Manželka mi zakazuje s 2-ročnou dcérou navštevovať rodičov
Ahojte,
Ako je to u Vás?
Mne MANŽELKA MIZAKAZUJE BEZ MANŽELKINEJ PRÍTOMNOSTI NAVŠTEVOVAŤ MOJICH RODIČOV/dôchodcov s MOJOU DCÉRKOU a ich vnučkou, alebo iba vonku kočíkať s nimi bez jej prítomnosti 24mesačnú dcérou. /bývajú cca 200m od nás no nemôžem sa u nich s dcérkou zastaviť ak s nami nie je manželka a tak isto by bol oheň na streche ak by som ich náhodou stretol na ulici a dovolil podotýkam za mojej prítomnosti kočíkať babke nedajbože išiel rodičom s dcérou.
DOVOD PRECO SA NEMOZEM STÝKAŤ s mojimi rodičmi za prítomnosti dcéry? Moji rodičia jej PONÚKALI viac krát PAPAŤ to čo mne a môjmu bratovi keď sme boli malý. KAKAOVÝ miláčik, KAKAVO piť, a viac krát jej ponúkali KRUPIČNÚ kašu z čoho jej bolo 2x vracala keď sme doma skúšali, + babka sa o ňu boji a manželka nesúhlasí aby ju stále dohliadla a držala za ruku aby nespadla + že jej neustále niečo núka keď povie, že si neprosí – ako babky veď možno poznáte a pre toto mám ako otec zakázane sa čo len zastaviť tam s dcérkou u mojich rodičov?
ČO SI MYSLÍTE AKCEPTOVALI BY STE AKO RODIČ, ŽE VÁM PARTNER ZAKÁžE SA STRETÁVAŤ S VAŠIMI RIDIčMI ZA PRITOMNOSTI SVOJHO DIEŤAŤA, to sa nebavíme o tom že by som ho tam nechal a odišiel preč ani náhodou! - pre hore uvedené dôvody mám zakázané sa stretnúť ja a moja dcéra so starými rodičmi, ktoré sa mi zdajú banálne na to aby bránila aby sme sa stretávali so starými rodičmi bez manželkinho dohľadu- ponižujúce mi to pripadá. /pripomeniem, že od cca 1-2 mesiaca som dcérku prebaľoval staral som sa o ňu aj doma ju kŕmim väčšinou doma iba toto tato, takže nie som otec ktorú dcéru vidím 1 deň týždenne, že ak príde k starým rodičom, že ich nechám aby jej ponúkli hoc čo, že neviem čo môže jesť také dieťa. No manželka, že si nevšimnem a dajú je jesť niečo s čím ona nesúhlasí takže mám zakázané stretávať s rodičmi za prítomnosti dcérky ak tam nie je ona prítomná s nami. Pri tom dcérka babku a dedka ľúbi a teší sa tam a ja sa viem o ňu postarať, tak ma to ponižuje, že mi manželka zakazuje ísť s dcérkou za vlastnými rodičmi bez jej prítomnosti, čo je to za dôveru a vzťah? / vychovali 2 deti a 10 rokov na prázdniny tam nosil brat svoje deti / tiež sa švagriná sťažovala, že babka chlapcov neustále otravovala bola otravná, že ich stále ponúkala s jednom to je fakt /
Ale kvôli ho uvedenému aby som nemal nárok ako otec dieťaťa navštíviť svojich rodičov za prítomnosti mojej 2ročnej dcérky
Hádame sa kvôli tomu ponižujeme ma, myslím že som zodpovedný otec no nemám nárok ísť s dcérou k mojím rodičom.... Zdá sa mi to prehnané...
Ďakujem za Vás názor pohľad,
Nie nieje normálne nepustit muža s dcérou k rodičom ale nieje normálne povazovat dieťa za vykrmnu hus a napriek niekoľkým upozorneniam pchať do neho úplne nevhodné potraviny s ktorých mu je zle.
Narvat do malého decka veci o ktorých viem ze mu bude zle a potom mu naliať Pepsi na trávenie? Vážne? A nabudúce jej dá co, klobásu a keď jej bude z toho zle tak pol deci slivovice nech vytravi?
Prepáč, ale toto nemá absolutne nič spoločné s láskavou babkovskou starostlivostou, mne to príde ako vyložene robenie naschvál od tvojej mami a praktická ukážka pohŕdania nevestou. Alebo teda začínajúci alzhaimer a neschopnosť zapametat si jednoduchú vetu.
Deti sú rôzne, niektore vedia stráviť kravské mlieko už v roku, niektore až v 2, dokonca až 3 rokoch. Ani tvoja mama by ti nevarila kakauko a krupicu keby vie ze sa potom povracas.
@brano85 z tvojej odpovede citit, ze ty sam s msnzelkou nesuhlasis. Ja tvoju zenu chapem. Tvoja mama by mala v tomto tvoju zenu respektovat. Ako posen, doba sa zmenila, za 30 rokov vzniklo tolko vyskumov o vplyve jedla na organizmus, imunitu, ze ignorovat to je, ako ignorovat napriklad pokrok mediciny. Tiez some vsetci vyrastali v pavukoch, a dnes je ich skodlivy vplyv dokazany, tak deti do nich nepchame. A takto by sme mohli pokracovat. Skus to takto vysvetlit mamine. U mojich rodicov tiez deti nenechavame, kedze to nevedia pochopit. Starsia ma 5, a vie, ze niektore veci nrpapame, preco ich nejrme, a nevzala by si. Mladsi ma 2,5 roka, ucime ho to rovnako, ale nema tolko sebazapeenia, je to pochopitelne.
Nečítala som diskusiu, ale tiez by sa mi nepacilo, keby davaju mojmu dietatu jest, s cim nesuhlasim. Inak moj syn tiez z krupice vracia. (Doma som mu ja dávala). A keby poviem u svokry, neponukajte mu krupicu, lebo z nej vracia, a ona to nerešpektuje, tak by som sa zachovala ako tvoja žena.
Plus moj manzel vie povedať aj sam. Nedavaj mu, doma bude večerat o hodinu, potom nebude chciet riadne iedlo... Obcas sladkosť dovolime od babky ale viem, ze mam manzela, ktorý to vie odhadnúť, a on určuje, co ano,.co nie, ked je s deťmi u babky bezomna. Da im to babka, ale prv sa opyta manzela, mozem ponúknuť?
A ešte dodam, ze mi aj napadlo, ze si tu niekto z nas robi srandu. Troska nemozem uverit, ze by otec dovolil, aby jeho dieťa chceli krmit niečím, z coho opakovane vracia...
Tak som si to tu narychlo presiel a neviem ci sa mam smiat ci plakat. Ak nemas jasno s manzelkou co pre dceru chces, tak to rovno zabal a nechaj ju na krku svojim rodicom. Mozno ti ju vratia ako 8 rocnu, agresivnu a obeznu, ze uz nemaju nervy na tu osobu obzratu cokoladou (kakao + cukor) co vytvorli.
Moj pripad je velmi podobny tomu tvojmu. Ziaden respekt od mojich rodicov voci nasim zelaniam ohladom vychovy (bitie po rukach ci zadku neberiem ako pripustnu metodu) a stravy (napchatie soleneho bravcoveho, ci pribinacika a ochuteneho jogurtu s piskotami do 1 rocneho?).
- Tvoji rodicia ta vychovali, ale su uz pristari na vychovu dalsieho dietata a potraviny uz nie su to co boli predtym a metody vychovy sa tiez menia.
- Zjednot si so svojou manzelkou metody vychovy a co mala moze a nemoze jest ci robit. A ak uz naozaj nemas svoj nazor a respektujes nazor svojej zeny, prezentuj ten nazor dalej ako svoj (vas) a razne.
- Uvedom si na akom mieste je tovja rodina (myslim manzelku a dceru)
- Tvoja matka bude vzdy ziarlit a ryt do vsetkeho kde sa nezhodnes s manzelkou az kym matku neposles do * (A ak nasledne na teba vybehne tvoj otec, tak mu podakuj ze sa zastal svojej zeny rovnako ako ty sa zastavas svojej).
@brano85 a sme doma. Prečo tvoja matka nevie pochopiť, že tvoja manželka chce vaše dieťa stravovať inak? Vy nerešpektujete ju, prečo by ona mala vás. Moja svokra dcére piekla na Vianoce špeciálne koláče bez vajcia, keďže nan mala alergiu. Nikdy by jej nedala jesť niečo s čím nesúhlasím. Tvoja matka ma potrebu robiť si po svojom a tebe je to jedno. 🤦🏽♀️
Ja neviem ale tu asi vie minimum zien citat.Babka zenina mater moze dat pepsi 1,5rocnemu dietatu,ale otcova mama uz nemoze dat nic vy ste tu take truby az to boli...
@brano85 zakazovat ti nemoze, na druhej strane vy dvaja ste rodicia a urcujete si pravidla, aj co sa stravy tyka. Ak je manzelka zasadova, ze doma jej urcite veci nedava jest, tak by to tvoja mama mohla respektovat. Manzelke by som oznamila, ze tam ides, nech malej nabali desiatu, co jej svokra moze dat jest, ked ma pocit, ze decko za 5 minut u nej na navsteve zahynie od hladu. Neviem, kde byvaju svokrovci a ako fungujete s navstevami u nich, ale trvala by som potom na tom, ze ani ona tam nebude chodit bez teba, kedze aj svokra ocividne nie je ok, ked jej dava Pepsi. Urcite sa treba porozpravat s oboma, ty dohovor mame a rovnako manzelke, ze nech z teba nerobi debila.
@makova333 ja som vyznávač zdravej stravy, ale pri nás ako detoch to zaberalo. Sol vraj napomahala doplnit chýbajúce minerály a Pepsi mala doplnit chýbajúcu energiu(cukor, kofeín).
@tramtada31 nas za to zdzubali ked sme lezali par hodin na urgente, ze je to velmi rozsirena blbost, ktora vobec nefunguje.

nech sa paci, tu si precitaj, hlavne tu cast o dedkoch a babkach https://www.modrykonik.sk/blog/mariynka/article/za-zavislost-od-sladkosti-su-zodpovedne-95i6bz/