Kedy zistíte, či je vaše dieťa ľavák?
Mpje dieta ma takmer 20mesiacov a vsetko dava do lavej ruky, kriedy, lyzicku, ceruzku, farbicky
Skusala som dat do pravej ruky no vzdy si prehpdilo do lavej
Bude z dietata lavak alebo sa to este moze zmenit?
@vroni celkom ma to zaujima a akurat mame poradnu poobede. Koordinacia je dobra, ale teda on bol vzdy nesmierne popredu v PMV, aj dnes nema problem sa vyrovnat o par rokov starsim detom. Ale napriklad problem so sustredenim, nespavec a pod, ale nikdy som sa nezamyslala nad tym, co moze vyvolat skrizena lateralita... Dakujem za tip, urcite sa na to opytam
@cookie29, nie klasicky pohybová koordinácia. Toto moje bez problémov sermuje, hra futbal, behá, skáče.... Ale povieš mu, že je niečo od neho napravo, tak sa začne panicky obzerať dookola. Proste on sám seba koordinuje dobre. Zazmatkuje, ak ho chce koordinovať niekto iný. Povieš mu, aby si vybral pero z tašky a on vytresti oči na strop a hľadá asi tu vzduchom plávajúcu tašku. Proste reakcia, že sa zamyslis, či chudák nie je mierne duševne mimo. No, nie je. Dávali sme viackrát otestovať. 🫣 A teda nejde o nejaké minútové reakcie. Len ten prvý okamih.

@vroni je s tym nejaky problem? Mam presne to iste doma, lava ruka-prava noha