Kojenie a bylinkové čaje

ivanameskova1
13. jan 2018

Ahojte,
dievčatá, prosím, kojim synčeka už len 2x do dňa, pred spaním, môžem piť také bylinkové čaje ako je mäta, rumanček, repík? Viem, že mäta je proti tvoreniu mlieka. A malému môžem dať tieto čaje? Má 1 rok aj 5 mesiacov.
Ďakujem za odpovede.

ammellia
13. jan 2018

V bežných dávkach môžeš, ani tá mäta by nemala vadiť. Šalvia je proti tvorbe mlieka, tu si nedávaj. A rumancek/harmanček je častý alergén, takže to sleduj.
Deťom bylinky len občas, skôr len ako liek a veľmi zriedene.

katharines
13. jan 2018

Ahoj. Ako pises matu a ani salviu by som nepila, ak chces este dojcit. Malemu mozes dat pit rumancekovy a aj repikovy caj. S matovym striedmo, pretoze moze vysusit sliznicu. Ty mozes pit rumancekovy, repikovy, medovkovy ...

katharines
13. jan 2018

A aj este dietatko moze aj medovkovy.

katharines
13. jan 2018

A najlepsie je davat cistu vodu. Inak v lekarni najdes vhodne detske caje.

ivanameskova1
autor
13. jan 2018

detske caje mame z lekárne, ide o to, že byvame na dedine a doma sušim bylinky, lipa, mata, materina duška, žihľava, kašky, a všetky bylinky čo na lúke nájdeme, len neviem kedy je najvhodnejší čas na ne.

anketkarka
13. jan 2018

Mam knizku o bylinkach pre deti a tam matu odporucaju od 3 rokov aj ked v niektorych detskych cajoch je uz od 1 roka.a vraj matu len piepornu, ine poddruhy neodporucaju detom. Medovka v pohode. Lipu urcite este nie. Zihlava podla mna na bezne pitie asi nie je,ma vraj mocopudne vlastnosti. Nechtik v pohode od pol roka vraj. Salvia na bezne pitie urcite tiez nie.Kasky neviem co su.

anketkarka
13. jan 2018

A matermaterina duska na bolest bruska, ale nie dlhodobo.

ivanameskova1
autor
13. jan 2018

kašky, dobre na kašel

luna116
13. jan 2018

Ja pijem mätový čaj 1-2 x denne,lebo mi chutí a neviem sa ho vzdať, vzdala som sa radšej kávy a pijem často i Caro. Mlieka mám na rozdávanie, môj syn má 14 mesiacov, zrejme je to individuálne a možno to vyvažujem Carom, že čo by som stratila pri mäte mlieka, tak sa doplní Carom, ale to je čisto hypoteticky, nebadám, žeby to malému nerobilo dobre.

annamivo
26. jan 2018

Ja pijem bylinkove čaje stále, tiež čo si sama nazbieram a bežne odlejem prckovi (19m) do pohárika nech sa napije a tiež kojim.... Je to individuálne a hlavne to nerieš ak piješ čaje na striedačku, všetko vo väčšej miere škodí... Malý nemá ani alergie a ja mám dosť mlieka..

janapiestany
26. jan 2018

@annamivo presne kazdy vecer pijem matovy caj a kojim mlieka mam chvala bohu kopec 🙂