Koľko spia vaše 10 mesačné deti?

certikpetko
31. máj 2017

Ahoj koľko spia vaše 10 mesačne dieťa cez deň....Nás malý vstáva okolo 6 a potom je už okolo 9 unavený spí cca pol hodinu a potom chodíme von okolo 13:00 po obede spí cca hodinu no už o 17:00 je zas unavený

siska53
31. máj 2017

@certikpetko a ako spi v noci?
Podla mna je to ok.. Nas maly spaval obcas doobeda pol hodku a poobed etak hodku, maximalne hodku a pol, ale v noci spal vkuse aj 10hodin.
Mala zas tiez v noci takto spala, len raz sa budila na mlieko, ale to bolo par minut a cez den spavala v tom case poobede 2-3,5hodinky, obcas si schrupla polhodku doobeda este k tomu..
To kamoska mala problem, ze mala jej takmer stale spala, hoci uz mala viac ako pol roka a mala nedostatok Zeleza. Ale ona spala tak, ze po ani nie dvoch hodinach bdenia spala aj 3-4hodiny..

certikpetko
autor
31. máj 2017

Vnoci je to katastrofa od narodenia sa budí cca 10 krát keď bol menší bolo to aj 20 krát spí od 20:00 do cca 23:00 v postieľke medzi tým sa zobudí tak 2 krát ale to mu dám cumlík pohladkam ho a spí je kojeny čiže po 23:00 keď sa už zobudi mu dám mliečko a spí ale už nechce byť v postieľke tak spí snami no to sa už potom budí každú chvíľu niekedy stačí dať cumlík ale vecsinou musím dať prsník a trochu si cucne a spí no je to veľmi často proste si sadne a mrnci no má pri tom zavreté oči akoby spal

katkakovac
31. máj 2017

Precitaj si knihu Kazde dieta moze dobre spat. Moj syn sa v noci budil 6-8x ked mal 8 mesiacov. Uspavanie hodinovy nacvyk. Zaviedli sme rezim, upravili zaspavacie ritualy a hlavne som ho naucila poriadne a v kuse spat. Odvtedy spi od 8 do 6 rano a od pol 1 do 3 poobede. Od 8 mesiacov zaspava sam vo vlastnej izbe a vo vlastnej postielke. Dcera detto.

certikpetko
autor
31. máj 2017

Tú knihu som čítala ale bojím sa že či nebude hladný a ja ho nechám plakať je kojeny ako zistím či je hladný už lebo plače že vymýšľa
@katkakovac

evittam
31. máj 2017

@certikpetko A ako jedava? Prikrmujes? Papa dobre? Ak ano, tak prepáč, ale 10- mesacne dieta nema byt co v noci hladne.
U nas v 10.mesiacoch spali cca 1-2hodky doobeda, 1-3 poobede. Večer max.o 20.00 v posteli a spali az do rana.

katkakovac
31. máj 2017

@certikpetko v noci hladny byt nemoze. Je dost velky na to, aby vydrzal. Daj mu cezden poriadne najest, pripadne vecer hodinu pred spanim nejaku kasu a urcite hladny nebude. V noci je to nauceny hlad. Mne sa tak dcera budila o 5 rano na mlieko. Potom uz nezaspala, ale uz o 2 hodiny bola nervozna. Tak som s nou rano vstala, prehrali sme sa do 6 a az potom dostala ti flasku. Po par dnoch pochopila a uz sa budi po 6. Hned dostane mlieko a obe sme spokojne. Chce to len doslednost a vsetko si dokladne premysliet. Ak neustupis, uvidis, ze za par dni budes mat spokojne a vyspinkane babo. Ved kto by bol spokojny, kebyze sa v noci 10x zobudi.

katkakovac
31. máj 2017

@certikpetko obe moje deti boli v case ucenia celonocneho spanku plne kojene. Ako prve som Oddelila kojenie od spanku. Dostali najest pol hodinu pred spanim a hotovo. Musis zaviest pevny rezim, kedy pojde spat, kedy bude jest. Najvacsi problem pri odnaucani nie je dieta, ale mama. Ak budes dosledna, za 3-4 dni uz prespi celu noc.

janickacrazy
31. máj 2017

@certikpetko Večer ho nakoj a chod spať do inej miestnosti, nech spí s ockom, ten mlieko nemá. Moja sesternica takto odúčala deti od nočného kojenia a budenia veľmi úspešne. Za 2 dni spali pekne celú noc. U nás to ani nebolo treba, mne sa malý sám odstavil v 9mes. a hned prespal celú noc.

hanka1674
31. máj 2017

Podľa mňa má na svoj vek taký normálny režim. Neviem, ja by som v tom nehľadala nič. Ono aj záleží od toho ako je aktívny keď je hore. Vieš niektoré deti sa tým, že sú aktívnejšie unavia skôr ako tie, o sa len tak motkajú, vieš čo tým myslím?

certikpetko
autor
31. máj 2017

@evittam papá dobré raňajky kojim desiata neake ovocie obed zeleninku a mäso k tomu neake zemiaky alebo ryža a pred spaním kojim budí sa od narodenia ale vždy som k nemu prišla a vybrala ho s postieľky pretože ako malý mal kolíky a reflux potom bol chorý sopliky a potom mal šiestu chorobu furt niečo teraz zas zúbky nechcem ho nechať plakať ak mu dačo je nechcem aby mal pocit že naňho kašlem

certikpetko
autor
31. máj 2017

Bojím sa či nemáva nočné mory pretože vždy sa budí s plačom

elysiacik
31. máj 2017

Tak toto je tiež jedna z vecí, ktoré majú babätká individuálne ale nepríde mi to nejako veľa. Naša dcérka tiež bola také "spavé" bábo. Veľa spinkala aj cez deň ale aj v noci a možno, že aj viac ako tvoje 🙂 Niektoré proste rady spinakajú a niektoré nechcú spať ani cez obed.

eliska13
31. máj 2017

@certikpetko never všetkému co sa píše.deti v noci plačú, lebo ich bolia zuby cez deň sú zaujate hrou, cítia mamu chcú sa kojit.Este je malý potrebuje spánok aj kosenie aj v noci
Nič Ti nepomôžu príspevky iných ako deti spia každý ma inú potrebu spánku.Môj spal poobede 3 hodiny a doobeda do hodiny, ale večer išiel neskoro 21-22hod v noci sa budil v takomto veku 2x

eliska13
31. máj 2017

@certikpetko môže byť, ze je viac vnímavý a takto reaguje moja susedka ma také dievčatko musia ju až úplne zobudiť zasvietit a prebrať ináč veľké hystérie.

jana_eyre
31. máj 2017

No oproti mojmu sa mi zda ze spi malo 😄

Ma 9m, rano vstane o7, ide spat o 9na 30minut.. Zase zaspi o 12, ak sa zadaritak do 14.. Potom zase od 16:30 do 17.. A potom o 20:00 ide spat..

Prve deti v tomto veku spavali asi tak 2x jeden kratky spanok doobeda a dlhsi poobede.. V noci sa mi vsetci aj tento kojili, nemyslim ze ide o hlad, ale o ukludnenie.. Prestali az ked som ich prestala kojit. Spi (spali) somnou a ja ani neviem ako casto si najde moj prsnik, inak by som sa nevyspala.. Funguje to fajn, vsetci sme spokojni..

veronka1234
31. máj 2017

@certikpetko ahoj, nas ma 9 mesiacov a noc prespi celu od 21:00 do 6:30 a potom spi zase od 9:00 cca do 11:00 a este poobede od 15:00 ale hodinku. Ved to je babatko a tie spavaju vela

katkakovac
31. máj 2017

@certikpetko ak zaspava na prsniku, tak sa budi na to, ze ten prsnik nema v ustach. Ak zaspava na rukach, tak sa budi na to, ze uz nie je na rukach. To ho stresuje a preto place. V knihe je pisane, ze spankovy cyklus dietata trva 45-60 minut. Potom sa dieta trochu preberie, skontroluje situaciu a ak je vsetko ok, spi dalej. Ak nie, tak reaguje tak ako je naucene-placom. Pokial sa nauci zaspavat samo, tak sa nezobudi a nezacne plakat. Vsetko je v poriadku, spim dalej. Inak nie je mozne, aby take male doeta malo nocne mory.

certikpetko
autor
31. máj 2017

Ďakujem utesili ste ma