Moje 2-ročné dieťa ma začalo volať menom
Ahojte mamičky . Prosím o radu. Moje dieťa (2r.) počuje od synovca a netere s ktorými sme často v kontakte že ma volajú menom a začína to opakovať. Dnes ma volá celý deň nemom 🙄. Do teraz som bola len maminka. Strašne ma to hnevá a neviem čo s tým. Neviem ako to tak malému dieťaťu vysvetliť že pre nich som (meno) a pre neho mama a nepáči sa mi keď ma volá menom. Ďakujem za každú radu.
@nika11103 Ďakujem krásne za povzbudenie. Presne to sa snažím robiť. Ignorovať ho keď mi povie menom..musím sa snažiť bez emócií aby si nevšimol že ma to hnevá a nezačal to robiť naschvál 🙈. Na neho sa všetko veľmi rýchlo nalepí, aj to čo netreba 🤣. Ďakujem 😘.
To sa stava, u nas to bolo rovnako. Dieta len opakuje, co pocuje. Jednoducho mu skus vysvetlit, ze ty si jeho maminka. Uz je dost velky, aby to pochopil. Ked sa pomyli, proste ho oprav. Zase si zvykne.
skus sa zamysliet nad tym, preco ta to tak strasne hneva.. myslis, ze ked ti nepovie 'mama', tak nou nie si? ved je to jedno, ako ta vola.. mat take nervy pre taku blbost..
@reanda Neviem 🤷♂️. Možno za to, že som na to neni zvyknutá. V rodine máme také prípady že deti volajú rodičov menom .. deti sú podstatne staršie a rodičia si to tak sami priali ale mne je to čudné. Radšej by som nemenila a bola rada keď by ma volalo moje dieťa tak ako doteraz 😍.
podla mna strasne prehanas a asi precitlivena, ved to dieta este nema rozum, nerobi to schvalne, daco zapocul, tak to teraz opakuje no boooze tragedia hodna srdcervuceho pribehu na konovi ako sa musis snazit, aby nepoculo, ze si nasrata, kvoli tomu, keby Ta aspon oslovuje nejakym vulgarizmom, tak ako tak pochopim, ale to ze Ti povie menom 🤦
@viky173 by ste sa velmi čudovali koľko rozumu majú podaktoré 2 rocne deti. Nerobím z toho žiadnu tragédiu len som napísala že ma to štve, verím ze ho to prejde. Vy ste strašne príjemná osoba inak.
Môj mal tiež také obdobie jeden čas ale potom prestal neriešila som to a prestal
Pochopím, že na to nie si zvyknutá ale hnevať sa? Je to predsa tvoje meno. Skús ho opraviť postupne "mama Zuzka", manžel nech ťa volá mama. Buď ho to prejde alebo nie. Neskôr mu môžeš vysvetliť, že pre ostatných si Zuzka ale len pre neho mama a bola by si rada keby ťa tak aj volal.
V blizkej rodine sme toto riesili, teda neriesili, lebo to preslo same, dobreho polroka volal drobec ocina menom, dnes uz ma 4 a vola ho tati, iba vyrastol, nikto to neriesil
@januska12323 tak nemyslela som hnevať sa úplne v tom slová zmysle ze som koli tomu na neho ako fúria alebo čo pre boha 🙄. Myslela som to skôr tak , že som na to neni zvyknutá a ostala som z toho zaskočená a je mi to neprijemne. Bola by som rada keď by ma vola normálne ako doteraz a hotovo ale nejdem z toho robiť žiadnu tragédiu zase 🙉.
opakuje sa to - citaj poslednu diskusiu 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/moje-dieta-ma-vola-menom-2/
Pridem pre malu do skolky a zakrici Hallo Henrieta 😂😂😂😂
Uprimne mat tvoje problemy….a ktomu prezidentsky plat.
Moja mala tiez obdobie ked ma volala menom , neriesila som ,rada som bola ze vie ako sa volam😃naopak moj blby ex jej to zakazoval… to dieta vie ze si jeho mama predsa.
Normalna vec, objavuje. Prejde to, neboj. To mas prve a jedine dieta zatial asi 🙂
A prečo s tých synovcov nepreškolila ako Ťa majú volať? Prečo chceš poúčať, preúčať svoje 2ročné dieťa?
@vulka ako ju maju volat synovci? Mama? Samozrejme ze ju volaju menom, ked to tak maju vo zvyku. Keby ju volali teta, alebo traktor,aj tak to dvojrocny bude opakovat, lebo je proste maly.
@vulka akože čo im mam povedať že ma majú oni akože volať ? MAMA🤣 ? To je podľa mňa normálne že ma volajú menom..len podľa mňa není normálne ze som minule pristihla synovca ako mi dieta vyslovene učí ze povedz moje meno chcem neviem čo. Vyslovene to znelo tak ze ho to učí aby mi tak hovoril..a vlastne od vtedy aj prišlo toto moje nove pomenovanie a zacal mi hovoriť menom 😉.
Aj ti rozumiem, tiež som mala prvé dieťa a boli tieto veci pre mna nove. Ale zas dobre, že ta vola tvojim menom, nie menom niekoho iného. Lebo aj take veci sa deju 😀 mna tiež obe deti volali menom, potom som bola maminka plus moje meno. Zo svojej skusenosti viem, že čim viac sa budes tomu venovat, tým zaujímavejšie bude pre tvoje dieťa to “zakázané”. My sme mali napr ešte aj éru, kedy nerozumeli, prečo volám babku mamina, keď mamina som ja… My sme si to občas vedeli vysvetľovať, ale len tak, že pre nich som mamina, lebo sa mi narodili. Ini ma volajú menom. Ako prislo, tak po nejakom čase odišlo.
@gaborka28 ďakujem za normálny komentár 😊.
@reanda vo svojom okoli poznám veľmi veľa ľudí žien aj mužov ktorí svoju mamu oslovujú menom. Kedy a ako to vzniklo? Pochybujem že v dospelosti, skôr niekde v detstve kde sa na tom zasmiali a nechali to tak no a dieťa si na to zvyklo a pokračovalo už nastalo. Dokonca aj v mobile majú mamu uloženú pod krstným menom. Je to každého vec, keď to tak chcú nech to tak majú, nepáči sa mi len ako si napísala že či nebude mamou keď ju bude volať menom. Tak ja si osobne myslím že matku mame v živote len jednu je to niečo neopakovateľne, zvlášť keď samé sme/budeme matkami a zistime aký je to pocit. A neviem si absolútne predstaviť žeby som tento krasny status mala zobrať jednak mojej mamine a rovnako že moje dieťa by ma malo volať menom. Menom ktorým ma volajú všetci na svete ale len niekto mi bude môcť hovoriť mama.. ja by som to nezlahcovala že srandicky, pretože 15 ročnému už ťažko poviem odteraz ma volaj mama, keď mu to bude pomaly cudzie ..radšej si minat energiu na malé dieťa ktoré to myslím pochopí keď sa na to pôjde spravne
😃😃 mne sestrine decká hovoria teta Radka a malý dakedy po nich zo srandy tiež, že teta Radka ..a nerobim z toho vedu 😃
@jessx Nádherne napísané👍. Vnímam to rovnako ako vy, no krajšie a výstižnejšie by som to nevedela napísať❤.
Netvrdím že povieme dieťaťu Nehovor mi tak a bude to, ale nezlahcovala by som to čisto na srandu že ono s tým prestane. Môže aj nemusí a ak nie, či to potom tie matky v dospelosti nemrzi. Že ich syn/dcéra oslovuje ako nejakú kamarátku
má dva roky, vieš, koľkými takýmito excesmi ťa ešte nahnevá, kým vyrastie natoľko, že sa mu bude dať všetko vysvetliť? Neber to tak vážne, to prejde aj samé od seba
Nie, majú Ťa oslovovať teta ... Čomu sa teda čuduješ, keď dieťa počuje ako Ťa oslovujú ostatní, tak to bude opakovať.
Veľa deti vola svojich rodičov menom nemáš byť prečo nahnevaná. Aj moja neter vola rodičov menom a tu je a nikto ju nenapomína. To je len taký zvyk zaužívane že musím hovoriť mama a oco. Veľa žien tu na MK dospelých vola rodičov krstným meno a ver nemá to nič spoločne s tým že ich nemajú radi alebo si ich nevážia. Skratka tak to je nie je dôvod na hnev prečo. To že TI navyše maličké dieťa a navyše píšeš že opakuje ono 2 ročné ešte nie je rozumovo tak aby to chápalo že je to nesprávne. Hovorí krstným meno neznamená že nevie že si jeho mama a tvoj muž jeho otec to je hlúposť. Ešte len budeš zažívať veci a budeš nahnevaná toto je také malé detské a navyše opakujúce po sesternici a bratrancovi.
Väčšina detí, ktoré poznám, takéto obdobie majú. Aj moja dcéra mala, teraz má 5 a ešte to občas vyskúša, ale mne to nevadí, takže ani moc neviem, ako často to robí 😄
Oslovuje menom, pretože to počuje od druhých, je to úplne normálne a je to tvoje meno hlavne. Ty svoje dieťa tiež voláš isto menom a asi ho denne neoslovujes synom/synčekom/dieťatkom, hoci ním je a vie to on aj ty. Asi málokto doma vola deti synček/dcérka poď sa najesť, ale skôr jožko/Janka poď sa najesť. Keď je garde ale opačne a on ta osloví menom a nie mama, už je to zrazu zle?

Ja by som sa potešila že aký je šikovný že to vie usuvztaznit už v takom malinkom veku 🙂))
Každopádne úplne tá chápem , skus ho chvíľku v rámci možnosti ignorovať keď tá tak bude volať , keď dojde tato nech sa pýta čo robili s maminkou cely deň atd atd podľa mna je to len chvilkova záležitosť a keď zisti že “Janka” sa s ním hrať nebude ale maminka áno a ešte ho aj polubi potuli veľmi rýchlo to opäť pochopí že si maminka . Neboj . Máš šikovne vnímavé dieťa 😘