icon

Máte veľmi živé batoľa?

7. jún 2020

Chcem sa opytat-mate alebo mali ste niektora velmi zive batola-teda hry sedenie pri hre takmer vobec,neustale behanie cely den bez nejakych prestavok a v spolocnosti inych mam s detmi ste vy bola ta,co sa najviac nabehala hore-dole prakticky bez zastavenia a bez moznosti s niekym pokecat?Chcem sa opytat-je to bolo vo vasom pripade len obdobie?

ivangeline
7. jún 2020

Tak môj začal chodiť pred pár mesiacmi, učí sa behať, beriem to ako nieco normálne, že teraz toto robí najviac, že chodí hore dole s vecou, ktorú má rád v ruke a rád sa hrá na schovávačku a naháňačku. 🙃 A ešte chodí hore dole na kreslo, proste rozvíja svoje fyzické schopnosti, no stále má 2 veci, ktoré robí rád v kľude. Srubuje (ak s ním niekto srubuje) a pozerá si občas knihy (aj sám) a suflicky a veci, ktoré už dlho nevidel, tak tie ho tiež zaujmú (len pokým ich neprejde všetky a ide sa..hore, dole, hore dole.. ) Rad už chodí sám (bez kociarika) aj vonku na prechádzky, ihrisko...

kate_cs
7. jún 2020

Moje živé batoľa je takéto už odkedy sa začalo hýbať, štvornožkovať a teraz má 19 mesiacov a je stále taký. Cez deň vstáva 6:30 a spi len raz na obed. Niekedy hodinu, niekedy dve. A potom až večer. Inak cely deň behá, na všetko vylieza (rebrík, operadlo lavičky, psí koterec nie sú problém) a ja nemôžem z neho spustiť oči, aby si neublížil. Sem tam sa mi podarí zabaviť ho knižkami. Ale maximálne na pol hodinku. Inak ho klasické hry, či kreslenie nebaví.
Ja to neberiem tragicky, som rada, že má odvahu, silu, dobrú koordináciu. Neviem, či to je len obdobie, u nás to trvá odkedy sa dokáže hýbať 🙂

dadka36
7. jún 2020

Malý mal v marci 2 roky. Nič sa nezmenilo, teda zmenilo sa, nabeham sa viac, lebo je rýchlejší 😄. Od jesene sa to v podstate stupňuje, prestala som čakať na deň, kedy sa to zmení, lebo sa to zrejme nestane. Je proste taký.. 🤷‍♀️

lavender21
7. jún 2020

U mojej sa to zlepšilo keď mala tak dva a pol roka. Stále je akčná, ale už ma aspoň počúvne, že nemusím vkuse za ňou utekať. Poviem jej nech ma počká, a ona čaká 🙂 ale často sa stane že za ňou bežím s kočíkom s mladšou 😂

autor
7. jún 2020

@kate_cs 🙂zive striebro🙂

lindusss2016
7. jún 2020

Nie, nie je to len obdobie, uz mu to ostane. Mam dve take deti a sama som vraj taka bola. Asi ta nepotesim, ale moje deti kazdu chvilu nejaky uraz, to u inych mam nevidim. Vo stvrtok som sa vratila s malym 2,5 rocnym z nemocky, zlomeny nos a zasita pera zvnutra. Su sice dost pohybovo nadani v porovnani s rovesnikmi, ale neobsedia, ja vkuse za nimi lietam a aj tak vecne nieco vyparatia

brita7777
7. jún 2020

ja mam dvoch zivych a to som sa tesila, akych kludasov budem mat 😂😂

brita7777
7. jún 2020

@lindusss2016 fuh to musi byt teda, ja mam dva a styri rocne a teda mam pocit, ze je to z roka na rok narocnejsie. oci na stopkach ako sa vravi. nechcem nikoho strasit ☺️

lindusss2016
7. jún 2020

@brita7777 aj moji su 2 a 4 a je to masaker. Na jednej strane je super, ze stvorrocna sadla na bicykel prvykrat a hned isla ako drak bez pomocnych koliecok. Maly od 1,5 r je na cykloodrazadle, super, robi mi radost, ze su sikovni, ale je to naozaj narocne a hlavne na psychiku, vecne nieco vymyslaju

kallanchoe
7. jún 2020

Noooo nieje to len obdobie mam pocit.....asi ta nepotesim......prvy je taky zivy od narodenia.....zaspi okolo 23:00....bez ohladu na to,kedy vstane,cez den nespi od roka a pol-dvoch....ma 4 roky, celu den beha von,skace, bicykluje,kolobezkuje.......neunavny......myslela som.ze.druhy bude iny....ma 8,5 masiaca....vstava o 8smej.....cez den spi 2-3 krat po max 20 minut....zaspava okolo 22:00-23:00.......cely den sa sali so starsim,stvornozkuje,chodi okolo nabytku.....nech robim.co robim unaveny nieje tiez.....a to sme vacsinu dna von na dvore, v kociku nezaspi.....proste....jake bolo prve take je aj druhe.....som.rada ze su zdeavy,stastny, usmievavy......(ja som bola za detstva taka ista😂 asi sa.mi to vratilo).....nevladzem,som unavena,nic nestiham mam pocit .....ale tak len vydrzat....kym zacne chodit naj mam volnejsie ruky ....nezmenim ich,.ja taka ista,i moj otec,aj moja babka v 93 rokoch.....asi to mame.v rode😕🙈.....milujem ich ale mam dost....dalsie uz nebude....stacilo😜🙏

lolitka25
7. jún 2020

Ano. Moji su taki. 18m uz skace na trampolibe ako nič. Najstarsi bol taky. Chodili od 9m. Teda behali. Dotersz su taki akcni

lucinka1988
7. jún 2020

Ano ja, od narodenia je moj syn mimoriadne živé a hyperaktivne dieťa, ktoré chcelo a stále chce niečo objavovať, sledovať atd, proste extra výrazná osobnosť, už v pôrodnici bolo počuť prevažne jeho😂Prvé dva roky extra zaberák, ale ja som tiež dosť akčná povaha, takže sme to nejako zvládli, teraz ma 2 roky, je to o poznanie lepšie, ale stále je mimoradne živý, neobsedí, vyžaduje pozornosť, ale vie sa zabaviť aj sám. Odkedy sme začali chodiť na ihrisko, bola som široko ďaleko jediná, ktorá ho obehla s malým hádam aj 100x kým iné deti sa pokojne aj 10min hojdali na jednej hojdačke alebo hrali na jednom mieste. Myslím, že je to najmä o povahe dieťaťa, jeho temperamente, nie o obdobi..Na druhej strane, čím sú deti vacasie, tým je to v mnohých oblastiach ľahšie..

miadi
8. jún 2020

No asi Ta sklamem nie je to obdobie je to povaha. .Moja opica bude mat 5 a banan normalne nezje musi medzi kazdym odkusnutim skakat po gauci alebo behat hore dole Po dome. Cele dni tancuje spieva a ked zaspi to je ako ked vypneš radio 🤪ze melie melie je akcna a zrazu konecne bum ticho a uz spi (okolo 10-11 ked nie je skolka vtedy mi zaspala okolo 9:30-10 a este mala po skolke plavanie) to je proste energeticky typ co je vlastne super pre nu no ostatnych unavi len na nu pozerat 😂 Zvylneš si.

hettinka
8. jún 2020

Áno, “obdobie” trvalo do puberty s tým, že od 4 rokov sme už riešili športové krúžky. Teraz má 18 a stále denne cvičí, ale už aj posedí.

hettinka
8. jún 2020

@lucinka1988 pozor, živé nie je hyperaktivne. To, že je dieťa živé, pohyblivé sa rieši športom. Hyperaktivita u psychológa, neurológa.

autor
8. jún 2020

Dakujem pekne vsetkym.🙂

arrogante
8. jún 2020

zacalo to niečo po roku a pokračuje stále pridava tempo ako,, lieta " na motorke a odrazadle ani nekomentujem radsej to von neberiem ked s nim idem sama🤦‍♀️🤣🤣