Moje dieta hnačkuje, mám ísť na pohotovosť?
ahojte
moja mala ma od vcera poobedia hnacku..dnes kakala uz asi 10x a ide z nej taka zlta voda...nic viac...mam ist na pohotovost?
dakujem
Daj jej smectu. Tá zaučinkuje hned, možu to aj ročne deti a na pohotovosti ti povedia to iste.
(že vela tekutín, diety, ryžu, banány, to asi vieš 😉 ) Aj ked...........návšteva u dr. bude aj tak fajn 😉
Ahoj, neporadím Ti ohladne hnačky, nie som lekár... Ale pokial ide o pohotovost, ta byva otvorena az po ordinacnych hodinach v klasickych ambulanciach, alebo cez vikendy. Skus rychlo zavolat do ordinácie svojho pediatra, su dve hodiny poobede, mohli by tam este byt, doktor ti najlepsie poradi. Aspon ja to tak vzdy robim.
Nečakaj, malé telíčko sa dehydruje oveľa rýchlejšie ako my, a ak stále hnačkuje, nečakaj a neriskuj a najmä nie v týchto horúčavách. 😨
Ja osobne by som nesla na pohotovost ale rovno do detskej nemocnice, na pohotovosti nepomozu, ak je mala dehydrovana, nechaju si vas tam na infuzie, to je pre malu teraz to najlepsie.
fuha,to je dost,radsej chod
chuda male, na prve narodeninky hnackuje? ☹ hlavne nech vela pije (voda, slaby tmavy caj) a papat varenu mrkvu, suchu ryzu, suchare, neskor aj banan, odmerajte teplotku a ked to neprejde zajtra hned rano by som skocila lekarovi
okamžite by som volala svojmu lekárovi,alebo utekala na pohotovost,tu nieje o čom,v týchto horúčavách sa ti može lahko dehydrovat ☹
ak sa Ti zdá že je dáka spavejšia a nesvoja určite choď na pohotovosť...dieťa sa dokáže dehydrovať aj za 2/3 hodinky ak nepije ...my sme boli už tri krát na infúzkach kvôli dehydratácii takže to nieje sranda ...a v tomto teple veru by som to asi ani neriskovala..a šla na pohotovosť...
urcite by som sla na pohotovost uz len preto ze male dieta moze byt rychlo dehydrovane....a este ked su take horucavy...
moze to byt aj zo zubkov, ale aj z tepla ci nieco nepojedla take. hlavne dieta a mozes dat aj trocha cierneho caju, ryzovy odvar je fajn, piskoty, banany, zeleninova polievka, chuti jej jest? aj probiotika daj, keby sa nezlepsilo tak k dr, dieta nesmie hnackovat vemi dlho, 2 tyzdnova neliecena hnacka je nebezpecna a samozrejme ta smecta.
Nám sa osvedčil Nutrolin B - my sme hnačkovali pri prechode z MM na UM. Asi odporučí lekár tiež... Ale je pravda, že v týchto horúčavách radšej konzultovať s dr. - ak by dieťa neprijímalo dostatok tekutín - hrozí hospitalizácia a infúzie... príp. dať urobiť i kultivačné vyšetrenia a vylúčiť tak infekciu... Hlavne tekutiny dopĺňať často a v malých množstvách, nie veľa naraz... a samozrejme diétny režim 😉 Kojenie by bolo ideáne - sterilná tekutina+imunoglobulíny v jednom - 1.pomoc v každej chorobe
My sme hnackovali vyse tyzdna, ked mala dcerka rok. Pomohol slaby cierny caj a BioGaya- probiotika, podla mna lepsie ako Nutrolin. A aby sa nedehydrovala, tak nam doktorka poradila Kulíšek - dostaťv lekárni. Pije sa to, ak nechce piť, tak treba striekať striekačkou. Ak je na umelom mliečku, tak hneď prestať dávať, rovnako všetky mliečne výrobky, ak už ich papá. A neodporúčajú sa piškóty, nám veľmi pohoršili. Ak sa nebude zlepšovať po vysadení tých vecí, tak by som šla ku doktorke.
nezabudni na Kulisek rehydratacny napoj na doplnenie stratenych soli a mineralov. Daj Smectu, ta je setrna a ucinna. Drzim palce nech to prejde, snad je vam uz lepsie. Tekutiny treba a hodne. Ten Kulisek dostat v lekarni. Traviaci trakt y som velmi nezatazoval jedlom, skor suchariky chrupkat ak jej budu chutit. Potazmo ryzu varenu. Ten prvy den je lepsie ked ma telo pokoj.

Ano!
Ja by som necakala, ked uz je to dlhsie... V tychto horkach moze strasne rychlo dehydrovat.
Takze ak kojis, kojit casto alebo ponukat vodu a sup k lekarovi, nech sa zisti, co to je a ci uz nie je dehydrovana...