icon

Kričiace 2,5 ročné dieťa

monikatom
8. feb 2017

Ahojte maminy, chcem sa spýtať alebo poprosiť o radu. Mám 2.5 ročného chlapčeka, je veľmi milý, šikovný...ale vôbec ma neposlucha, asi 100x ho prosím, aby niečo nerobil a neprestáva, stratím nervy, začnem na neho kričať a on kričí na mňa. Som nešťastná, ze ho zle vychovávam. Ako ho mam donútiť aby posluchal?? Ďakujem za každú radu, kritiku...

siska53
8. feb 2017

@monikatom prestan pouzivat zapor,ten vraj deti nepocuju. Pouzi slovo prestan robit to a to a odved pozornost inym smerom.
Nepros,to je zbytocne..
Ked kricis ty,krici aj on. Napodobnuje ta.
A posluchat? To potrva.. Mam 7rocneho..a dost kamosiek s detmi v tomto veku. Myslis, ze tito starsi posluchnu okamzite na slovo? Asi ich potom aj my zle vychovavame, lebo v mojom okoli je to ako kedy.. Niekedy nas posluchnu hned,niekedy im to trvaaa. Ak ma pamat neklame,spatne si spominam,ze aj nas nasi (vseobecne myslim rodicia) upozornovali casto viakcrat..a v mnohych pripadoch sa to nezobislo bez bitky (na kamoske otec zlomil varechu).

Takxe hlavne trpezlivost,doslednost,menej slov viac cinov.

katriona1
8. feb 2017

no možná přestat prosit a konat 🙂
mám 3-letou dceru,která je dost tvrdohlavá a hysterická, když není tak jak chce, takže povím jí tak třikrát a potom zabavuji hračky, vypínám Tv, odvádím do pokoje na hanbu, v krajním případě dám po zadku, časem se malá naučila, že to myslím vážně, sice neposlouchá jak hodinky, ale rozhodně je to mnohem lepší jak před rokem 🙂

glorikarebeka
8. feb 2017

@monikatom tak krikom nevyriesis nic,mna ked mala neposluchla tak som odviedla do izby,ale to som robila uz od prveho roka,maly ta skusa a skusa kolko vydrzis.2,5 rocny uz dobre vie,ci robi zle alebo dobre.Proste dat mu trest ked neposlucha,zatrhni rozpravku,nejaku jeho oblubenu cinnost,ale treba vdrzat a pevne nervy mat a stat si za svojim ked mu nieco zakazes a urcite nekric skus ist na neho inak

sense
8. feb 2017

krikom nic nevyriesis, takisto nepros 100x , u ja poviem raz , dva razy a potom ratam do tri bud to spravi alebo bude trest, a teraz ked je trosku vacsia praktikujem neposluchas ty co vravim nepocujem ani ty co vravis, takisto ak nieco zakazem tak trvam na tom a hotovo, ak sa hodi o zem alebo zacne robit divadlo, nech sa paci tam je izba, ked sa skludnis pridi... treba byt dosledny a trpezlivy. a co u nas pomaha este je nehovorit v zapore...velakrat si poviem tak by ta ulatala jak hada, ale vychovnu este nedostala, ale co by to pomohlo akurat by som mala vycitky, ono zalezi u mna aspon o com to posluchanie je a co od nej vyzadujem,, su veci kt. jednoducho musia byt bez diskusie, potom su veci resp cinnosti o kt. sa da diskutovat.... nevravim ze je ako baranok a ze poslucha na slovo ale situacii kde robi sceny a divadlo je cim dalej tym menej...

dvp
8. feb 2017

Bud razna, ak neposluchne na 1x, oznam mu, co ides urobit, mate obdobie vzdoru, ja mam o pol roka mensiu dceru a obcas jednoducho....ked viem, ze ma ide vytocit a ma svoje dni....jej oznamim, ze ak sa chce hnevat, ma ist do druhej izby....niekedy prestane a ked je naozaj zla, tak v tej izbe musi byt...hlavne nekric na neho, nebojuj o moc, daj najavo, ze ty si rodic, akceptujes ho, ale vsetko ma svoje hranice...odporucam obcas kuknut https://eduworld.sk/cd/martina-matejova/2888/pr... je tam viac clankov na tuto temu

dvp
8. feb 2017

a ozaj....deti su obcas neposlusne...male sibalstva k tomu veku predsa patria, z toho by som vedu nerobila, dieta nie je stroj, ale musi mat hranice

rajna
8. feb 2017

V prvon rade nekric. Jasne ze poton krici aj on. Ja mam doma 2.5 rocnu. Tiez skusa. Ale poviem raz dva krat. Potom jej zatrhnem to co prave robi. Zabalim hracky a dovi. A ked sa nehra len poviem ze mama bude plakat ked je zla hned je na mne nalepena a mojka sa ze uz bude dobra.

sitina1
8. feb 2017

Ja mám aj dcéru (ale uz veľkú) a 2,5 ročného chlapca. A poviem vám žienky že je to ohromný rozdiel. Na dcéru stačilo zdvihnúť hlas, zavrieť v izbe pripafne capnuť ma zadok - výnimočne.
Ale syn to je iná ,,káva,, od pol roka hryzol pri kojeni, od roka a pol nespráva po obede a potom od unavy vystrája, šplhať vedel asi skorej ako chodiť, je ho plný dom. Na sekundu nie je v kľude, pre neho nič nie je trest, tak to sa potom ľahko radí ,,nekrič,, ! Mamičkám ktoré majú doma takuto malú ,,zlobu,, želám len pevné nervy a dúfam že každá najde ten svoj systém ako si poradíť.
U nás ešte najlepšie zaberá odputanie pozornosti na inú vec.

jumama
9. feb 2017

Cesi maju take cosi: Kdo si hraje, nezlobi 🙂 Treba dietatko co najviac zamestnat, aj ked sa zda, ze take male este stale vela strieda aktivity. Zapajaj ho do "dospelackych" aktivit, vzdy ho popros, ze s niecim potrebujes pomoct, nenut ho, len zavolaj. Zacni robit nejaku vec a cakaj, ci sa prida. Napriklad vyrovnavat rad topanok pred dverami, alebo pomahat skladat uteraky, triedit ponozky do dvojic, moze ti aj z obchodu nieco lahke v malej kapsicke niest... Pozicaj mu stipce na pradlo a nauc ho zapinat ich napriklad na kraj krabice od topanok, garantujem ti, ze pri tom presedi nasledujucich par tyzdnov kazdy den aj pol hodinu 🙂 natrapi sa, kym ich dokaze stisnut a zapnut, kam treba, ale deti to maju vacsinou radi. Moze ti tie stipce podavat pri vesani pradla, vzdy ho popros, aby ti podal dalsi a dalsi... su to take malickosti, aby sa dieta citilo sucastou.

jumama
9. feb 2017

Toto su moje oblubene videjka, ako sa deti aj malicke mozu hrat, ak im dovolime 🙂 http://montessoriguide.org/video-listing/

emilia25
9. feb 2017

Ja som vcera skovala skoro vsetky hracky do sopy upratat si nevedia tak hracky mat nebudu.nechala som im tam len puzzle co si nikdy neskladali a ked nemaju co robit joj aj to puzzle ich bavi a uz sa to aj naucili skladat.

monikatom
autor
9. feb 2017

Ďakujem za rady.