icon

Mám veľmi živé dieťa

lady511
13. júl 2014

Ahojte,,,baby ja už nevládzem,,dnes to akosi na mna dolahlo,naša mala je velmi akčná (2r 8m),,hocikam ideme všade je zlá,,neposlucha,,kričí na mna,,odvráva mi ☹ mám pocit že to nezvladam,,je jedno dke sme,,na nákupe alebo v detskom kutiku medzi rovesníkmi,,nikde sa dlho nevie zahrat,,detom berie hračky,,robí im zle,,stále len musím na nu ziapat a dat jej po riti,,všade beha kam nemože,,ked si konečne sadnem napr ked sme na pešej zone ujde mi naschval aby som ju nechytila ,,snažíms a jej robit program,,akorát doma je vcelku normálna,,ale vonku chodit treba ale vravím už som z toho zničená,,,dnes sme boli na návšteve (u kamarátky) stále ju len bila,,naschval všetko hádzala na zem,,poháre,, všetky topánky rozhádzala,,no nemala som ani 5 min klud a to sme tam boli asi 2 hodiny,,stále len napomínat,,,potrebovala soms a naozaj vykecat 😒

siska53
17. júl 2014

@zdenocka myslim,ze tych aj konkretnych navehov bolo dost. Ja ich mam vypisane z kniziek a poslala sim aj niekolkym maminam do IP. A tu sme viacere uviedli aj konkretne riesenia situacii..lenze tych roznych situacii je tolko,ze sa treba naucit aplikovat tie rady na danu zalezitost a castokrat ani maminy nenapisu nic konkretne,potom naozaj tazko radit.

zdenocka
17. júl 2014

@katarinamarkova, no musim sa mamicky @lady511 zastat. Ona ked zakladala tuto temu, tak sa chcela vyzalovat, chcela si precitat rady a navody inych mamiciek, ako zvladaju temperamentnejsie dieta.
Ako som tak citala, davala si jej rady, a ona na nich reagovala celkom primerane. A ty si ju tu vyhladavas a ponizujes ju tu pred ostatnymi? A co ze chce opatrovat ine dieta a privyrobit si? Ved ako tak citam, mas na vsetko odpoved, tak si mala vediet, ze deti sa inak spravuju s mamou, inak s ucitelkou, inak s opatrovatelkou. Kazde dieta je ine, ja mam dvoch synov, prvorodeny je bezproblemove dieta, druhy syncek je inej povahy, je temperamentnejsi, akcnejsi, zlostnejsi. Tiez som pri nom nevladala a bola vynervacena. A to preto mi mali zobrat starsieho, lebo som zla matka, ze niekedy nevladzem a pytam si rady inych?
Ja osobne Ti gratulujem k tvojim vychvalovanym detickam, su pefektne, uzasne, posluchaju. No nie kazdy ma take deti, a ty by si mohla podla toho, ake rady tu pises vediet, ze aj emplatickost je ludska vlastnost.
To co si jej tu napisala, to je take drze. Ako si vobec dovolis napisat, ze jej mala je nevychovana a preto musia sediet doma??? Nevychovana si asi ty, lebo nieco take napisat... Od teba by som si teda radit veru nedala 🙄 . Mamicka si tu pride po rady, a docka sa tu ponizovania a urazania 😔 . Vybehla si na nu tak, ze naozaj nadobudam pocit, ze jej zavidis, ze si chce privyrobit. Ty tu pises milucko a potom bum bac a urazas ...

zdenocka
17. júl 2014

@siska53, ja teoriu ovladam, alebo si pozriem na nete, mna skor zaujimali presne situacie, ako mamicky riesia s detickami konflikty 🙂 .

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka dakujem za podporu,,presne si pochopila moj zámer,,a čo som tým teda myslela,,ja niesom osoba ktorá sa len tak nechá vykolajit ale toto sa ma akosi dotklo myslím to že..mam NEVYCHOVANE dieta...ale skor mam pocit že táto dotyčná je nevychovana..lebo nevie akým primeraným sposobom ma podat svoju radu voči mojej osobe...a myslím si že moje dieta nieje NEVYCHOVANE v tom pravom slova zmysle,,,to že neposlucha (je škorpionka) vyplýva z jej veku,,z toho že je od babetka velmi živá a nie pre to že by som nezvladala jej vychovu (aj ked sa tak niekedy cítim) ...a myslím že vychovanost je aj patrične podakovať alebo vypýtať si!!!! LEBO AJ TO JE FORMA SLUSNOSTI a moje dieta to na svoj vek vie,,vie pekne podakovat aj si vypítať ked niečo chce,,, 🙂 ooo ale to presne ako píšeš sa musím pani ospravedlniť že moje dieta nieje ukážkové 😠

lady511
autor
17. júl 2014

@katarinamarkova a ešte aby som nezabudla...to že mi dieta utečie? že sa nasilu vytrhne?..a čo mám proti tomu robit? myslím že to robí velmi vela detí,,,či ju mam tam zbit? to je riešenie?...ako ja som temu založila lebo som si pýtala konkrétne rady od mamičiek KTORE MAJU PODOBNE detičky a nie mudrovanie od tých čo ich dieta poslucha naslovo ako pes 😖 ...ako naozaj keby si bývala niekde blízko by som ta aj zavolala aby si prišla a na vlastnej koži si vyskušala tu situaciu ked sa ti dieta vytrhne a uteká,,,čo by si robila,,,ale ty si tu odprezentovala že tvoje deti to určite nerobia,,lebo oni posluchaju a bla bla...takéto rady fakt nepotrebuje ani jedna mamička ked sa pýta čo robit ked jej dieta neposlucha a ty jej na to napíšeš aké su tvoje deti užasné ,,,troška OD VECI 😀 A VIEščO RADšEJ ANI NEODPISUJ NEPOTREBUJEM RADU OD TABULKOVEJ MATKY!!!!!!!!

zdenocka
17. júl 2014

@lady511, neznasm ked niekto niekoho uraza, osocuje, alebo ponizuje 😔 .
Mne sa raz stalo, ze sme boli s muzom v kaviarni, nas maly mal zly den, a tak vyvadzal 😖 . No a taka pani sa k nam otocila, a hovori, aj ja mam take zle dieta ako vy 🙄 . Ja pozeram, ze ja nemam zle dieta, je len temperamentnejsi, je bojovnik, a tak ked sa mu nieco nepaci, tak bojuje. Nema ani 3 roky, zatial sa uci socializovat medzi detickami, zatial skor uprednostnuje zakon dzungle, silnejsi vyhrava 😝 . Ja sama nepoviem na deti ze su zle, aj slovom mozem zranit, tak ma sokovalo, ze sa zamiesala do nasej debaty s muzom, a urazila moje dieta 😠 . To ze je divoky, ze skace, jaci, pisti, sali sa, uteka, dava na javo svoje pocity, lebo ich nevie spracovat, to neznamena, ze je nevychovany, ale ze je este malicky, a musi sa naucit, ze vo svete ludi existuju pravidla, ktore treba dodrziavat 🙂 . Niekedy sa mamicka citi tiez zle, tiez moze byt chora, mat ine starosti, a tak tieto nalady dietatka su v danom momente neunosne 😔 . Preto myslim, ze vznikol aj modry konik, ze sa podporime, vyzalujeme, dame si nejake rady.

natuska87
17. júl 2014

@zdenocka vyznie to ako klise.., ale vzdy lepsie zive, ako chore...asi tak

zdenocka
17. júl 2014

Ja som aj rozmyslala, ze co je horsie, ze dieta poslucha na slovo, mozno sa mamicky boji, mozno mu da potom trest, a tak pekne cupka pri nej 😒 . Moji synovia vedia, ze mozu bezkat, ze mamicka ich nevyhresi, nechavam im priestor, nech sa spravaju, a robia ako to citia, nie slepo posluchaju. V obchode si mozu pozriet co len chcu, no kedze nie sme milionari, tak musia vec vratit naspat do regala. Ked mladsi po niecom velmi tuzi, tak zacne nariekat a vymyslat, ja ho necham, nech tie pocity da von, chapem, ze je nestastny, ze si prave to a to nemoze zobrat. Ine deticky, mozno dokolanych mamiciek sa boja co i len pozriet na nieco, tak stoja pri mame, a ta nas ohovara, ake nevychovane detia 😀. No len aby sa potom nestalo, ze ked odidu z domu, aby neboli utrhnuti ako z retaze 😝.

siska53
17. júl 2014

@zdenocka ja som niektore konkretne situacie popisala..ale niekto mize rieesit daku uolne inu,ale ked to neuvedie,tak neviem,co chce pocut.. ak vsak niekto napise len,ze dieta ma neposlucha,pomoc,co s tym,tak to je tak vseobecne,ze az..preto aj rady su tu dakde vseobecne...

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka tak podla toho čo píšeš o svojom dietatku,,sa tiež zaradzuješ do skupinky živých a temperamentných detičiek a teda takéto mamini sa vedia lepšie pochopit ako také ktoré maju detičky čo sedia na riti a posluchaju na slovo,,ako musím povedat ze ma to naozaj akosi vzalo 😒 ...pretoze ten utok na mna koli školke bolo písané tak neskutočne IRONICKY že ma to fakt zabolelo ☹ to čo píšeš o svojom je presne ako s našou,,a dokonca vela mamičiek mi vraví aj píše že mam byt rada že je taká živá že sa vo svete nestratí,,aj ked jasne človek je niekedy v koncoch s nervami...ale aspon sme sa naučili nakupovat spolu a bez kriku a revu...čomu som velmi rada 🙂 ako tato konkrétna mama ktorá mi tu dáva najavo že s každým dietatom sa dá pracovat..tak to je určite pravda určite sa na to dieta niako da,,,lenže toto je moje prvé dietatko a tiež sa učím ako v takej situacii reagovat čo najlepšie,,

siska53
17. júl 2014

@zdenocka ani moji pri mne nestoja ako pat penazi a maly sa vzdy opyta,ci si daco moze zobrat.ak uznam,ze ano,tak si to vezme,ale nerobi cirkus,ak dostane zamietavu odpoved. A ziadna z nas tu nepisala,ze sme dokonale matky so super vychovanymi detmi. Moje su zatial len vychovavane..ci sme sli na to spravne,ukaze cas.
Ked niekto vlastne nechce radu,tak nech sa nepyta.

lady511
autor
17. júl 2014

@siska53 a kolko maju tvoje detičky rokov?

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka možno sa tieto akože ukážkové deti takto správaju len vonka ...aby doma nedostali na rit 😔 ..presne ako píšeš nikto nevie ako to je v skutočnosti...a samozrejme sa nedá porovnávat 2,5ročné dieta napríklad s 5 ročným 😒

zdenocka
17. júl 2014

@siska53, no my sa este len ucime, co znamena slovko nie 😝 . Doteraz ho casto nepocul, cize je to prenho nove, a najma ked si za tym pevne stojime. Starsie dietatko to pochopi, viem podla starsieho synceka, no mladsie deticky reaguje rozne. Prvy bol spokojne, pohodove dietatko. Sem tam sa rozbehol, a chcel odist od nas 🙂 , ale v obchode sedel v kociariku, alebo v kosiku. Mladsi nam ukazal, ze i ked su bratia, kazdy z nich moze mat inu povahu a na rovnake situacie reaguju rozne. Jakubicko bol od malicka placlive a nespokojne dieta. Uz ako 4 mesacny stvornozkoval, cize ho nechat bez dozoru v kociariku neprichadzalo do uvahy, ine mamicky maju v skolke v kociku viac ako rocne deti, pekne sedia, ked ich surodenca oblecu, ja som ho musela mat na rukach, a pomahat mladsiemu 😝 . Ako 8 mesacny zacal chodit, clovek by neveril, ze tak skor, preto sme natacali videa 😀 , takze od vtedy sme museli byt v strehu. No a vsetko co s tym suviselo, nas rodicov velmi unavilo 😒 . Placlive obdobie mal hadam od narodenia, potom sa zacal hadzat po zemi, vrieskat, dozadovat sa svojho ..., a kedze muz chodi kazdy den do prace, a ja som bola nanho sama, a ked uz bol doma, tak sme mu vela dovolili, hlavne, nech je pohoda, a mozme sa povenovat aj starsiemu. Pred pol rokom som sa citila velmi zle, nevladala som, tak sme ho dali do jasiel. Od vtedy sme si ako tak vydychli, cez den porobim co mam, a potom sa uz na 100% venujem len detom. No nie kazda mamina ma taku moznost. Preto chapem mamicky, ktore maju narocne dieta, pomoc ziadnu, a ked sa chcu vyzalovat, tak sa do nich navazaju 😒 .

zdenocka
17. júl 2014

@lady511, ja mam dve deticky, a napriek tomu som sa pri Jakubickovi musela naucit reagovat na situacie uplne inak ako pri prvom. Kazde dieta je ine, preto sa aj my rodicia pri nich ucime. Ja uz som ukludnila, vsetku pozornost venujem im. Nechodim nikde na navstevy, ich to nebavi, preto robia neplechu, na kavicku s kamoskami nejdem tiez s detmi, bud sama, alebo vobec, viem, ze by som si neposedela, behala by som za nim, znervoznela by som, a svoje nervy by som si vybila na nom 😒 . My sme taka svata trojka, vkuse spolu a sami 😀 . Pri provm som este chodila na ihriska s mamickami, kamoskami, no pri nom sa neda, tak som si povedala, ok, teraz sa budem venovat len jemu, ja som ho chcela, preto je pre mna prvorady. No ale venujem sa aj psychohygiene, zacala som sportovat. Chodim na jumping, na korcule, behat. Energiu vybijem tam, a potom som spokojnucka, ani nemam energiu niekam chodit, vsetku vybijem sportom 😅 . Mozno by aj tebe pomohlo, keby si sa mohla povenovat aj sebe 😉 .

mimajo
17. júl 2014

@zdenocka prepac, moze byt, ze su mamicky ktore detim nakazuju a strasia, tak pri nich stoja a neutekaju, lebo sa boja.
Moj maly ani raz doteraz neutiekol, ide pri mne, ked poviem nie, tak nie - na zem sa nehadze. a aani raz som mu nehrozila a netrestala. Takze ak nas nahodou niekde uvidis, tak mysli aj na to, ze su deti, ktore proste pocuvaju. Moj si rad kresli, stavia lego, chodime kazdy den vonku, dnes na kupalisku 4 hodiny... vela sa spolu rozpravame a ja mu vsetko vysvetlujem. kazdy den sa pride polaskat a hovori mi, ako nas lubi. Takze tak, je to poroste aj o charaktere

lady511
autor
17. júl 2014

@mimajo ahoj...máš pravdu je doležité vela s dietatom komunikovat už odmalička..a pravdu povediac ak ti vydrží dieta pri tebe stát a posluchat ta ,,tak naozaj zavidím ,,V DOBROM!!! 😉 mne však povedali už v porodnici že mám extremne živé bábo,,,ktorá svojim plačom neustále budila bábetká na novorodeneckom..takže od malička som sa nevyspala(možno 4h) až do 2 rokov,,bolo to velmi náročne aj koli svojej povahe lebo je škorpionka...velmi vela sa jej venujem aby vedela rozdelit svoju energiu a patrične ju aj vypustit...vieš ale asi to nieje o tom že ked sa jej venujem rozprávame sa,,kreslíme si,čítame,,,jašíme a smejeme sa...tak nebude utekat?..alebo nepožičia detičkám hračky?...proste je živá..plna energie,,ale nikdy by som si nedovolila povedat na inu mamičku že ma nevychované dieta( ako jedna dotyčná)....

zdenocka
17. júl 2014

@mimajo, ale ja som nikdy nepisala o tom, ze kazde dieta, ktore stoji pri mame, je hned strasene, a doma dostane nabodaj bitku, ze pri nej nestalo 😝 . Ja som pisala o tom, ze tato tema bola o tom, ze mamicka ma temperamentne dieta, a zato, ze je jej mala svojska, ze aj neposlucha, lebo sa to len uci, nemusi byt hned zla matka, a nemusi mat hned nevychovane dieta 🙄 . Su deti a deti, jedno je viac, ine menej temperamentejsie, jedno pochopi hned, ine nie, a chce si dokazat svoju moc. Aj divoke deticky vedia byt pritulne, vedia nas polaskat, a povedat ako nas lubia 😉.

mimajo
17. júl 2014

@lady511 ja tiet nikomu nehovorim, ako ma dieta vychovavat, kazdy ma sam vediet , len ma zarazilo, co si predtym napisala:
"možno sa tieto akože ukážkové deti takto správaju len vonka ...aby doma nedostali na rit emoticon ..presne ako píšeš nikto nevie ako to je v skutočnosti."
moj ma tri a pol a takto ukazkovo sa sprava(l) vzdy. mame mozno ine problemy, no tak ako ty si to vysvetlujes, ze deti ako moje dostanu na rit doma ked nepocuvaju, tak ja by som si o tvojom mohla mysliet, ze je nevychovane. A sme znova pri porovnavani a to odmietam!!!

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka tak začnem od konca... 😅 ...športom sa nemožem uvolnit pretože mam zakazane šport teda sa mi nedoporučuje koli ochoreniu (RA) teda s klbami,,len plávanie,,ale už som si zvykla na to že moje aktivity budu iné,,kedže mam živé dieta,,prisposobujeme každý jeden program malej,,chodíme na návštevy ..k takým detom aby sa cítila aj mala aj ja fajn teda..že ked mala bude mat svoje "besné obdobie" tak na mna mamička nebude zazerať,,že čo to moje dieta robí ,,lebo my mamičky ktoré máme také deti sa nad tým ani pozastavovat nebudeme že dieta behá sem a tam.. atd..stáe si vravím že to nebude naveky,,o rok pojde do školky ja do roboty a bude to zase iné,,snažíms a si ju vychutnat kým som s nou doma (ako mi to každý dookola omiela) ,,jej pokroky,,neustále vymýšlanie,,nové slová 😉 ..

lady511
autor
17. júl 2014

@mimajo máš pravdu napísala som možno..treba čítat!!! ale to sa nás tu našlo vaic ktoré máme takýto názor!

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka joooj asi to tu zase niekto nepochopil 😖

lady511
autor
17. júl 2014

@lady511 vidíš my nikdy nenájdeme reč s mamičkami ktoré maju detičky ktoré "posluchaju" to je o ničom sa takto natahovat,,preboha človek tu napíše slovo možno a zase je tu vztahovačná matka ktorá si to berie na seba...och joooj...

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka to malo byt tebe moja správa vyššie 😅

zdenocka
17. júl 2014

@lady511, pekne si to napisala. Presne tak, ja som s nimi poobede stale, venujem sa im na viac ako 100%, no a napriek tomu su medzi nami nezhody 😎 . On ma iny nazor ako ja, tak preco by to neprejavil svojskym sposobom. Deti reaguju pudovo, a ked sa mu to nepaci, co od neho chcem, tak zacne robit cirkus. No a preco nie? Mne ked sa tiez nieco nepaci, tak tiez zakrocim. Je dolezite, aby sa to casom deti naucili.

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka tak určite pretože sa človek na to pozerá inak ked ma dieta 2,5 roka a inak ked ma napr 6rokov alebo ked ma 15 rokov..nepoviem keby sa takto moja dcera správala ako 10 ročná,,tak tu na mna aj utočili že sa jej dost nevenujem,,alebo chodím s nou na nevhodné miesta,,,a tak dalej,,aako ja nevravím že také deti neexistuju čo vydržia sediet niekde vonku pri matke aj 2hodiny a ak je to tak naozaj ZAVIDIM V DOBROM!! 😉 len proste moje dieta také nieje a aj tak ju milujem taku aká je aj ked mi občas ujdu nervy ako ked som založila tuto temu,,podotýkam že jej idu dve stoličky tak asi aj to ma podiel na jej správaní 😒

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka jooj škoda že si tak daleko chcela by som vidiet naše deti všetky 3 v akcii 😀

zdenocka
17. júl 2014

@mimajo, @lady511, to je tahanie sa za slovicka 😔 .
Mamicka, ktora ma dieta uplne kludne, poslucha na slovo ma iny nazor, ako mamicka, ktora ma dieta divoke, ktore sa chce presadit vzdy a vsade.
Ja mam dve deti, ktore sa radia do oboch skupin 😅 . No napriek tomu si nikdy nedovolim odsudzovat ine dieta, ci mamicku preto ako sa chova.
@mimajo, ty si asi necitala celu debatu. Nikto tu dobrucke deti a mamicky nekamenuje, neuraza, no naopak to bolo tak. Preto sa to vyhrotilo, a mna zamrzelo vyjadrenie jednej mamicky, ktora sa pustila do @lady511. Ona sa chcela vyzalovat, nic viac nic menej.

zdenocka
17. júl 2014

@lady 511, urcite by to bolo zaujimave. Starsi ma svoj svet, on patri do skupiny dobruckych deticiek 😵 . No a Jakubicko by sa jasil s tvojou dcerkou 🙂 .

lady511
autor
17. júl 2014

@zdenocka tak možno by si rozumila aj s tým prvým tvojim dietatkom nikdy nevieš 😀 😉 ...lebo naša mala je naozaj taka nevyspitatelná..teda niekedy je k detom velmi priatelská,,podelí sa o hračky dokonca sa rozpráva( síce len také ich detské rečičky),,je velmi zlatá že by ju človek zjedol od lásky 🙂 ale niekedy je skupa,,kedy sa snažím jej vysvetlit že hračky su všetkých(ked je v kolektíve) že sa musí podelit,, a ano stalo sa že malej jedno dieta echcelo požičat macka tak ho naša potiahla za vlasy..to dieta ani neplakalo skor nevedelo čo sa deje vtedy som zakročila a povedala že to sa nerobí..dieta prechádza vývojom a vidím to aj u našej ...lebo ked bola 2 ročná sa pekne podelila a teraz je to trošku komplikovanejšie...s niekym sa podelí s niekym nie