Malá hlavička u 10-mesačného bábätka.
Dobrý deň. Doktorka mi povedala že na 10 mes. Má malú hlavičku. Stretli ste sa niekto s tým? Ak áno koľko malo cm vaše bábätko? Ďakujem !
@maminuska jej ďakujem za úžasnú správu
@lucyluv ďakujem ❤️❤️❤️
@jankajanka134 aj moja mala ma oproti ostatným malú hlavičku, volám ju oriešok 😂 ma 5 a pol roka a tiež nosí čiapky pre 3rocne! Ale ja ani muž niesme hlavaty, obaja mame menšie hlavy a muž dokonca menšiu ako ja! A dcérka je veľmi sikovna, číta, píše, narata do 100 a ľahšie príklady na sčítanie ma tiež v maličku, bojim sa nástupu do školy, že čo tam bude robiť 😂😂
Takže sa neboj
@jankajanka134 pozri táto 10,5 ročná dcéra sa mi od mala pohybovala úplne na spodnej hranici a mierne pod ňou , ale vyvíjala sa dobre, tak ma doktorka raz poslala na neurológiu a tam neurolog skonštatoval , že ide o konštitučne malú hlavu .
Na druhej strane mám syna ktorý sa narodil s obvodom hlavy 37 cm, čo je medzi súrodencami 5 cm rozdiel , obidvaja plne donosený . Ten sa zas pohyboval na hornej hranici krivky v raste hlavy, niekedy aj mierne nad ňou . Zas sme skončili u neurologa , dnes má syn 2,4 roka, je bez plienok , pekne rozpráva , aktívny a pohybovo zdatný . Už na pohľad vidieť že má veľkú hlavu k telu .
Takže dvaja súrodenci , ktorí majú rovnakého otca a rovnakých rodičov a každý na opačne strane krivky a obidvaja normálni . Podobajú sa na seba veľmi . Dôležité je predovšetkým ako sa dcérka vyvíja.
Ja by som povedala, že hlavné je aby bola zdravá. Ak má všetky vyšetrenia v poriadku, tak to že má maličkú hlavičku, alebo teda menšiu ako jej rovesníci, tak to nie je podľa mňa nejaký problém
@jankajanka134 moj 10 mesacny ma rovnaku hlavu ako moj 3,5rocny. Nosia rovnake capice. Obaja su v poriadku 😉
@jankajanka134 mám malú hlavu ako môj trojročný syn, jeho čiapky sú mi dobre 🤣Mám VŠ.

@jankajanka134 moja 10,5 ročná dcéra má hlavu ako jej 6 ročná sestra a hlavu ako jej 2 ročný brat- 52 cm. Pri narodení mala 32 cm. Je v 4 ročníku bežnej základnej školy , učí sa dobre , je mimoriadne výtvarne nadaná a pohybovo veľmi zdatná . Nosí čiapky pre deti 3-6 rokov.