Koľko času strávite hrou s vašimi 2,5-ročnými deťmi?
Mamičky ahojte. Obraciam sa na tie, ktoré majú doma 2-3rocne deti. Koľko času venujete spoločným hrám a kolko ich mechavate hrať sa samé? Je to otázka čisto len preto, že ma to zaujíma a v poslednom čase vedieme o tom s inými mamičkami veľa debát. Ja spadam donkategorie, že mi je ľúto, ak sa pre niečo dieťaťu nemôžem venovať, baví ma hrať sa s ním, chodiť na krúžky, zapájať do domácich prác, asistovať mu na pieskovisku. Vôbec to neberiem ako povinnosť. No veľa mojich kamarátok hovorí, že svoje dieťa nevediem k samostatnosti a že bude mať problém vydržať v škôlke. Mam kamošky, ktoré sa prídu na detské ihrisko vykecať a deti si tam robia čo chcú. Ani jeden model fungovania neodsudzujem. Len ma zaujíma, ako to máte vy.
ahoj máme každý deň krúžok kde má organizovanú činnosť takže doma ho nechávam nech si robí čo chce - niekedy chce sa hrať spolu inokedy sám
teraz má obmedzenú tv na jednu hodinu denne takže ked nepozerá tak mi pomáha s domácnosťou ak sa samozrejme nechce hrať
na ihrisku som mu vždy za ,,riťou,, alebo blizko neho kedže niekedy sú tam deti čo sa nevedia chovať a ich mamičky si ich nevšímajú a neviem či ich nevedia alebo nechcú usmerniť
učím ho riešiť si konflikty samého ale niekedy to proste nejde treba aby som mu pomohla
a potom su tam preliezky na ktoré ešte je malý tak som pri nom
ak sme na ihrisku s jeho kamošom tak kecám s mamičkou ale jedným okom sledujem čo robí a aj tá druhá mamička sleduje svoje dieťa
nemyslim si že to že dieťa nechávaš sameho vedie k samostatnosti
syn sa vie sám obliecť, vyzliecť , umyť si ruky a utrieť do uteráku, odpratať tanier po jedle , zavesiť si veci na vešiak , ked sa vyzuje odložiť topanky do poličky , dať si pastu na zubnú kefku , natierieť sa kremom a pod
to je podľa mňa viesť k samostatnosti
Hram sa s nimi len ked ma k tomu vyzaduju alebo mam pocit, ze by sme mohli skusit nieco nove. inak som dospely clovek a teda hrat sa s detmi ma absolutne nebavi. Maju 2r a 3r. Ale mozu kludne so mnou robit moje prace. To sa mi paci
A na ihrisko si chodim oddychnut, ak teda nechcu hojdat😀
Mám dvojročného a trojmesačné bábätko plus domácnosť takže bohužiaľ nie veľa snažím sa ale často ho skôr zapájam do činností čo robím . Mňa tiež baví sa hrať s ním ale celé dni to proste nejde takže tak
Môj má 2r3m a ak niečo robím (varím, upratujem, práčka, záhrada), tak ho zapájam.
Keď sa má hrať, kedy ako. Vie sa dlho vyhrať aj sám, inokedy sa hráme spolu alebo s manželom (hlavne keď chce pozerať telku, tak sa ho snažíme niečím zaujať).
Na ihrisku sa väčšinou hrá sám alebo s deťmi. Ak chce, aby sme sa hrali spolu, povie to.
Myslím, že nie je dobré robiť animátorov deťom 24/7. Potom to na nich v škôlke/škole veľmi vidno, že nedokážu byť samostatné.
Venujem(e) sa mu cely den, uzivam si to, maly je len raz 🙂 Do vsetkeho ho v domacnosti zapajam, ma svoje povinnosti, ale cas s nim mi je vzacny (jasne, ze som unavena, vela razy sa mi ani nechce hrat tie jeho hry 🙈). Chodim s nim na kruzky, na ihriska, vela sa rozpravame, tvorime, tancujeme,chodime na mae vylety po okoli… Sme nanho s muzom sami, zaidne babysittingovanie od celej rodiny 4 generacie vzad🤪, ale aj napriek tomu ho neodsuvame na bok. Mame len jeho,tesime sa z neho a plne zijeme touto etapou zivota, kedy mame priestor a moznosti ukazovat mu svet, ucit ho, zdielat s nim nas spolocny, rodinny zivot 🙂 Ked odrastie, bude nas potrebovat (a chciet 😀 ) stale menej, no teraz Bohu vdaka za tieto neopakovatelne chvile s nim❤️
naša má 2,5 roka a skoro vôbec sa nehrá sama, vyžaduje vždy niekoho ku hre.. v podstate stačí že tam človek sedí a ona sa hra ale niekoho vždy pri sebe chce.. teraz posledné obdobie si všímam, že začala sa trochu hrávať aj sama, ale to je tak na 5 minút, vždy príde že mama pod sa hrať.. ale nevadí mi to, hrám sa a mrzí má, keď potrebujem niečo robiť a ako keby ju odmietnem.. každé dieťa má svoje potreby a ak ich naplnis, tak bude samostatnejšie potom

Moj nazor je taky ako kamosky moja je samostatná od 1r ;) nemyslim ze som sa jej vôbec nevenovala ale.nepotrebovala ;) hrať sa velmi nehra doteraz ale bezne domace veci alebo vonku na dvore robime spolu....kazde dieta je ine niekomu treba pomahat ale zas si myslim ze na ihrisku by mal.mat svoj priestor kazde dieta aby vedel reagovať v škôlke;) vedel sa obranit atd
Jasne usmerniť deti treba ale nechat ich aj vyriešiť problémy sami v ramci normy ;)