icon

Kreatívne rozvíjame 3-4 ročné deti

ivush
10. okt 2010

Milé maminky, iste mi dáte za pravdu, že naše decká v tomto období vyžadujú denno-denne veľa kreatívnych aktivít, ktoré podporujú ich rozvoj...Každej z nás občas dochádza fantázia alebo je jednoducho málo času na vymýšľanie nových, zmysluplných aktivít...Bola by som rada, aby sa tu vytvorila príjemná diskusia, do ktorej budeme prispievať rôznymi tematickými tipmi, ako a čo naše detičky zábavnou formou rozvíjať a učiť....
My so synom v posledných týždňoch veľa času trávime s lepidlom a nožničkami v ruke...vystrihujeme rôzne objekty a následne ich lepíme...Dnes chcel lepiť les - tak máme huby, strom...
Taktiež a mi osvedčilo spoločné čítanie maľovaných kníh - to sú tie, kde je vrámci rozprávky (textu) cca každé piate slovo nahradené obrázkom a tak moje čítanie on dopĺňa. Jednak sa mu to veľmi páči a aj si myslím, že je to skvelá vec, pretože získava akoby základy čítania, sleduje, že istú časť textu ja čítam a istú vlastne číta on.
Fajn, pre túto chvíľu nejdem pokračovať ďalej, myslím, že na úvod som napísala celkom dosť a teším sa na vaše príspevky...🙂

inkinka
17. okt 2010

@zitaje moja dcera milovala peciatkovanie zemiakovou peciatkou 😉 mali sme viac takych oblubenych veci, napriklad s modelarskou sadrou, prazdny adventny cokoladovy kalendar sme pouzili ako formicky a ked sadra stvrdla, mala farbila sadrove odtlacky s temperkami

stastenanestastna
18. okt 2010

@blumka 😀 heh, aj u nas fičali nožnice, kym si môj poklad s nimi neostrihal krásne dlhé vlásky...najhoršia bola ofina...ona je totizto kreativna aj za mna 😅
Nikdy necitame rozpravky, lebo nestiham kupovat...nikdy nechce tie iste, takze kazdy vecer vymyslame...ona mi povie tému (napr. o zazracnej kabelke, o dievcatku, ktore malo dlhy nos, o rozbitom pohariku) vzdy ju napadne nieco ine a ja mam na to vymysliet pribeh. Perfektne sa doplname...
Svetlanka sa dost vyhra v skôlke, takze ked pride, pustam jej dve-tri rozpravky macka uska, alebo bambulky, alebo mi rozprava zazitky zo skolky. To je vraj dôlezite, lebo ona je hrozne roztrzita a hyperaktivna a preto si vela veci nepamäta...
najnovsie nas tiez bavi pexeso - je to super na cibrenie pamäti a vela krat vyhra bez toho, aby som sa o to pricinila 😀

blumka
18. okt 2010

@stastenanestastna ked spominas tie rozpravky, u nas je expert ocko..on zacne ze Za siedmimi horami a za siedmimi dolinami bola raz jedna a Terezka doplni co a potom uz rozprava rozpravku 😀
no a tie noznice ma len pod mojim dozrom...odkedy postrihala tricko tak pre istotu 😅
pexeso som zacala predvcerom, este velmi nechape co od nej chcem , lebo stale otaca jednu karticku rovnaku, proste ona otoci prvykrat sovu a psika tak potom druhykrat znovu otoci sovu a hlada medzi inymi stale len tu sovu...ale ona este nema ani tri roky takze na to ma este cas

stastenanestastna
18. okt 2010

@blumka no, my mame uz 4,5 roka...drzi ju to skoro rok....ono musi sama chciet...tiez s tym prisla sama, lebo videla ako sa jej starsie sesternice hraju...dokonca uz aj rozumie pravidlam Jolika...akurat len nevie dopocitat do 51 😀
Po tom co povedal muz - odloz tie noznice, aby si nerozmyslela, ze sa z kadernicky stane krajcirkou - som ich definitivne zavrela do hornej zasuvky, kam nedotiahne a strihacie aktivity nechala len do skôlky...ale na pamäť môžeš postupne skusat kadeco ine....co mala oblecene pani ucitelka v skôlke...ake zmrzliny boli v cukrarni, kolko deti sedelo v cukrarni...a tak dalej...nebude vediet, ked sa spytas tri-styri krat, ale potom si to zacne vsimat a bude vnimavejsi...

blumka
18. okt 2010

@stastenanestastna ano take sa jej vypytujem, ona si vsima dost, niekedy aj to co by nemala 😀
dnes sa skoro cely den bavila s legom, dostala na meniny...poskladala dom, vlacik a kadeco ine, co mna by ani nenapadlo ze sa da z obycajnych lego kociek urobit 😅

stastenanestastna
18. okt 2010

@blumka jaj, drevene kocky su jej najoblubenejsia hracka....stale sa pyta...mami, co mam postavit...a ja ze panelak, kostol, kolajnice, nas dom, skôlku....a ono to takmer vzdy vyzera rovnako 😀

ivush
autor
18. okt 2010

No inak ja by som taaaak veľmi chcela byť každý večer kreatívna pri vymýsľaní rozprávok, ale niekedy fakt nemám silu si k nemu ľahnúť a ešte aj vymýšľať online 🙂 A v také dni radšej buď čítam alebo rozprávam to čo už máme načítané 😀

blumka
19. okt 2010

@ivush no prave preto u nas vymysla rozpravky ocko 😀

ivush
autor
19. okt 2010

No sú aj také dni kedy to nechám na ocka, ale u nás zvyčajne pri uspávaní musí byť maminkaaaaa 😉 😵

blumka
19. okt 2010

@ivush no tak u nas v tomto vedie ocko, chvalabohu, ze aspon vtedy ma dokaze nahradit 😀

danka_ba
29. okt 2010

super tema 🙂
ja som malej kúpila knižku so samolepkami + v knihkupectvach maju kopec knižiek pre predskolakov ... tie nas strasne bavia. Väčšina je síce od 4 alebo 5 rokov, ale celkom nam to ide 🙂

danka_ba
29. okt 2010

@ivush ja niekedy malej rozpravam pribehy co sme zazili + ak ma napadne dam do toho nejake to ponaucenie ...
ale tiez mi je lepsie citat - je to menej narocne po celom dni 🙂

ivush
autor
29. okt 2010

@danka_ba máš pravdu, aj ja keď mám silu tak sa snažím rozprávanie viesť tak, aby z toho na záver vyplynulo nejaké poučenie.... 😉 Ale pravdu povediac, pri dvoch drobcoch tá sila často nebýva 😀 😅

danka_ba
29. okt 2010

@ivush to velmi dobre poznam ... som rada ze vidim na pismenka.
striedame sa s tatinkom . ale ten to riesi tak, ze jej pusti rozpravku na telefone ...

ivush
autor
29. okt 2010

ach tá moderná doba 🙂 A ozaj, ako sú nahovorené tie rozprávky, zrozumiteľne, stoja za to ? 🙂

iemzm
Odpoveď bola odstránená
kocour_azrael
19. mar 2011

nebo třeba omalovánky online nebo k vytisknutí na http://www.omalovanky.info nebo http://www.omalovanky-k-vytisknuti.ic.cz 🙂 Šmoulové, Hello Kitty, Barbie, velikonoční omalovánky, to je teď v kurzu u nás 🙂

mirka414
25. mar 2011

dievcata pozor na omalovavanky na nete mne sa podarilo z jednej stranky kde som len klikla stiahnut virus a ten mi komplet zablokoval pc 😠 len uz neviem kde som to chytila.

mirka414
18. apr 2011

dievcata surne potrebujem detske papierove peniazky neviete kde by som nasla nejake?myslim na vytlacenie a vystrihnutie.dakuejm.

martinbingo
3. jún 2011

hladam knihu První úkoly pro děti od 3 let
este sa nevyznam v modrom koniku som tu prvy raz hladam rady knihy, hry na rozvoj reci a logiku 3 rocneho dietata dakujem

martinbingo
3. jún 2011

na ceskom koniku som nasla fotoalbum s knihymi a hrami pre rozvoj reci od jednej mamicky neviete mi poradt ci aj tu je nieco take ? dakujem

mirka414
14. jún 2011

na nete som objavila super stranku uplna spicka krasne vymalovavanky
http://www.purpulo.sk/hry/omalovanky/
ak by ste tiez nejake take stranky nasli pridajte link to sa vzdy zide.

bufina
15. jún 2011

U nás je teď oblíbená Play-doh modelína. Koupili jsme "továrnu na zmrzlinu" a vyrábíme různý poháry. Krásně si na tom trénuje barvy a výrobou pohárů se zabaví vždy dlouho.

ivett1
15. jún 2011

ahoj, my sme dostali ako darček guličkovú modelínu (celú sadu)...je perfekná🙂 celkom dobrý nápad 😉

waitinka7
1. júl 2011

baby, dali ste mi super tipy na dobre stranky ! ! ! Dakujem. 🙂

indiankaindi
6. júl 2011

Ahojte, ďakujem všetkým za super nápady ako zabaviťdrobcov, hneď ako sa pokazí počasie, tak niečo vyskúšame. 🙂 Mňa ešte napadlo, čo moja drobčica zbožňuje. Krepový papier natrháme na drobné kúsky, ktoré potom trošku zožmolíme, až vzniknútaké skoro guľôčky. Do toho zapojím aj dcérku,baví ju to a nie je to náročné. Potom na papier vystrihnem nejaké zvieratko, alebo kvietok, alebo niečo.Malá lepidlom natrie papier a potom tam ukladáme a zalepujeme tie "cucky" a nakoniec to vyzerá celkom dobre. Robili sme tak na veľkú noc kuriatka alebo kačice (vzhľadom na moje kreslenie to mohlo byť oboje 🙂 ) alebo nedávno sme si takto spravili húsenicu a kvietok. Je to milé a zábavné 🙂

marta72
7. júl 2011

Ahojte, ja som si kupila v drogerii vinny kamen a vyrobila som ekoplastelinu roznych farieb a deti su stastne... 😉 V chladnicke to vydrzi aj pol roka, je meka, lahko tvarovatelna, no super. Recept mam z mamanapadov, ved pozrite.

dudri
8. júl 2011

@marta72 mohla by si napisat aku webovu stranu a skopiruj .

danka_ba
9. júl 2011

@ivush Ahoj, pozri si v knihkupectve knizky ... napr.
http://www.martinus.sk/?uItem=108362
tuto knizku mi mala spravila celu ked mala 3 roky : http://www.martinus.sk/?uItem=51286

je vela kniziek primerane veku dietata, alebo jeho schopnostiam. My mame doma 3 pododne knizky pre predskolakov a su super. Mala si vyberie ktoru chce a citame si, doplnujeme, dokreslujeme a pocitame 🙂

Inak odporucam sa ist na knizky pozriet do knihkupectva, aby si dieta vybralo ktora sa mu paci a potom si danu knizku objednaj cez internet - je to lacnejsie .-)