icon

Mám pustiť dvojročného syna s dedom do Írska, kým budem v pôrodnici?

rebekamarcusko
27. máj 2015

ahojte maminy,mam dilemu. Moj otec zije uz tri roky v irsku,stara sa sam o moju sestru-svoju dceru(9rocnu),my sme tam tiez zili 5mesiacov,vratili sme sa kovli vybaveniu hypo🙂 no a v Septembri mam termin porodu,tatino mi navrhol,ze mi pride pre synceka a vezme ho k sebe na taky tyzden,ze pride tak tyzden pred mojim porodom pre neho a necha si ho u seba kym budeme v porodnici. otec zije so svojou sestrou,su zodpovedni,miluju mojho syna,otec vychoval svojich synovcov a netere,miluje deti,ja sama mam k nemu perfektny vztah a vychovava sam moju mladsiu sestru. a hovori,ze jeho vnucik je jeho vsetko,ale zas bojim sa byt od neho tak dlho prec a tak daleko.manzel nemoze byt cele dni so synom doma,lebo je zivnostnik a ma vela prace,preraba byty a musi davat pozor na robotnikov. syna pustam s mojim otcom aj do chorvatska v auguste na 5 dni.ale ak by sa nieco stalo,tak chorvatsko nieje tak daleko,sadnem do auta,alebo otec so synom na lietadlo.ale zas aj otec mal dve deti,tak snad saoneho bude vediet postarat.co myslite? ja ho do toho Irska asi nepustim :( otec bude zo mna sklamany,ale neviem no.

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@zitaje dakujeeeemeeee🙂

liebling98
27. máj 2015

@rebekamarcusko okrem pasu a zakladnej lekarnicky nezabudni na dobre cestovne poistenie pre maleho

bubelko
27. máj 2015

@rebekamarcusko synovec ma dodnes zazitok. a bol takto aj minuly rok - v novembri. doteraz, ked sa ho opytam - co si moj? tak mi povie - milacik 🙂

maminkakacenka
27. máj 2015

Rebeka, pozri, ty si poznas svoju rodinu, tatina, synceka a Vasu situaciu, rozhodnes sa najlepsie ako vies. Dvojrocny chalan by uz mal byt v poriadku, pozna aj tvoju sestru a ak mu tatino vie odovzdat vela lasky a syncek sa bude citit pocas jeho pobytu v Irsku milovany, bude v poriadku. Zelam Ti nadherny cas s malickym babatkom a syncekom, uz coskoro braskom. My cakame druhe na Vianoce, dcerka ma tiez teraz dva rocky, tak viem, ako tazko sa rozhodujes, ale neboj, to bude fajn 😉

bubelko
27. máj 2015

@rebekamarcusko jaj - a nezabudni otcovi vybavit splnomocnenie, ze moze s vasim synom cestovat. otec mal od sestry v 3 jazykoch - SJ, AJ a NJ 🙂 nepotreboval sice ani raz, ale mozu pytat. hlavne na letisku.

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@liebling98 jasne dakujem za upozornenie 🙂

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@bubelko jasne to vsetkovzbavime,pred tym akopojdu 🙂ale super som rada,ye je tu niekto kto zazil nieco podobne 🙂

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@maminkakacenka jejo tak gratulujem,uz viete co cakate? aj ja vam zelaaaam vela stastiaa🙂 🙂

bubelko
27. máj 2015

@rebekamarcusko hlavne ty musis byt OK. ak ty budes s tymto rozhodnutim v pohode, bude aj maly. 😉

jlp
27. máj 2015

pustila by som ho, ja som nechala mojim rodicom starsieho synatora ked mal rok na 10 dni, ked sme sli do chorvatska a ja som si den pred dovolenkou dochramala nohu. Maly mal ist s nami, ale nedalo by sa mi okolo neho behat, kedze som musela mat nohu vylozenu. Nasi si ho uzili a on ma doma privital usmiaty.

maminkakacenka
27. máj 2015

Dakujem velmi pekne, zaciname 11 tyzden, takze este nevieme, drzte sa a hlavne, mas super tatina, ze to tak pekne s detmi zvlada.

liebling98
27. máj 2015

@rebekamarcusko Naplánované to máš pekne, ale posledné slovo bude mať ten nenarodený človiečik.
Moji starší synovia takto neplánovane strávili u starých rodičov 6 týždňov sami bezo mňa, keďže mi začali v34.tt predčasne kontrakcie a do pôrodu som si to odležala v nemocnici 200km od nich. Najstarší mal 4,5 roka, prostredný 18 mesiacov. Nič im nechýbalo, len mne bolo strašne smutno.

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@maminkakacenka jaj to mi nedoplo,sak jasne termin mas az v decembri 🙂 aj vy sa drzte 🙂

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@liebling98 jeeeeejda,no dufam,ze moje plany vyjdu podla mojich predstav 🙂 ale obdivujem vas ako ste to zvladli 🙂 klubuk dole aj pred vasimi rodicmi 🙂

katka1981
27. máj 2015

@rebekamarcusko, ked chodi s nim do Chorvatska tak kludne aj do Irska

katka1981
27. máj 2015

@bubelko, super fotka v pase

bubelko
27. máj 2015

@katka1981 dik 🙂

liebling98
27. máj 2015

@rebekamarcusko drobci boli u svokry, ja už rodičov nemám. Teda maminka vtedy ešte žila, ale bola imobilná.
Zvládli sme to, synovia nemajú problém sa prispôsobiť kdekoľvek. Svokre dôverujem, viem, že neurobí nič, čo si výslovne neželám.

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@liebling98 jaj prepacte nevedela som. no ak jej tak doverujete,jeto super ,mate istotu,ked nahodou vznebudete moct,ze sa mate na koho obratit 🙂

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@katka1981 no teraz v auguste ho berie prvy krat 🙂 tak ked to tam zvladnu bez problemov,tak urcite aj v irsku 🙂

liebling98
27. máj 2015

@rebekamarcusko to je ok. Nemohla si to vedieť. A kľudne mi tykaj. Aj keď mám možno vek bližší viac Tvojim rodičom, ako Tebe, na fóre je tykanie zvykom.

rebekamarcusko
autor
27. máj 2015

@liebling98 oki teda,tak uz tykam,niekedy sa s tym tykanimpozabudnem a vykam :D

emmilly
27. máj 2015

@rebekamarcusko ahoj. Tvoj prispevok sa mi pqci a preto reagujem. Nezvyknem pisat...precitaj si este raz ako si pekne pisala uz od zaciatku o svojom ockovi. Nemusis vobec pochybovat o tom ci dat ci nedat. Podla mna s kludom pretoze ked sa stara aj o 9rocnu kocku zvladne aj vnuka. A navyse tam ma aj svoju sestru. Urcite mozes a bud rada ze mas taku moznost. Pretoze napr.ja nemam poriadne ani komu nechat dieta na 1 den a nieto na tyzden. Ja rodicov uz nemam. Kazda matka ma obavy , otazky a potom zas otazky ci urobi,dobre.... ale ty si uz rozhodnuta ... teba treba len povzbudit...takze hlavu hore...urcite ano...maly sa nebude citit odstrceny pretoze bude s.dedkom na vylete a ked bude deobvek.na svete tak ho pekne vsetci spolu privitate ked sa vrati maly z vyletu...urcite bude rad...deticky chapu...a urcite mu bude lepsie.s.dedkom a zazitkami ako doma cakat co kedy a ako bude...takze.drzim palce

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@emmilly krasne napisany komentar,velmi si ma potesila 🙂

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

ach baby troska od veci,ale bola som dnes v poradni,nemam dobre spravy.som v 24.tt v sobotu zacinam 25.tt,ale doktorka povedala,ze som pootvorena a ze ak sa nebudem setrit si ma necha v nemocnici :( odvtedy co mi povedala tuto spravu,je mi uplne na nic :( uz som vybavila aby mi mamina kazdy den dosla pomoct s domacnostou a so starsim syncekom,ale mam obavy,som hrozne vystrasena,nechcem porodit predcasne,s prvym som nemala problem,pekne som ho donosila do 40.tyzdna a porodila dva dni pred terminom :( velmi sa bojim

miia16
28. máj 2015

@rebekamarcusko jeej ako ti zavidim takeho ocina..co ja by som vsetko dala za to keby sa vobec na malu opytal..dosiel na nu kuknut..nieto este postaral...mas velke stastie a takemu ocinovi by som syna isto dala..isto sa on postara....v dobrom zavidim ')

spoony
28. máj 2015

@rebekamarcusko Hlavne kľud na duši ale aj fyzicky. Ja som to zažila pri synovi (prvé tehu) v 30.tt a zvladli sme to do 39tt (kedy sa narodil plánovanou sekciou kvoli zlej polohe).
Ja som ležala doma a tiež som mala zakázaný pohyb a námahu (bolo to ored vianocami tak doktor povedal že mam zabudnúť na vianoce, ale manžel to všetko zvládol sám a ja som išla až ku stolu) a spávala som z nohami vyvýšenými. Pod nohy postele pri nohách sme dali hranoly - najprv mi to pripadalo trošku zvlášne a potom sme si tak zvikli, že manžel sa smial, po narodení syna, že mu to chýba. Ale hlavne sa šetri. Ono dá sa aj trošku porobiť, ale vždy tak pol hod. pochodiť a potom dlhšie ležať. Ja som vtedy tak piekla na sviatky. Držím palce

womankc
28. máj 2015

@rebekamarcusko na všetko sa vyprdnite , hlavne nevysávať , neutierať , nenaťahovať sa s prádlom.... len obmedzene, radšej maminu poprosiť ,alebo manžela, šetrite sa a nebráňte sa prípadnej hospitalizácii a hlavne sa nestresujte , lebo psychika spúšťa kadečo...

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@miia16 dakujem pekne 🙂

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@spoony dakujem krasne za rady 🙂