icon

Mám pustiť dvojročného syna s dedom do Írska, kým budem v pôrodnici?

rebekamarcusko
27. máj 2015

ahojte maminy,mam dilemu. Moj otec zije uz tri roky v irsku,stara sa sam o moju sestru-svoju dceru(9rocnu),my sme tam tiez zili 5mesiacov,vratili sme sa kovli vybaveniu hypo🙂 no a v Septembri mam termin porodu,tatino mi navrhol,ze mi pride pre synceka a vezme ho k sebe na taky tyzden,ze pride tak tyzden pred mojim porodom pre neho a necha si ho u seba kym budeme v porodnici. otec zije so svojou sestrou,su zodpovedni,miluju mojho syna,otec vychoval svojich synovcov a netere,miluje deti,ja sama mam k nemu perfektny vztah a vychovava sam moju mladsiu sestru. a hovori,ze jeho vnucik je jeho vsetko,ale zas bojim sa byt od neho tak dlho prec a tak daleko.manzel nemoze byt cele dni so synom doma,lebo je zivnostnik a ma vela prace,preraba byty a musi davat pozor na robotnikov. syna pustam s mojim otcom aj do chorvatska v auguste na 5 dni.ale ak by sa nieco stalo,tak chorvatsko nieje tak daleko,sadnem do auta,alebo otec so synom na lietadlo.ale zas aj otec mal dve deti,tak snad saoneho bude vediet postarat.co myslite? ja ho do toho Irska asi nepustim :( otec bude zo mna sklamany,ale neviem no.

lucinkax
29. máj 2015

@rebekamarcusko Ok 😉 Toto bol moj nazor 🙂

barb06
29. máj 2015

Ja by som ho kludne pustila, hlavne ak maju s malym super vztah a vyzera, ze nema problem sa o maleho postarat 🙂 teraz mas pocit, ze bez neho nevydrzis, ale vydrzis uplne v pohode a budes to brat mozno ako "prazdniny" aspon ja som tak isla s druhym babom do porodnice, vyslovene som si isla oddychnut 🙂 rychlo to ubehne, neboj; a co take by sa mu malo stat? viem, ze clovek (hlavne mamina maleho dietata) mysli na vsetko, ale tak kazda situacia sa da zvladnut, aj v irsku 🙂 a dedo by si urcite poradil; a aj tak sa nic nestane, akurat si maly uzije par dni s dedom 🙂 pusti ho 🙂

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lucinkax rada si ho vypocujem, resp.pozriem
🙂

betunka39
29. máj 2015

@rebekamarcusko praveže som čitala cely prispevok, a robota nie je zajac ,neutečie, počka a myslimsi ,že na robotnikov može dohliadať aj niekto iný, moj muž tiež pracuje na stavbe, ale šef tam chodi iba raz za mesiac, vie ,,že čo im nakaže spravia .A ked ,tak manžel tolko može odbehnuť skontrolovať, myslim, že 4-5 dni, ak by bl mimo sa svet nezruti. To potom ani na dovolenky nechodite, rsp. nebudete chodiť. Ako to je Vaša vec, ja som povedlaa svoj nazor, mám 5 deti, ale do 4 rokov, som ich viac ako na 2-3 dni nedalan ikde, aj to len k babke o 10 km dalej. Ale takto daleko, ja by som nemala pokojný spanok. Ale každy vie ,ako sa citi, mne by moja mala chybala, ked ju cely den nevidim, tak večer sa jej neviem nabažiť.Každy sme iní.

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@barb06 som rozhodnuta pustam 🙂 ak sa nic dovtedy nepokazi 🙂

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@betunka39 samozrejme kazdy mame pravo na svoj nazor 🙂 ako pisem spojim len prijemne s uzitocnym 🙂

lilimoni
29. máj 2015

Tak mi napadlo, maly nejde od septembra do skolky? 🙂

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lilimoni este nie,az rokna to,v septembri bude mat 2.5roka 🙂

lilimoni
29. máj 2015

@rebekamarcusko ze keby isiel aby si dala v skolke vediet, ze mlady si odbehol na dovolenku 😀 tak to mas aspon bez starosti 🙂

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lilimoni hej ved ja som rada,ze poojde az rok na to🙂

emmily81
29. máj 2015

Ja by som nepustila bez ohľadu na to, aký dobrý majú vzťah. Stať sa môže čokoľvek, choroba,úraz...proste by som si to neriskla

majaxy
29. máj 2015

Moj syn ked mal dva roky bol s mojou svokrou v Madarsku na dva týždne a ku podivu žiadnu emocionálnu traumu neutrpel.Chybal nám, každý den sme si volali, ale užil si to a my trochu volna tiež 😀 ked sa vrátili tak zvítanie bolo úžasné...

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@majaxy no super,potvrdzujete moje rozhodnutie 🙂

lilimoni
29. máj 2015

Ja ked som mala 2 roky som bola 3 mesiace na prazdninach u maminej sestry a aha, zijem 😀 a traumu som nemala a v tej dobe ani nebol skype a ani mobil nebol bezne dostupny 😀

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lilimoni kedysi to bolo uplne normalne,ja som bola u babky nonstop,ako 8rocna sama v portugalsku u tety(sama som letela) a zvladla som to

majaxy
29. máj 2015

Mnesa páči že aha žijem....je to fakt úžasné...tie maminky sú fakt úzkostlivé aj
my sme boli bojíme da o tie svoje detičky ale.....všetko má svoju hranicu, povezte baby čo máte deti nsd 20

majaxy
29. máj 2015

@majaxy to by mala byť iná téma, nspr ako ma trápiia deti nad 20 😀 lebo je to tak že detska nežijú život ako ste im nalinkovali a vas to štve, ale to by som asi fakt mala založiť novu temu...x

ditatxu
29. máj 2015

Ked je tato spolahlivy tak preco nie. Mna skor napada nieje s tym problem v uk a v irsku ze take male dieta je bez rodicov? Skus zistit ci nepotrebuje tato nejake specialne potvrdenie ze ty o tom vies a ze je to iba na par dni. Oni su tam trosku sialeni. Raz som na letisku zazila maminu ktorej robili problrmy len zato ze jej deti mali ine priezvisko ako ona. Musela som ist prekladat pani a vysvetlovat ze u nas je to normalne ze priezvisko ma po ocovi aj ked niesu zobrati

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@ditatxu TAK TO VSETKO VYBAVIM,PREDTYM AKO pojde,vsetko pozstujeme.ja viem oni su na tieto veci haklivi

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@majaxy pockaj,teraz absolutne nerozumiem :D prednedavnom som sa davala na blond pomaly mi to dopina :D

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@majaxy uz chaaaapem :D

majaxy
29. máj 2015

Zlatko prepač som mimo témy ale dočkáš sa aj 20tich je to mimo témy ale to riešim teraz ja,,m,

ditatxu
29. máj 2015

Tak potom super neni o com bude to dobrodruzstvo 🙂

mircalla
29. máj 2015

@rebekamarcusko normalne ano,ale nie ak zrovna ides rodit,je to dost stresujuce. Ja teda nie

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@mircalla kym by som dosla z porodnice,by bol syncek doma. ale uvidime ci to vyjde

lenka_21
29. máj 2015

@rebekamarcusko podla mna tu je to uz naozaj o tom co chces ty a ako to vnimas... Najdes tu aj za aj proti. To povolenie si prezisti, aj ja budem, lebo ide mala s mojimi rodicmi na dovcu k mori - 2 tyzdne a ma len 2,5 roka. Nam to tento rok nevychadza (ideme stavat) a tak som rada, ze ju beru dedkovci. Este sa chystaju na jesen, vtedy beru maleho...😀

Ako som pisala, my bezne takto delime deti, chodia aj k mojej segre, svojim krsnym rodicom, starym rodicom a vsetko vzdy funguje. Ja dokonca ani nevolam, ved ked chcu ti co sa o nich staraju tak zavolaju... Nechcem ich zbytocne stresovat 😉 Na druhej strane vidim vyhody, ked poviem idem do prace, idem tam, alebo sem tak deti povedia Ok mami, zamavaju mi cau a pa a nemame ziadne hysterie, plac... Neviem ja si nemyslim, ze taka obrovska naviazanost na dieta (ako to casto vidim) je pre neho dobra... 😕

A len k tomu, ze ides rodit...mne mama tiez hovorila, ze ked isla rodit segru tak mna si zobrala babka - byvame na zapade, babka na vychode). Otec si nemohol zobrat tak dlho dovolenku. Mama to len ocenila, chvilku si po porode oddychla... Bola som tam niekolko tyzdnov a ziaden z tychto problemov co sa tu pise nenastal. Mala som tiez 2 roky a kusok... 😀 🙂 Ani som to poriadne nevnimala, ze novy clovek v domacnosti 😀

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lenka_21 no super,upokojujes ma viac 🙂

lenka_21
29. máj 2015

@rebekamarcusko rozhodni sa ty, podla toho ako sa citis...mne/nam to takto vyhovuje, inemu nie... Podla mna to, ze nepojde za tebou do porodnice, nebude hned vidiet surodenca...a pod.nebude az taky problem... Este si jeden druheho uziju 😀 , aj viac ako by si chcela 😝 No samozrejme aj na tuto vec ma kazdy svoj nazor... 🙂

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lenka_21 sak jasne,ja s tym nemam problem ak viem,ze je krpec na dobrom mieste 🙂 sice,este nebolodo mna prec na dlhsie ako 2dni,ale postupne chcem aby nebol naviazany len a len na mna 🙂

vvrka
29. máj 2015

@maslenka47 je "normalne, ze dvojrocne deti su tyzden-dva same u starych rodicov"? Fakt? Fuha... Tzv. studeny odchov u vas asi.