icon

Moje trojmesačné dieťa stále vrieska a ja už nevládzem

sumalee
22. apr 2015

Ahojte maminky! Musím sa niekde vykecať lebo už neviem ako sa s tým vyrovnať, že mám také bábo..Má 3 mesiace, ale nie je dna kedy by nevrieskala úplne hystericky, až prestáva dýchať a ja na ňu musím až skríknuť aby som ju šokovala lebo inak neviem čo:(..potom si to vyčítam že som na nu kričala, plačem, nezvládam to..už to nedokážem počúvať..Milujem ju, veľmi som sa na ňu tešila, ale je toho príliš..Som zatvorená len doma lebo ona doslova nenávidí asi kočiar, každý jeden pokus ísť na prechádzku skončil v momente ako sme vyšli z vchodu, začala vrieskať ako zmyslov zbavená a aj ked som sa snažila vydržať len sa to stupnovalo, až som musela ja už celý roztrasená bežať domov a tam ju nejako upokojovať...Keď neplače tak sa usmieva a je zlatá, ale to trvá len chvíľu..Ja už fakt neviem čo robím zle..Druhá najhoršia vec je že zaspí len hojdaním na fitlopte, aj to tak že pol hod hojdanie, položím, plač, a zase, a tak dokola asi 3x..Bruško ju nebolieva to už viem odsledovať. Mňa tak bolí chrbát že už plačem..Skúšala som šatku, hojdálky kadejaké, uspávanky, hladkanie, mojkanie, masáže, proste vždy len rev a rev a ešte vreskot..Ja neviem čo robiť, nemôžem byť celé dni zatvorená doma, potrebuje chodiť von ale proste to nejde, ani na balkóne ani nikde. A to nehovorím o tom že aj ked je hore a spokojná tak musím byť stále pri nej, ani sa pohnúť od nej, a stále niečo vymýšľať, ale to by mi nevadilo, len ten neskutočný vreskot ☹...Ďakujem že ste si ma aspon prečítali, mám pocit totálneho zlyhania ☹

masinka
24. apr 2015

@sumalee nasa prostredna bola taka ako tvoja, mala reflux a po kazdom jedle vrackala - ale ako pise @cackaa, moze to byt aj tichy reflux, to sa potom takto viditelne neprejavi. Nam pomohla Manduca a cas - postupne z toho mala vyrastla. Pri nej som magnezium nebrala, zato pri najmladsej som ho brala vela, v noci som mavala stresne krce v nohach, napriek tomu bola ovela kludnejsie babo ako prostredna.

lucinocka
24. apr 2015

@sumalee vitaj v klube zlych deti🙂 moja si prve tri mesiace odrevala jak besna, kocik u nas nikdy nefungoval...my sme nikde nemohli ist, ani do obchodu, ani na prechadzku do mesta, vrieskala jak sibnuta... kus sa to znormalizovalo v roku, ked zacala chodit, ale poto zase lietala jak besny pes na vsetky strany...a to len m´vtedy mi odpalila chrvat a ruky , ked uz mala svoju vahu, kocik bez sance a nosit, z kazdej prechadzyk vrieskajuce trieskajuce decko... asi ta nepotesim, ale az teraz v 2,5 roku sa s nou da vychadzat... preto na druhe dieta nemam ani pomyslenie...mam z nej totalnu traumu..

babetka78
26. apr 2015

Ahoj, už som ti raz písala, ale možno ešte pomôže. Písala si, že ju nebolí bruško, ale vyzerá to podľa popisu na koliku, alebo reflux. My sme mali prvé dva mesiace úplne super, v treťom mesiaci začali vreskoty - kolika. Plakali sme aj v kočíku aj v šatke. Skúšali sme rôzne lieky i metódy a teraz máme asi týždeň kľud. Kombinácia - prestala som jesť všetko mliečne, dávame probiotiká - biogaiu, nosím ju na predlaktí, keď je krik - vie si tak lepšie odgrgnúť aj prdkať, ukľudňuje ju aj vysávač, dávame aj Espumisan. Ale čo nám asi najviac pomohlo - uvedomila som si, že prvé dva mesiace- keď nebol problém- som ju kojila na kojacom vankúši a potom už len normálne po sediačky na rukách. Teraz som začala znova na vankúši - asi sa pri tom nahltá menej vzduchu , alebo ja neviem - ale kriky prestali. Pomaly začínam jesť znova mliečne veci a pomaly vynechávam aj Espumisan a dieťa neplače a usmieva sa. Držím palce. A ver mi, aj keď nepomôže toto, určite to za nejaký čas prejde.

marina24
26. apr 2015

ja som bola taká ako opsiuješ,mama vravievala,a stále to hovorí,že si myslela,že sa obesí pri mne,a nič mi nebolo,len som proste revala 🙂to už je asi udel rodiča :/ine poradiť neviem,mne to trvalo do 3 rokov

sheila72
26. apr 2015

Prepáč, možno to bude drsné ale čo si čakala? Mať dieťa nie je ako obrázok z katalógu, väčšina detí má prvých pár mesiacov života problémy hlavne brušné a inak nespokojnosť nevedia vyjadriť, len revom.

henikav
26. apr 2015

@sumalee deti placu, je to ich jediny sposob ako komunikovat s okolim, babatko chce maminku, cele mesiace si ho hojdala v teplucku v brusku, to veru ziadna koliska na svete nenahradi 😉 Ale ty si nesmies ten plac tak velmi pripustat, preto si taka unavena, trosku sa od toho odosobni. Pekne bambulku popestuj na rukach, pobozkaj a poloz, za chvilku zas, ona si na to pomalicky zvykne ze nie je stale na rukach. V ziadnom pripade si to nedavaj za vinu ze place a nestresuj. Vsimaj si aj ako place, deti mavaju rozne druhy placu, inac place od hladu, alebo ak ho nieco boli a inac ked len "vola" mamu. Uisti sa ze jej nic nechyba, ze je dobre napapana, ze ju nic neboli, ze je prebalena a hlavne nestresuj. Ked stresujes, dietatko to citi a place tiez. Vystresovane mamicky mavaju nervozne deticky. A neboj, v istom veku to prejde, este prejdete mnohymi stadiami, bude sa ti mozno aj o zem hadzat, na vsetko bude odpoved nie.... vydrz, to je materstvo, vela trpezlivosti ti prajem, neboj zvladnes vsetko 😉

pele
26. apr 2015

Ahoj, mozno to ma fakt nejaku pricinu, zistis to iste casom. Moja nevedela dobre spavat, to bol kamen urazu, lahko sa zobudila, tazko zaspavala, prvy polrok prerevala, lebo bola nonstop nevyspata, neskor ako bolo menej dennych spankov sa to trosku zlepsovalo ( v noci ju nic tak lahko nevyrusilo) . Tiez fitlopta do nemoty, alebo potom nosic, ale s nim som sa musela stale hybat. Nevedela som, co je to sadnut si ani na 5 min denne. Kocik, auto, do 8 mesiacov nehrozilo. Len na mne zavesena, nezlozitelna. To sa vylepsilo, ako zacala lozit. Tiez som uz mala prve dieta a to bolo ako med. Neviem, ako som to prezila s druhou dcerkou, doteraz si vela z toho obdobia nepamatam. Drzim ti palce, aby ste to zvladli. Moja je doteraz narocna povaha, v tom zmysle, aby bola spokojna a usmiata treba velmi dobru konstalaciu hviezd🙂 ked sa jej nepaci nieco, dokaze velmi dlho a velmi hlasno protestovat, tak ako od malicka. Na druhej strane sa lahko nevzdava, zlych povah deti sa nezlakne, dokaze sa im postavit. Aj takych ludi asi treba. Proste moja bola taka povaha, so svojim nazorom od babatka. No nemusi to byt vas pripad, mozno sa najde daka fyziologicka pricina a babo sa ti ukludni coskoro. Kazdopadne myslim na teba a drzim ti palce! snaz sa co najviac zaangazovat okolie, aby si si oddychla.

bielavila
27. apr 2015

@sumalee ahoj, podla mna treba ist k lekarke, nieje normalne, ze takto babo place, nieco jej musi byt a tak sa ti to snazi povedat, mozno je to ten spominany tichy reflux...treba ist na gastro tam to zista beubolestne cez sono davas jej vigantol? moze to byt aj nim, moje dieta po nom sialene, ale naozaj sielane revalo, potom som ho vysadila a nahradila inym Dckom a odvtedy mam pokoj, pytaj si od pediatricky nech ta posle na gastro, neurologiu, ortopediu..hoc kde, netreba nieco zenadbat, asi jej nieco je ked place a iba vysetrenim u odobornika zistis kde je pes zakopany, aj reflux sa da zmiernit, aj bolave brusko zahojit...len treba ist urcite k odbornikovi. mozno jej zacinaju ist zubky, aj to je mozny dovod placu. ked ma reflux skus jej davat hlavicku do vyvysenej polohy aj v postielke aj v kociku, v kazdom pripade drzim palce aby to bolo coskoro lepsie.

bielavila
27. apr 2015

@sheila72 prepac, ale tato tvoja reakcia je naco dobra? mamicka chce zufalo pomoc a ty tu napises tuto sprostost...

bielavila
27. apr 2015

@bielavila a este ma tak napadlo, ze tebe sa mozno zda, ze to neni brusko, ale nevies to isto, neboj sa vyskusat dostupne lieky v lekarni typu probiotika (biogaia), antikolikove(espumisan, infakol, eab simplex), mozno ma vsak problem s toleranciou mliecnej bielkoviny a na to je dobry Coliprev, treba skusat, mozes dat vsetky spominne naraz, lebo kazda posobi na iny neduh a neboj sa ze ju predavkujes, su to nesodne lieky, ktore iba urobia poriadok v brusku a crievku a do krvy sa nevtrebaju a netrapit sa nad tym ze si zlyhala, zlyhala by si keby ze nic nerobis,ale ty sa snazis problem riesit...

kvetinka64
27. apr 2015

Mam dve deti, o prvom som ani nevedela, ale druhe fuuuha, som si presla niecim podobnym. Silne koliky den noc, plac v noci aj cez den (behali sme po lekaroch, nikto mu nic nevedel zistil, proste bol taky, a po par mesiacoch sa to ukludnilo). Jedinu vec co ti mozem poradit, musis trosku vypnut od malej, pediatricka mojich deti aj laktacne poradkyne mi povedali, ze matka potrebuje chvilku pre seba kazdy den a raz do tyzdna aspon na hodinku vypadnut z domu, aj ked budes sediet na lavicke, musis vypnut, lebo ta porazi, ked budes doma non stop zavreta. Mne to velmi pomohlo, ked som sa len sla na chvilku prejst von sama bez deti, bolo to urcite lepsie.

sheila72
3. máj 2015

@bielavila pretože poznám xy detí, ktoré takto stále plačú, sama s tým mám skúsenosť a viem, že problém býva najčastejšie v trávení a plynatosti, čo som aj uviedla v odpovedi. Tým som chcela povedať, že takýto rev nie je u detí nič nenormálne a mamina si mala zistiť, že prvé mesiace budú zrejme takto prebiehať. Takže neviem, čo je na tom sprosté.

bielavila
3. máj 2015

@sheila72 ale to co si jej napisala jej pravdepodobne vobec nepomohlo, ved kazda mamicka vie, ze babatka placu,chcela vediet ako riesit jej problem nie toto co si jej ty odpovedala... iba zbytocne spamujes temu....neznasm to ked musi niekto zabrdnut do temy za kazdu cenu aj ked k nej nema co povedat...aj moje temy su takto zaspamovane, nemam na to slov...

norulakp
3. máj 2015

Ako som pisal, my sme mali uplne rovnake problemy. Tu sa nejedna o normalny detsky plac. Je to hystericky plac. Zakazdym, ked sme sli vonku v kociku, tak sme trpli, kedy to spusti. Vzdy po nas pokrikovali stare babky, nech s nim robime nieco, ze ho tyrame, ze preco mu nedame najest a pod. Raz mi vynadala na ulici byvala pediatricka, ze som tyran a povedala, ze to nie je normalny plac. Nasa pediatricka vsak nikdy nic nezistila. Stlacala mu brucho, nemal ho nikdy nafuknute, ani prdy nemal. Takze to asi nebola bezna kolika. Ale verte mi, ze to bolo tazke obdobie. Manzelka ma este teraz traumu, ked ideme von, ze krpec vstane a zacne zjapat, hoci to uz dva mesiace nerobieva. Kto nezazil - nepochopi.

bielavila
3. máj 2015

@norulakp podla mna treba skusat,vsetko co je dostupne...urcite nieco pomoze, aj nas plakal velmi, ale skusala som vsetko mozne, az sme nasli lieciky co zabrali, zmenili sme lieky co predpisala lekarka, malemu nevyhovovali (vigantol) a od vtedy je ako anjelik, neplace nidy, vazne nikdy, iba ked si pyta papat..netreba sa bat pomoct babatku liekami, tiez som sa bala, ale lekarka vysvetlila, ze su neskodne a pomozu, kazdy plac ma svoji pricinu a ta sa da v 90% liecit, len treba skusat. nic nieje horsie ako nervozny rodic a uvrieskane dieta,
moj asi pred dvoma tyzdnami hrozne reval, nezaberali lieky, ani rurka, prebaleny bol, aj napapany by mal byt ved mu davame jest, vyspinkany, obleceny, zubky este nesli, nechapali sme o co ide az sme zistii, ze je iba hlady a uz potrebuje vyssiu davku jedla, proste treba hladat a skusat kde je probem, nasa lekarka mi vravela o mamicke, co mesiac nemohla utisit babatko, kojila ho, koliky nemal, vzdy cistucky prebaleny, az jej zistili, ze babo je vyhladnute, proste ona si myslela, ze je syty, lebo tahal aj hodinu na prsniku, ale ona uz mala velmi malo mliecka...a zahada bola vyriesena, niekdy su banalne veci, pre ktore babo place,,,snad sa vam podari najst tie priciny... vela stastia zelam aby sa vam koliky nevratili 🙂

hadassah
4. máj 2015

Tiež som si odtrpela svoje. dieťa revalo a revalo vo dne v noci niekoľko mesiacov, ja som už normálne mala pocit, že mi vynecháva mozog z vyčerpania a nevyspatia. Mala som podozrenie na tichý reflux alebo niečo s trávením, črevami, ale doktorka ma vždy uchlácholila, že to prejde. Dcéra napr. nikdy nechcela byť na brušku, stále plakala... Dodnes si vyčítam,že som na poradni nezvýšila hlas, aby niečo robili, lebo to nie je normálne, aby dieťa stále plakalo. Treba hľadať príčinu, dieťa neplače v kuse non stop bez príčiny najmä keď má uspokojené všetky jeho potreby.

sheila72
4. máj 2015

@bielavila že spamujem tému jednou odpoveďou, si dobre dala :D dotyčná tak veľmi nevyzerala, že by o deťoch niečo vedela, keď jej vadí že jej dieťa plače, ale nechajme to tak. Nemám pocit, že by som zabŕdala, ešte som vopred upozornila, že nechcem aby to vyznelo práve tak, ako si to ty pochopila. Ale pokiaľ viem, túto tému si nezaložila, tak sa láskavo ku mne nevyjadruj. Pekný deň ;)

ossr
4. máj 2015

Neberiete vigantol ? Place od narodenia takto ?

sumalee
autor
4. máj 2015

No ja vám neskutočne všetkým ďakujem za komentáre, aj za tie nemilejšie, ale tých veľa nebolo..vyskúšala som už veľa toho, niekedy je to už lepšie, niekedy ju zase chytí niečo a plače hystericky ale už je to menej často..a áno veľa o deťoch neviem, prepána ved som prvorodička a žiadna sa podľa mna skúsená nenarodila, o tom je celý tento portál aby tie skúsenejšie poradili tým neskúsenejším..a že mi vadí že moje dieťa plače? no áno vadí ked vidím že niečo nie je v poriadku a neviem čo, myslím že žiadnej matke nie je jedno ked jej dieťa plače, no ale nevadí...
ĎAKUJEM vám ešte raz, veľmi ste mi pomohli 🙂

ossr
4. máj 2015

@sumalee neboli ste ockovany...maly po ocko takto plakal stale nakoniec mi odpadol...skoncili sme v nemocnici

klauduska
4. máj 2015

Tak ja pridam vlastnu skusenost - boli sme prve 3 mesiace na tom velmi podobne - v kuse nam plakal, vrieskal a dokonca ani nespal poriadne....Vsetci nam vraveli, ze je to kolika a ze to chlapci mavaju a musime vydrzat....aj nasa pediatricka....nedalo sa to vydrzat, plakalai sme s muzom spolu s malym,ze sme mu nedokazali pomoct....
Uz sme to nevydrzali raz a sli sme na pohotovost...ta nam odporucila ist na gastroeneterologiu, vybavili sme si prednostny termin...tam mu vzali krv a vysledky boli zial skoro az po vyse 2 mesiacoch....diagnoza : alergia na bielkovinu kravskeho mlieka a to som ho kojila!!+reflux. Okamzite sme presli na Nutrilon allergy care+nutritonom sme zahustovali a nepytajte sa aka obrovska zmena prisla - konecne bol kludny, spal on a konecne aj my...

Tolko nasa skusenost, doteraz dakujem,ze sme to nenechali tak a hned sme to riesili,aj ked to trvalo priserne dlho... 😢

david93
4. máj 2015

@klauduska aj môj stále plakal a mal reflux, plne kojený, ale u neho sa alergia nepotvrdila... grckal všetko umelé tak som nemala na výber len kojiť a kojiť, priberal pomaličky ale priberal...

bielavila
4. máj 2015

@ossr bereme namiesto vigantolu baby D od jamiesonu, je to v podsate to iste iba je tam menej chemie, nam to poradila nasa pedoatricka

bielavila
4. máj 2015

@sheila72 ked nemas co povedat k teme tak sa nevyjadruj a basta !!!

klauduska
4. máj 2015

@david93 no nas aj grckal, prudom dokonca az cez nostek....strasny pohlad, vzdy som si vravela,ze snad sa uz teraz napapa a zaspinka a nic...dokazal preplakat vzdy to co mal spoinkat a takto dokola....
U nas sa zial potvrdila,ale hned nas dr. aj upozornila,ze vacsina deticiek zvykne z toho do 1 roka aj vyrast-a aj tak bolo....po 1 roku sme zacali pomalicky skusat mliecne vyrobky, opatrne...

bielavila
4. máj 2015

@sumalee drzim palce, urcite najdete riesenie aby si babatku pomohla 🙂

shania31
4. máj 2015

@klauduska
My sme sa takto trapili do 4 mesiacov s dvojkami ☹ pediatricka furt omielala to iste, ze su to klasicke koliky, ze chlapci blablabla, treba len vydrzat, ze to prejde. Ked sme tam boli naposledy, uz som jej to ako priblblej vysvetlovala, ze klasicke koliky to nebudu atd atd a trvala som na vysetreniach. S velkym sebazaprenim nam dala papiere a postupne sme absolvovali vsetky vysetrenia. U nas - obaja intolerancia laktozy a silny reflux u jedneho. Po pol roku sme presli aj k novej pediatricke.

bielavila
4. máj 2015

@shania31 ved to ja nechapem, ako mozu byt niektore lekarky take lahostajne, my mame chvala bohu taku, co vzdy povie a poradi, posle nas k milion odbornikom, poradi lieciky, proste vyskuset vsetko dostupne, nie je normalne aby babatko sialene revalo, da sa to vzdy riesit, netreba ale vzdy dat na rady lekarov, kamosov, rodicov, ale na vlastny usudok a trvat na svojom, da sa to liecit. samozrejme da sa to aj vydrzat kym vyrastie, ale ta trauma nestoji za to.

klauduska
4. máj 2015

@shania31 no pekne...tym som chcela
@sumalee povedat, ze najlepsie mamina vie, ze sa s jej babatkom nieco deje a co je normalne a co nie je!
Samozrejme,ze vsetky vieme,ze mat babatko nie prechadzka ruzovou zahradou,ale vycitime,kedy to uz prechadza mimo normalu.Priznam sa Vam,ze som sa naozaj skoro vobec netesila z neho aka som bola zufala a plakala som...to pochopi len ta mamina, co to zazila......a ten pocit bezmocnosti,unavy a zufalstva by som nepriala ani nepriatelovi..... 😢 😢 😢
Dufam,ze teraz pri druhom si to uzijem od prveho dna kedy pride na svet...

klauduska
4. máj 2015

@bielavila nasa pediatricka sica na zaciatku vravela,ze to su bezne koliky a treba vydrzat,ale ked sme jej to vraveli zasa, tak povedala,ze nam moze poslat na odborne vysetrenie,ked sa nam to ozaj nezda...ale nestihla,pretoze sme slui na tu pohotovost..