icon

Lenivé ročné dieťa

lee_bella
18. jan 2015

Ahojte baby, moja mala laska ma za dva tyzdne rok ale ona zacala mat naznaky lozenia len pred Vianocmi a ustoji chvilku, nechce sa jej,potom ma aj nervy a mrnci ked ju drzim na zemi na nohach viac ako povedzme dve minuty..neviete mi poradit ako ju "nakopnut"?
Inak co sa tyka zmyslania, rozmyslania a podobne to je velmi sikovna a inteligentna, ona si uz sama zapne mikinu alebo bundu na zips....

mamulienka30
18. jan 2015

@lee_bella preco ju drzis na zemi na nohach???? Nechaj ju, nech zacne lozit, nech stvornozkuje, nech zacne chodit. Ked sa ti nieco nezda, na rocnej prehliadke to spomen lekarovi a ak treba, posle vas na rehabilitacie. Ale nijako jej nepomahaj somarinami ako drzanim za ruky ci chodakom. Kazde dieta ma ine tempo, chodit ma do 1,5 roka, na to ma este casu a casu.

bosoriak
18. jan 2015

@lee_bella presne ako @mamulienka30 pise - nechaj to na nu. Moja starsia zacala chodit ked mala 16 mesiacov, mladsia ked mala 11 mesiacov. Neexistuje sposob, ako ju nakopnut, ona to zvladne sama. Doveruj jej.

hradnapani
18. jan 2015

@lee_bella no boze, tak je popredu s inymi vecami. Ved nema ani len rok, na chodenie ma este pol roka limit, dokedy by sa teoreticky mala rozbehnut. A kam sa tak ponahlat, vlastne?
to nie je, ze sa jej nechce, ale ona nemoze alebo nevie (!) a to je velky rozdiel

liebling98
18. jan 2015

@lee_bella hlavne kľud a nepočúvaj vystatovanie mamičiek, že moje ročné dieťa dokáže to alebo hento. Ako píšu @mamulienka30 a @bosoriak, každé dieťa je iné. Najstarší chodil ako 14 mesačný, rozprávať začal až takmer 3 - ročný. Prostredný chodil ako 11 - mesačný, rozpráva od 18 mesiacov. Teraz ako 2,5 ročný má takú slovnú zásobu, že schová do vrecka staršie deti. Najmladší je tak starý ako Tvoje dieťatko, do Vianoc sa len plazil, cez sviatky začal stvornožkovať, pomaly sa začína zapierať do nožičiek. Neboj sa, detičky sú múdre, vedia, čo majú robiť a kedy. Najviac jej pomôžeš tak, že jej nebudeš pomáhať.
A ak sa Ti to predsa nebude zdať v poriadku, spomeň to lekárke v poradni. Možno odporučí nejaké cviky alebo rehabilitáciu, aby ste sa naštartovali.

nicolle21
18. jan 2015

No jezis..nas sice beha sam od 10 mes.ale zato teraz si este furt nevie trafit lyzickou sam do ust a kdeze sa obliect.ani nedufam 😀
ma cas.nechaj ju nech na vsetko prichadza sama 😉

mima88
18. jan 2015

nechaj to pekne na nu..ona vie najlepsie kedy zacat chodit ;)

siska53
18. jan 2015

@lee_bella jezis,ved ju nechaj! Kazde dieta ma svoje tempo! Syn bol tabulkovy a dcerka so vsetkym meskala.. Teraz ma 2,9r.a nikto by nepovedal ee zaostavala v hrubej motorike. Pre istotu sme boli v 13m.u neurologa a ortopeda a zistili len.slabsi svalovy tonus a hypermobilitu (moje dedicstvo). Mali sme maximalne sa prihlasot mna plavanie ci ine detske cvicenie a nechat ju co najviac stvirnozkovat.

monicm
18. jan 2015

@lee_bella už to tu bolo viackrát,takže ja len na utvrdenie,nechaj to na ňu,každé dieťa je iné a jedinečné a začne chodiť vtedy,ked bude na to pripravená.ak to budeš urýchľovať,môžeš narobiť viac škody ako osohu

lee_bella
autor
19. jan 2015

dakujem vam za nazory, som ovela pokojnejsia 🙂

pstruge
18. júl 2016

Mám 22 týždnove dievčatko a nevedia jej prisť na to čo jej je ,nožičky má v poriadku a neurologička nevie čo jej je už povie vela slov opakuje je mudra ale nevie udržať rovnovahu chodi za ruku ale velmi ťarbavo račkuje tiež ale pomali už si neviem rady poradte mi ak to niekto zažil DAKUJEM

aduliak
18. júl 2016

@pstruge 22 týždňové chodí?

moni244
18. júl 2016

@pstruge bud mas preklep alebo nie si ok

siska53
18. júl 2016

@pstruge asi zi myslela 22mesacne... U ortopeda ste boli? Co tak zmenit neurologa?

pstruge
19. júl 2016

pomýlila som sa 22 mesačne nebojte so ok,chodi len za ruku ale velmi biedne

aduliak
19. júl 2016

@pstruge robili jejsono mozgu? na ortopedii ste boli? vyvoj hrubej motoriky ( pretacanie, plazenie, posadenie sa) bolo ok?

pstruge
19. júl 2016

Ano posadenie,račkuje ,boli sme na CT vyšetrení všetko bolo v poriadku tak už neviem či to nechať len na nu kedy to príde samo dufam že čoskoro.

aduliak
19. júl 2016

@pstruge ja by som skúsila ešte ortopeda