Mali ste veľké bábätko po vitamínových doplnkoch?
Ahojte všetci, robím si taký malý prieskum, lebo som počula od kvalifikovaných odborníkov viackrát názor, že užívanie vitamínových doplnkov pre tehotné spôsobuje, že sa rodia väčšie a ťažšie deti ako v minulosti (t.j. asi nad 4 kg). Ja som ich preto neužívala a porodila som donosené dieťatko 3450 g, čo je pre mňa tak akurát🙂
Zaujíma ma, či ste užívali vitamínky, ako dlho a aké veľké dieťatko sa vám narodilo. Tiež ma zaujíma, či ste ich neužívali a tiež ste mali ťažké dieťatko. Ak ste mali väčšie deti, mali ste tehotenskú cukrovku?
Ďakujem za odpovede!
Katka
tiez si myslim, ze je to hlupost, uz len preto, ked si precitate zlozenie, co obsahuju, preco by z becka, cecka, kyseliny listovej a jodu malo byt velke babo? ved to nie je ako buchty, ze nabobtna z drozdia 😉 😀
a teda, ja som brala pol roka pred otehotnenim a cele tehotenstvo femibion, aj teraz pocas dojcenia beriem femibion, teraz jamieson prenatal. mala mala 53cm a 3800g.
Ja som uzivala vyzivove doplnky pre tehotne (1ks aby sme sa rozumeli) kazdy druhy den pocas celeho tehotenstva. Narodila sa nam zdrava dcerka, 3.400 g, 51 cm. Takto to planujem robit aj pri dalsom tehotenstve.
ja som uzivala iba kyselinu listovu, jedla som vela ovocia a zeleniny, tehotensku cukrovku som nemala, mala sa narodila 52 cm a 4200 g...
Ja som užívala vitamínové doplnky pri oboch tehotenstvách od začiatku a obe deti mali 49 cm a 3200 g.
ja uzivam vitaminove doplnky kt. mi lekar predpisal...a nasa zubrienka je podla sona mensia ako by mala byt na dany tyzden....teda ak nenaberie za pat tyzdnov 2kila tak velka urcite nebude....
Skoro všetky názory sú tu o tom,že to neovplyvňuje váhu dieťatka Moja vlastná skúsenosť je taká, že pri prvom dieťati som užívala Calibrum od začiatku a malý mal 4kg. Pri druhom som nebrala nič a mal 3650g. Nepovedala by som, že by to pôsobilo ako kvasnice, ale mala som skôr dojem, že to je niečo ako hnojivo. Predsa keď niečo zasadím a prihnojujem, výsledný produkt je vždy väčších rozmerov, aj keď nemusí byť kvalitnejší. To je však iba môj dojem a takisto nie som lekár, aby som sa tomu natoľko rozumela.
Veľkosť plodu závidí od priepustnosti živín cez placentu a užívanie vitamínov má na hypertrofiu novorodencov len čiastočný vplyv. Ja som užívala listovku a železo, gestačnú cukrovku som diagnostikovanú nemala, váhu som si držala pekne prvé dva trimestre, keďže som chodila stále do práce, ale ako som zostala doma na materskej 6 týždňov pred pôrodom + nejaká dovolenka, tak som sa dosť spustila a nabrala kilá, ktorých sa veľmi ťažko zbavuje. Výsledkom bolo dievčatko 50 cm a 3940 g, keby som bola ešte raz tehotná, už sa určite neprejedám, aj keď ľahko sa hovorí, keď sa hormóny búria.
Ahoj,ja som pocas tehu uzivala vitaminy mamavit ale az od 3 mesiaca a ked sa mi narodil syn tak vazil 4050 g.
uzivala som cele tehu pregnium a mala mala pri porode (v termine) 3,2 kg a 51 cm .... spokojnost
ja som uzivala len zelezo,sem-tam magnezko...a mal 4260g 🙂
tak, uz tu mas dost vzoriek, ale pridam sa aj ja, uzivala som vitaminy Mammavit a koncom tehu Vitamins&Minerals a maly sa narodil s vahou 3230g a 50cm 🙂 Priklanam sa k nazoru ze velkost plodu je dedicna, vidiet to tiez u kamaratok a susesdiek
Ahojky, ja som od začiatku tehu užívala Ladeevita, moja malinká mala 3260 g a 50 cm a to som prenášala 5 dní.
ahoj, ja som si dávala každý druhý deň myslím že to bol Femibion, malý mal 3900 g 52 cm a narodil sa o 5 dní skor 🙂
aj ja som to pocula o tych vitaminoch ale neviem ci je to pravda... ja som neuzivala nic (nepovazovala som to za potrebne kedze vsetky vitaminy som dodavala do tela prirodzenym sposobom nije v umelych tabletkach) narodil sa mi syn 3320g 51cm ...
ja som brala a syncek mal 4200g a 50cm a cukrovku som nemala
Uzivala som cele tehotenstvo, Hanka sa narodila v 38 tt s mierami 48 cm a 3020 g 🙂 Tak to asi pravda nebude 🙂
ja som uzivala Calibrum Mami,ale snad 1-2 krat do tyzdna a nepravidelne..snazila som sa radsej v surovom stave zeleninu a ovocie... 😉 😉 moje deti mali nad 4 kg,ale ked som sa na to pytala DR.,preco sa mne takej utlej zene-velke babo..odpoved,ze to nie je tabletkami-vataminmi,ale genetikou a tu neoklames... 😵 😵
ja som neužívala žiadne vitamíny v tabletkách, akosi som to nepovažovala za potrebné a neverím umelinám.. syn mal 3750g a 51cm a dcéra 4360g a 53cm 😀
Pri dcere sombrala Calibrum od zaciatku az do konca,narodila sa 9 dni po termin s mierami 3280 g a 49 cm,pri synovi som brala Maternu,narodil sa 6 dni termine s mierami 4320 g a 55 cm.Tehotensku cukrovku som nemala,ked som sa narodila,nemala som ani 3 kila,moj muz ani 2 kila,tak neviem,ci genetika,vitaminy,alebo Cernobyl 😀 mozu za miery mojho syna,ale nezda sa mi,ze by sa od vitaminov priberalo 😒
3450g 53cm a takme 3 týždne po termíme
Brala som vitamíny skoro od začiatku tehotenstva. Prvá dcéra mala 3610 g a 52 cm, druhá mala 3520 g a 50 cm. Myslím, že obe boli tak akurát 🙂 Tehotenskú cukrovku som nemala. Obe dcérky som rodila 2 dni po termíne.

Pri prvom dietati som uzivala Maternu. Syn sa narodil v 37 tt s vahou 2 980 gr a pri dcere som brala calibrum a narodila sa v 35 tt s vahou 3 220 gr. Myslim si, ze na vitaminoch az tak nezalezi.