icon

Manžel dal 3-ročnej po zadku

Dnes o 00:01

Takéto výchovné metódy neuznávam a on to dobre vie, vždy sa potom pohadame ale nevie sa pri dcére ovládať. Dnes sa to stalo zase keď ho viac krat udrela ona. Áno bije ho, kúše, kope, chytí mobil a hodí ho o stenu…ale aj tak si myslím že to nie je vhodné riešenie. Čo vaši muži, ako takéto obdobia u malých deti zvládajú? V marci bude mať mala 3 roky.

Strana
z3
bonboniera
Dnes o 00:08

🍿

anonym_50f6cd
Dnes o 00:13

Ze pred otcom bude mat zdravi respekt,bude ho lubit a ty budes len handra,ktorou zametie.A ty si s nou neporadis,za to tvoj muz s nou problem mat nebude,lebo pri nom spozna hranice.Pri tebe nie,tutu mutu toto nesmies moje pekne,toto sa takto nerobi.A dieta si zvesela pokracuje dalej.A ty sa len divas a opakujes,opakujes a ucinky ziadne.

anonym_f4947f
Dnes o 00:15

@anonym_autor Stojim na strane muza. V skolke sa deti tiez nedaju otlkat. Vratia ovela sillnejsie, velakrat s hrackou a to uz riadne boli.
Nevidim na caputi po zadku nic zle. 1x by dieta hodilo mobil, viac uz nie. Vyrasta ti maly diktator a ty posluchas.

haley7897
Dnes o 00:48

Dúfam, ze si len pozornosti sa dožadujúci troll. Neviem si predstaviť, ze by ste nechali zdravé dieťa zájsť do štádia ked kope, hryzie, bije a hádže veci v hneve okolo seba. A ak je to náhodou pravda, tak aspoň vieš kde toto správanie pochytila, stačí pozrieť na debila po tvojom boku co sa rovnako nevie ovládať. Neviem aké výchovné metódy uznavas, ale začni ich používať. Ničíte tomu dieťaťu šance na normálnu budúcnosť. Ak sa agresivita neukociruje v mladom veku, utrpia jej vzťahy s deťmi v škôlke a škole a ponesie si to celým životom. Čím bude staršia, tym menej jej budú spolužiaci jej správanie tolerovať.

anonym_17f608
Dnes o 00:59

@anonym_autor Otec má pravdu. Tak je to rozmaznaný fracek a pekne s vami zametá už teraz.
Rešpekt pred nikým a pred ničím.
Tiež nie som zástanca bitky,ale pár po zadku ešte žiadnemu dieťaťu neublížilo. Keď to ty nevidíš aspoň muž má rozum.

amonet
Dnes o 02:50

a ako inak reagujete ked vas bije?

januska12323
Dnes o 03:30

Mal by dať aj tebe keď sa ti zdá normálne nechať sa otĺkať od decka.

pr85
Dnes o 03:41

Mám dcéru, ktorá má vyše 2 rokov a keď neposlúcha, na zadok dostane. Netoleroval by som od nej to, čo robí tvoja dcéra.

martinka13
Dnes o 04:33

Teš sa, ked bude v puberte. Plati staré dobré " ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko....". Aspoň muž má rozum.

anonym_738400
Dnes o 04:34

Chudak tvoj muž a dieťa ktoré nieje naučené 🙄
Nič v zlom ale predpokladam že muž chodí do práce ty na rodičovskej a vychovavas
Príde z práce a dieťa ho bije a celý deň sa čo učilo?🙄

rybka1987
Dnes o 05:20
@bonboniera

🍿

@bonboniera presne toto som chcela aj ja napisat 😅

felycity
Dnes o 06:14

No aby ste si vychutnali ten popcorn 😁, tak pridavam prispevok z ineho oihladu ako tie vyssie. Autorka, zalezi ako reagujes ty, aku vychovnu metodu uplatnujes ? To je dolezite v tomto prispevku. Dieťa okolo 3 rokov ešte nedokáže regulovať emócie, preto bije, hryzie, hádže veci pripadne obdobie vzdoru. Nie preto, že by bolo dieta diktátor alebo že by nemalo hranice, ale preto, že jeho mozog na to ešte nemá kapacitu.
Rešpekt, ktorý vzniká zo strachu pred bitkou, nie je zdravý rešpekt. Dieťa sa pri takom rodičovi správa „poslušne“, ale nie preto, že chápe hranice, len sa bojí dôsledkov. Preto sa často správa horšie tam, kde sa cíti bezpečne.
V škôlke v skole sa deti nebiju práve preto, že fyzický trest nie je výchovná metóda. Správanie sa rieši usmernením, oddelením, jasne urcenymi hranicami, opakovaním nie úderom.
Po zadku dieťa naučí maximálne to, že silnejší môže udrieť, keď sa mu niečo nepáči. Nenaučí ho, čo robiť inak, ani ako zvládať hnev, emociu niest dosledky . To, že dieťa po bitke už mobil nehodí, znamená len to, že sa bojí rodiča, nie že problém zmizol.
výchova nie je o „tutu mutu“, ale o jasných hraniciach bez fyzického násilia. To, že sa hranice musia opakovať znova a znova, je v tomto veku normálne. Rodicovstvo nie je prechadzka ruzovym sadom.
Dieťa, ktoré si najviac dovoľuje pri mame, nie je dôkaz slabosti, je to dôkaz dôvery. A hranice sa dajú učiť aj bez strachu ale musia sa urcit. Ale na strane druhej vediet udrzat a urcit hranice je v rodicovste tiez velmi narocne. A pidla mna ide o to, ze aj ked jedna vychovna po zadku neublizi, tak to mozeme zasievat u deti agresiu.Aj bez vychovnej sa daju urcit hranice a naucit niest dosledky za svoje spravanie. Co si vlastne dieta odnesie z toho co spravilo ked dostane po zadku? Lahsia cesta nemusi byt vzdy ta spravna. Pacilo sa vam ako premier idkazal 20 rocnemu studentovi ze si zasluzi jednu vychovnu? Co by to vyriesilo?

anonym_134602
Dnes o 06:17

@anonym_autor venuje sa jej?Podľa mňa upútava jeho pozornost

ivik4
Dnes o 06:21

Vsak ty sa nechaj otlkat a jeho nechaj nech si dievca zvyka ze sa ublizovat nema

anonym_71bf41
Dnes o 06:29

Aj moj odo mna dostane jednu po zadku ( proste ziadne dranie z koze a tak), ked neposlucha a ja idem do zblbnutia ako kolovratok. Nasmu vztahu to zatial nijako neublizilo. To muz je ta chladnejsia hlava, ktoremu ruka ide velmi vynimocne

anonym_5e66a9
Dnes o 06:29

a ka je tvoja reakcia ked ta decko mlati? ked s tebou mava ako s handrou? co ty robis pre jeho vychovu a respekt ,pre to aby vedelo co ano a co nie .... benevolentna vychova sa kazdej jednej jedneho krasneho dna vrati ..znicis zivot nielen decku ale aj sebe ... niesom za otlkanie lenze u vas to uz zial doslo do toho stadia ked rupnu nervy ...

ariannazara
Dnes o 06:33

Dieta sa nevie spratat do koze a ty co sa prizeras?

bielasovicka
Dnes o 06:49

@anonym_autor tebe príde úplne normálne ze ti dcéra 3 ročná hodí drahý mobil o stenu? Tak je problém v tebe.

domka222
Dnes o 06:51

Už dávno mal zakročiť. Aby toto robilo už 3 ročné dieťa? To keď bude mať 6 ťa rovno pošle do <> či ako?

anonym_6e4038
Dnes o 06:54

Keby ma decko udrie tak nie že dostane po zadku ale rovno facku nech vidí ako to boli 🙄

bielasovicka
Dnes o 06:54

A bud rada ze jej capne po zadku. Aspoň niekto ju naučí poslušnosti, co sa môže a čo nie.

hytal
Dnes o 07:03

Nie som za mlátenie a týranie dieťaťa. No občas jedna výchovná po zadku nezaškodí, keď dieťa nevie kedy dosť a nemá hranice. Keď už teraz hádže mobil, bije otca, hryzie, kope....čo bude robiť o pár rokov? Dieťa má cítiť lásku, bezpečie, no musí tiež vedieť čo môže a čo nie.

sss777
Dnes o 07:15

@anonym_autor
Len psychopat použije silu voči slabšiemu. Je jedno, či je to dieťa, manželka, hocikto. Dá sa vychovávať aj bez násilia. Je nakoniec dokázané, že čím má človek vyššie IQ, tým je menej agresívny, takže za mňa patria tieto "výchovné metódy" tej menej bystrej časti populácie.

anonym_1bb20c
Dnes o 07:16

@anonym_autor hodi mobil o stenu???!!! No sorry, ale toto je co za vychova, no priznaj sa, kolkokrat si jej to uz "pekne vysvetlovala"? Za bitku, rozumej, ublizovanie detom nie som, ale niekedy je strucne a jasne, ucinnejsie, ako mile vysvetlovanie do alejuja. Nema vobec hranice a zlyhavate obaja, sa mi zda.

julish
Dnes o 07:24
@sss777

@anonym_autor
Len psychopat použije silu voči slabšiemu. Je jedno, či je to dieťa, manželka, hocikto. Dá sa vychovávať aj bez násilia. Je nakoniec dokázané, že čím má človek vyššie IQ, tým je menej agresívny, takže za mňa patria tieto "výchovné metódy" tej menej bystrej časti populácie.

@sss777 presne tak. Ludia na svk su v tomto sto rokov za opicami, budu sa este cudovat, preco ich vlastne dieta bije… no kde to asi videlo - u svojich najvacsich vzorov. Hranice sa nastavuju inak, dieta sa tiez musi naucit, ze emocie sa reguluju inak ako bitkou

mimikarol
Dnes o 07:27

Neuznávam ani ja bitku, ale keby mi toto robí 3 ročne dieťa dostane po riti odomňa ako prvej. Budeš mať veľké problémy keď ti pôjde do škôlky a bude si aj tam dovoľovať.

brrunetkaa
Dnes o 07:30

Ja suhlasim s mužom. Ore mňa je rozdiel capnutie po zadku po nohaviciach a (predpokladam) ze plienke, ktoré realne dieťa ani necitilo a domácim násilímma týraním. Ja si pamätám ako som tiež párkrát dostala po zadku a bolo to vždy za opodstatnené situácie čo si pamätám. A nie, nevybudovalo to vo mne strach z ocina alebo maminy. Mala som k ním prirodzený rešpekt a teraz, v dospelosti, sme ako najlepší priatelia a sú prví, komu hovorím všetko…

sevrin
Dnes o 07:40

To už je taký dnešný fenomén, že keď udrieš decko (schválne píšem decko), dobre že ťa všetky možné mimovládky neženú rovno pred trestný tribunál do Haagu, ale deti treba vychovávať od útleho veku, kde im treba presne nastaviť hranice, aby si už mladom veku uvedomili, čo môžu a čo nie, a jedna po riti im ukáže, že si už dovolili príliš veľa. Práve prvé štyri roky života sú u dieťaťa dôležité, formujú sa mu budúce vzorce správania.
Ak nebudeš formovať jeho budúce vzorce správania a stavať pevné hranice, tak za pár rokov príde tvoja 12 ročná dcéra domov s cigaretou v hube a ešte sa ťa spýta, čo čumíš.

anonym_e74dd4
Dnes o 07:45
@sevrin

To už je taký dnešný fenomén, že keď udrieš decko (schválne píšem decko), dobre že ťa všetky možné mimovládky neženú rovno pred trestný tribunál do Haagu, ale deti treba vychovávať od útleho veku, kde im treba presne nastaviť hranice, aby si už mladom veku uvedomili, čo môžu a čo nie, a jedna po riti im ukáže, že si už dovolili príliš veľa. Práve prvé štyri roky života sú u dieťaťa dôležité, formujú sa mu budúce vzorce správania.
Ak nebudeš formovať jeho budúce vzorce správania a stavať pevné hranice, tak za pár rokov príde tvoja 12 ročná dcéra domov s cigaretou v hube a ešte sa ťa spýta, čo čumíš.

@sevrin jake mimovladky? Co to meles?

sevrin
Dnes o 07:49
@anonym_e74dd4

@sevrin jake mimovladky? Co to meles?

@anonym_e74dd4 nepochopilo si ľahký sarkazmus, nevadí, stáva sa, že niektorí jedinci si sedia na kábli hneď od rána a preto radšej píšu anonymne.

Strana
z3