Knižky pre deti do troch rokov
Ako detom citat? Ake knizky volite? Kedy je vhodne zacat? Ake knizky vybrat pre deti do troch rokov?
Citam disney a od roka
Najdi si skupinu Nakuknime do detskej knihy, tam davaju mamy aj nakuky do kniziek... lahsie sa ti vyberie 🙂
Ahoj. do roka citam jednoduche leporela (napr. jeden obrazok na stranke), alebo plastove knizky - daju sa dobre zuzlat a hlavne o to ide do preho roka 😀. Potom od 1,5 ked uz deti prestanu zuzlat a trhat mozes uz citat cokolvek - ukazujes na obrazky, vydavas zvuky (knizky o zvieratkach su na to dobre), postupne hovoris dlhsie a dlhsie vety. Uvidis podla toho co bude tvoje dietatko bavit. Niektore maju radi auticka, ine zvierata atd.
Najsamsuper knizka - moj macik. Aj na zuzlanie, prip. pojedanie, citanie aj pozeranie. Za mna 👍
Dakujem za vase prispevky
@lexilaracroft od jedného roka (syn má už 4.5,druhý 1.5) knihy potulky jarou, potulky letom, potulky jeseňou,zimou a teraz je nová nocou..Sú to obrázkové knihy.fenomenalne a super na učenie slov. Zábavné aj pre dospelých🙂
cokolvek. hlavne citat. obrazky. 3 rocne asi este nevydrzi pocuvat rozpravku preto len obrazky "citat" a vela vela 🙂
moje deti mali radi take ti zakladne "encyklopedie", kde je vela obrazkov. Citanu rozpravku vydrzali okolo 2,5 roka a viac z jednoducheho leporela. Inak len obrazkove. Velmi vdacne su napr. knizky s otvaracimi okienkami, alebo jar,leto,jesen, zima a pod.....Su aj pekne tematicke o povolaniach (napr. o hasicoch, kde si mozes porozpravat co robia, co vsetko k tomu potrebuju atd.) Obrazkove velmi pomahaju slovnej zasobe a dietatko nie je pasivny prijimatel ale rozprava tiez. Mozte si aj vymysliet pribeh a rozpravat ho spolu. 🙂 Pasivne prijimanie citaneho textu bez obrazkov je az v neskorsom veku ale to isto vies 🙂

Ahoj, ja syncekovi citam a rozpravam rozpravky hadam od narodenia. Teraz ma rok... Uzasne knihy ma vydavatelstvo SVOJTKA- odporucam. Maly ma rad take pohyblive, kde nieco vyskoci, posunie sa.. A pribeh si k nim vymyslam, ukazujem ja,ukazuje on. Kniha ja prva vec, co rano chyti do rucky a uz mi ju nesie, nech si listujeme,citame. Vybrala by som kazdopasne krasne a putavo ilustrovane, s tvrdymi listami,nech si ich vie sam prezerat.