icon

Kupujete drevené alebo plastové hračky pre deti ?

25. nov 2019

Hraju sa vase deti s drevenymi aj plastovymi hraxkami alebo preferujete iba jednu variantu? Ja som za drevo ale mala furt len plast plast ale nehodlam kupovat plastove dristy. Nevie to pochopit ... minule sme sli z obchodu s revom lebo chcela vlacik plastovy a nedovolila som. Predavacky zazerali 🙄🙄🙄

saskia_98
28. nov 2019

Ne teba sudim podla toho co produkujes v tejto debate ..

autor
28. nov 2019

@saskia_98 este raz oblecenie atd nie ale hracky su alfa a omega xo sa toho tyka. Vtedy nasi kukali ze co sa deje ale smola uz v nemocnici som vravela ze hracky budem vyberat ja

saskia_98
28. nov 2019

@vevesh nedopne jej .. Ona je totalne vymleta jak tak čitam ..

floretine
28. nov 2019

ty si si tuším aj dieťa robila s tým, aby si mohla vyberať tie hračky :D joj spamätaj sa žena

autor
28. nov 2019

@saskia_98 vymleta si ty 🤨

saskia_98
28. nov 2019

Neviem kto sa riadi podla insta mamky ci ja alebo ty. Dalsia co chce byt bio eko neviem co ale serie na to aby bolo jej decko stastne .. Lebo instagram

ukulela
28. nov 2019

pozri,sto krat horsie je, ked ma dieta na sebe farebne (cervene/ruzove) oblecenie, ako plastovu hracku. a dnes je kopa (aj plastovych) hraciek, ktore pomahaju rozvijat intelekt aj motoriku. ved tie hracie stolceky, ale aj hudobne nastroje su paradne. to, co dieta postavi z lega, nepostavi zo ziadnych kociek. ale OK, kupuj jej drevene, lebo insta a ty a ty a ty. ale neakaj, ze ti tu niekto da fungujucu radu, ako dieta naucit hrat sa s hrackami, co ho nezaujimaju ..... kupuj dalsie a dalsie, kym ho nejake nezacnu bavit.

kristinaanna
28. nov 2019

podľa mňa to vyriešiš jednoducho, nepozerať TV a reklamy, nechodiť do obchodov s hračkami a keď dieťa bude mať len drevené s inými sa nebude hrať, bude sa hrať len s tým čo má,.Neukazuj jej inú možnosť, keď nebude vedieť že existujú iné krajšie hračky nebude ich chcieť a vybavené

ludkka0407
28. nov 2019

@kristinaanna
@saskia_98 myslim,ze sa zbytocne tuna snazite,mam pocit,ze autorku tesi,ked moze oponovat a oponovat🙄a niektore veci,co tu pisala,su cez ciaru,ako napr.hodit hracku do kosa (pre mna neucta voci rodicom,svokrovcom,voci tomu,kto hracku priniesol).ano,aj mna rozculuju babiky (sto druhov a lacne palstove rarohy) a ine hluposti,ale nikdy som neprejavila neuctu tym,ze by som to odhodila do kosa pred dietatom a rodicmi/svokrovcami/priatelmi

saskia_98
28. nov 2019

@ludkka0407 mne je len luto jej dietata a preco ked jej nedovoli pouzivat plastove hracky ona pouziva plastove veci ... Ved je to chore. Byt toto moja dcera/nevesta uz by som nikdy nic nedala..

ludkka0407
28. nov 2019

@saskia_98 nepomozes,lebo mama chce tak a hotovo.toto je krabica plastova s hrackami,pokope kopec,co sme podostavali a potom poputuju dalej😉

lenka2710
28. nov 2019

Pre pana kráľa, normálne som sa musela smiať a zaroven ľutovať to chuda dieťa
Keď som malej kúpila Baby Born, tak som o nej skoro týždeň nevedela,krmila, prebalovala, prezliekala a o tom to je! Samozrejme,potom ju to baviť prestalo,ale teraz keď som jej povedala,že budeme mať babo,tak zasa chodí a stara sa! Veď o tom su tie hračky, každá nieco tomu dieťaťu da! Keby som hodila darček od babky do koša, tak to už by bolo trápne asi aj mne samej
A žiadna škôlka??? No super, len dieťa a mater co sa pozerá na seba a nevníma potreby dietata podotykam svojho

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
saskia_98
28. nov 2019

@zuzudrnda lenze jej decko nebavia hracky ktore ona vybrala. Jej dieta chce hracky ktore su plastove (farebne) jednoducho su ine. Ale ona mu ich nechce kupit lebo dajaka mater na instagrame preferuje to a to ..

vevesh
Autor odpoveď zmazal
zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
henka123123
28. nov 2019

Naco sa potom pytas na nazor ze ake hracky kupuju zeny..ked ty v tom uz mas jasno..neuveritelne

vevesh
28. nov 2019

@zuzudrnda tu sa skor pozastavujeme nad vychovnou metodou- ani moje deti nedostanu vsetko, ale jedna plastova pipacia pokladna nezabije ani ju, ani jej dieta. Ale ona kupi len drevene. Bohuzial to jej dieta naopak odmieta .....a vrchol je, ze dieta dostalo plastovu hracku, tesilo sa z nej a ona ju normalne zobrala z ruk a pred svokrovcami a vyhodila do kosa, lebo je z plastu....takisto v obchode si vyhliadlo hracku a nie, lebo je z plastu....a navyse nie je to jej vnutorne presvedcenie, ale nejaka influencerka na instagrame to tak ma, tak aj ona chce.....to dieta bude mat ine traumy, ale budiz je to zodpovednost autorky a jej svedomia🤷‍♀️🤷‍♀️

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
sovica
28. nov 2019

OK, vidím, že Vás nepresvedčia ani psychológovia resp. ich "drísty" - tak ste to okomentovali. Tisnú sa mi na jazyk expresívne výrazy, ale budem slušná. Mňa teda ešte zaujíma, či sa so svojou dcérkou aj hrávate a rozprávate, alebo ju len tak necháte v izbe s Vami vybranými hračkami, ktoré ju, podľa Vašich slov, nezaujímajú a hraj sa. Lebo pri malých deťoch je potrebné a vhodné hru komentovať. Tak sa deti učia a budujú si tak aj slovnú zásobu.
Prípadne, či to s tými drevenými hračkami nepreháňate a je už nimi presýtená, má úplne všetko a tak ju už nič nové - drevené - nezaujme.
Keď ju teda nič nezaujíma a Vy jej odmietate kúpiť hračky, ktoré sa jej páčia, tak ju zapojte doma pri praní, pri upratovaní, pri varení, choďte často von, môžete skúsiť ísť s ňou do knižnice atď.
A ako sa ku kúpe drevených hračiek stavia otec dieťaťa? Tiež súhlasí s Vami, nekúpi žiadnu hračku z iného materiálu, hrá sa s dcérkou doma...?
Napr. loptu máte? Lebo drevenú loptu som teda ešte nevidela. Ale lopta je dôležitá pri vizuálno-motorickej koordinácii, pri pristorovom videní atď. - úchop rukou, oboma, hodiť loptu niekou, alebo ju chytiť, kopnúť do nej atď.
Tak isto, nebudete chodiť (alebo ste nechodili) na ihrisko, na piesok? Tam predsa potrebujete vedierko, formičky...
Ak by ste mali čas a chuť, dajte sem foto detskej izby - hračiek, ktoré dcérka má.

autor
28. nov 2019

@sovica otec dietata je s tym v poriadku. Jeho rodicia napr nedonesu ale spytaju sa co chceme.
Hrat sa hrajeme teda skor ja ju zaujima vsetko ine. Varenie ju nebavi to som skusala.
Pokladna je napr aj z dreva. Obj hracky z jednej stranky kde dava ta mamina skoro stale zlavu.

deedol
28. nov 2019

ja to napisem este raz a uz koncim.
robis svojmu dietatu zle. myslis si, ze mu robis dobre, ale ublizujes mu. ano, bude mat plnu detsku izbu drevench hraciek, super bavlnene oblecenie, drahe barefoot topanky, ale bude nestastne. ak ta to netrapi (zda sa, ze nie, z tvojich prispevkov ide chlad), tak ok, vzdavam sa, rob, ako myslis. len potom nerozumiem, preco sa nas ostatnych pytas, ako to mame my, ked ty to chces mat po svojom a tak ti to vyhovuje.

autor
28. nov 2019

@deedol ja chcem vediet ako ju prinutit sa hrat. V tomto nepolavim ...

deedol
28. nov 2019

"prinutit sa hrat" je uplne chore spojenie. nijako. dieta neprinutis sa hrat. ako som uz pisala, nutenim mu len vyrobis traumu. fakt chces, aby o 20 rokov tvoja dcera sedela u psychologa? lebo ano, take vazne to je, co pises.

p.s. este zopakujem, tiez preferujem drevo. tiez mame vela drevenych hraciek, o ktore maly ani nezakopne. co uz. kupujem vacsinou bazarove a obcas sa trafim, obcas nie. ale neviem si predstavit, ze by som mu nikdy v zivote nedopriala to, po com tuzi.

saskia_98
28. nov 2019

Ty si normalne chora osoba. Daj sa liecit skor kym dodrbes vlastne decko kvoli tvojmu egu.

miadi
28. nov 2019

PRINUTIT SA HRAT. 🙈ty vies aj z hrania urobit trest. Dieta sa stebou natrapi ak nedozreješ. Uz teraz mas velmi čudny vztah k dietatu. Šetri $ na psychologa pre dcerku bude mat z teba traumu.

floretine
28. nov 2019

Tak jej jednoducho prilep tie hračky k rukám sekundovým lepidlom alebo ju môžeš priviazať k radiátoru a do dosahu jej dať len stupídne drevené hračky. Určite bude mať radosť z hry.

martinajurkechova
28. nov 2019

K hraniu sa nedá nútiť. Chúďa dieťa, máš ju vôbec rada?

miadi
28. nov 2019

A naco ju vlačiš do hračkarstva kde je 80% hračiek z plastu ked vies zeby to chcela a ze jej to v žiadnom pripade nedaš? Budes snou aj do cukrane chodit kukat ci maju nieco slane a nic sladke nedovoliš? A do skolky nepojde?! Sa bude 6r nasilu hrat s drevom v izbe sama bez deti v jej veku? Lebo ty nevies ze do 6r je dobre vystavit dieta virusom aby potom uz v skole Nebolo chorlave? Ja uz mam pocit ze to dieta je skor rukojemnik. Bude zit v drevenej bublinke? Lebo tak je to cool na instagrame?

autor
28. nov 2019

@miadi uvidime este ci ju dame do predskolskej vobec. Ak aj ano tak ... na hracky cas uz nebude. Ano su tam ale su aj drevene tam hracky. Napr kocky atd su drevene.
@martinajurkechova ano mam milujem ju