko v tom veku nie je schopné natoľko ovládať aby ťa to nebolelo určite treba ju upozorňovať aj teraz aj keď to nebude mať žiaden viditeľný zmysel ale časom to pochopí a ešte mi napadlo, keď jej dáš do rúk niečo to nepomôže alebo jednou rukou budeš držať fľašku a druhou ju zaujať nejakou hrkálkou alebo ak máte doma nejaké obrázkové kartičky tak tie jej ukazovať a popri tom sa s ňou rozprávať?