Moja 20 mesačná dcéra začala biť deti vonku
Pomôžte radou ako odnaucit od bitkarcenia take este hlupucke dieta udrie aj nas rodičov aj inych dospelých nielen deti
My ju fyzicky netrestame preto nechápem
@katikasarkozy odist s nou domov zakazdym,ked nejake dieta udrie.
pevnejsie pravidla...lebo to "hlupucke" dieta raz moze tak svacnut ine dieta ze tam druhy rodic si neda servitku pred usta a potom bude uz neskoro...
@katikasarkozy hlupucka nie je, skusa hranice, cize jej ich treba vytvorit, udrie teba, povedz jej, ze je to skarede a odid z izby, urobi to von, posadit do kocika a domov, rychlo pochopi
Naša nás tiež jedno obdobie otĺkala. Ani ja nechápem kde sa to naučila. Bolo to také obdobie kedy ešte nezvládala poriadne svoje emócie. Tak okolo tých 1,5-3 roky. Robili sme to podobne oko píše @moni244 . To že nesmie biť deti pochopila dosť rýchlo. Inak paradoxne väčší problém som mala odnaučiť ju buchnúť mňa 😀 . Bola to hanba na tri zimy, keď som jej v obchode niečo zakázala a ona sa naštvala a hneď mi jednu šupla 😝 . Už má 5 rokov a už to nerobí. Je zlatá a poslušná. Keď si na to obdobie z odstupom času s manželom spomenieme tak sa pousmejeme, ale vtedy nám to smiešne nebolo.
@katikasarkozy držím palce a prajem pevné nervy.
@katikasarkozy 20 mesacne dieta nie je hlupe, len male 😅 moja dcera nikdy nebila nas ani ine deti. Syn je uplne ina kava a napriek tomu ze ma 15 mesiacov velmi dobre vie ze robi zle. Uplne nas tym provokuje, sleduje co bude a bavi sa na tom. Dokonca vie vyludit teatralny plac ked niekto prejavi nevolu a nedajboze ho vyhresi, staci zdvihnuty ukazovak a uz ideeee no aj prestat plakat dokaze ako mavnutim carovneho prutika 😀 nie je to vzdy o tom ze dieta musi byt doma bite 🙄 poznam chlapceka ktory pri prezivani intenzivnej emocie ci uz negativnej alebo aj pozitivnej hryzol kazdeho kto mu prisiel do rany. V tom case to nejako nevedel inak spracovat alebo prejavit. Vekom sa to zlepsilo.
Podla mna je dolezite nedat dietatu najavo ze je to v poriadku a vzdy ho upozornit.
@katikasarkozy mna raz dcerka 2 rocna, udrela ked som jej chystala vecer mliecko tak som jej to vratila samozrejme slabo pozrela na mna co sa to deje,hned rozhovor,ze sa to nesmie,ze sa musime polubit ked caka na mliecko a odteraz ked chystam mlieko 3 razy za den tak sa pri tom musime lubit 🙂 ako zo starsou sa sem tam pochytia co si myslim,ze je normalne,potom sa udobruju,ale vonku s detmi to este nespravila,ale asi odist z ihriska atd a stale dookola,ze sa to nesmie,chce to len cas
@katikasarkozy moja skusenost skusenost mojej mamy... ked som bola mala otlkala som deti len tak.som prisla a vlepila facku. Ked mal starsi 1.5 roka robil to tiez stale sa sacal a bil. Teraz ma 2 a 4mesiace a pobije sa len ked si obhajuje svoje hracky. To prejde u nas nic nepomahalo az to preslo.
@katikasarkozy chytiť ruku a rázne nono - to znamena, ze to myslíš smrtelne vážne lebo vela mamičiek len kotkodáka ale tu pevnost a autoritu v hlase nemaju.
Takmer 2 ročne dieta nie je hlupe, dobre si uvedomuje minimálne rozdiel medzi prijemným a nepríjemnym, dokaze rozlišiť rozdiel v tone hlasu a aj to či to rodič myslí vazne alebo nie. Určite by som len tak nepozorovala ako moje dieta bije ine na ihrisku alebo cape, sotí atd...samozrejme moze sa stať kade čo ved su to deti ale treba to usmernovat.

Podla mna z toho musi len vyrast a pochopi ze tym robi niekomu zle 🙂