icon

Moje trojmesačné dieťa stále vrieska a ja už nevládzem

sumalee
22. apr 2015

Ahojte maminky! Musím sa niekde vykecať lebo už neviem ako sa s tým vyrovnať, že mám také bábo..Má 3 mesiace, ale nie je dna kedy by nevrieskala úplne hystericky, až prestáva dýchať a ja na ňu musím až skríknuť aby som ju šokovala lebo inak neviem čo:(..potom si to vyčítam že som na nu kričala, plačem, nezvládam to..už to nedokážem počúvať..Milujem ju, veľmi som sa na ňu tešila, ale je toho príliš..Som zatvorená len doma lebo ona doslova nenávidí asi kočiar, každý jeden pokus ísť na prechádzku skončil v momente ako sme vyšli z vchodu, začala vrieskať ako zmyslov zbavená a aj ked som sa snažila vydržať len sa to stupnovalo, až som musela ja už celý roztrasená bežať domov a tam ju nejako upokojovať...Keď neplače tak sa usmieva a je zlatá, ale to trvá len chvíľu..Ja už fakt neviem čo robím zle..Druhá najhoršia vec je že zaspí len hojdaním na fitlopte, aj to tak že pol hod hojdanie, položím, plač, a zase, a tak dokola asi 3x..Bruško ju nebolieva to už viem odsledovať. Mňa tak bolí chrbát že už plačem..Skúšala som šatku, hojdálky kadejaké, uspávanky, hladkanie, mojkanie, masáže, proste vždy len rev a rev a ešte vreskot..Ja neviem čo robiť, nemôžem byť celé dni zatvorená doma, potrebuje chodiť von ale proste to nejde, ani na balkóne ani nikde. A to nehovorím o tom že aj ked je hore a spokojná tak musím byť stále pri nej, ani sa pohnúť od nej, a stále niečo vymýšľať, ale to by mi nevadilo, len ten neskutočný vreskot ☹...Ďakujem že ste si ma aspon prečítali, mám pocit totálneho zlyhania ☹

stanka284
22. apr 2015

@sumalee Inak tiež som brala 2mesiace silné dávky magnezka, hrozil nám predčasný pôrod v 31tt... brala som 3X2tabl.

hamca
22. apr 2015

@sumalee presne viem, o com hovoris. A asi ta nepotesim, ale moja bude mat 15 mesicov a vrieska stale. Mimochodom, narodila sa tiez v januari, ale o rok skor. Scasti sme prisli na pricinu, mala je alergicka na mlieko a z toho mala koliky. Ale celkovo je to neskutocne klbko nervov. Presne ako pises, ked sa usmieva, tak je neskutocne zlata, ale to su len take okamihy. Ked ju nieco nahneva, taksa len certi, zlosti, place a od 11 mes. Sa hadze na zem.
Trosku ta ale potesim, zlepsilo sa to, ked zacala chodit a byt viac samostatnejsia. Ale aj tak je toho placu u nas neurekom. Starsia dcera na nu niekedy pozera s otvorenymi ustami, ze co sa zase stalo, preco place.
Ja som uz rezignovala. Pokial sa vazne neudrela, ale nema vazny dovod na plac, tak neriesim. Je mi to casto luto, aj si s nou poplacem, ale ja nie som jej otrok a navyse mam doma aj druhu dcerku, ktore ma potrebuje.
A co sa tyka spanku, ja som ju v polroku naucila zaspavat tak, ze pri nej iba lezim a doteraz to takto funguje.
Drzim palce, nech mala z toho vo najskor vyrastie!

domak2
22. apr 2015

@sumalee Asi by som najprv zasla k dr, nech ju pre istotu pozrie, ci jej naozaj nic nie je. Ak nie, tak by som ju nakrmila, prebalila, dala do kocika, dala si sluchatka na plne pecky a aspon 20 minut chodila okolo domu. Vravis, ze si skusala satku- ako presne? Moja napriklad doma rucala ako pavian, ale po piatich minutach chodze vonku, sa jej to hompalanie zapacilo a uz to slo, aj ked mi za tych 5 minut skoro odpadli usi 😀
Je to tak, deti nie su stroje a niektore su uz po narodeni prejavuju, ale hlavne sa nevedia kontrolovat. kontrolovat sa musis ty, predsalen uz mas o par mesiacov viac, mne pomahalo ist za dvere, naratat do desat, zakricat do vankusa, povedat si, ze to je len dieta a ze to prejde. Preslo to.... do obdobia vzdoru haha 😀 Neboj nic dobre bude, tiez mi nikto nepomahal. Musis si najst to co vam vyhovuje, mojej to bolo byt stale na rukach a dojcit sa , aj to uz preslo. 🙂

lucik194
22. apr 2015

tak taketo vrieskanie poznam trvalo to tak 4-5 mesiacov, bud spala, jedla alebo vrieskala, nic medzi tym, s jedinym rozdielom nasa spavala len v kociku, nikde inde, takze ja ked prsalo , snezilo, vietor bol som kocikovala, lebo mala nikde inde nespala, cez den revala 4-5 hodin, s prestavkami, ale ju bolelo brusko, ja som v podstate nic nemohla jest lebo zo vsetkeho ju naduvalo, najhorsia bola zelenina (strukoviny bol slaby odvar, zjest zeleninu bolo peklo)..... ci bola na rukach, polozena, stale ziapala (nie nekricala) ziapala..... ziadne satky nic nepomahalo..... u nas bola jedine ticho vtedy ked bol pusteny na prehravaci tvrdy rock..... 🙂
na brusko jej pomahali nahriate kostky (dm drogeria) a cvicit s nozickami .....
ale neboj vyrastie z toho my sme zrazu v 5-6 mesiacoch mali uplne kludne babo, usmiate, spokojne.... treba vydrzat a z casu na cas nechat niekoho z rodiny len s babom a ty vybehni aj ked len na hodinku von sa prejst, pomaha to ....

domak2
22. apr 2015

este ma napadlo, ci nie je moc oblecena, moja nezniesla aby jej bolo teplo, celkom mi trvalo, kym som na to prisla, lebo nebola velmi naobliekana.

anndrea
22. apr 2015

@sumalee ahoj mamina, ako keby si písala o mojej Sophinke tiež taký plačko, kočík ani počuť, trvalo to tak cca 5 mesiacov. Tie pocity poznám, únava, plač, beznadej. Dnes je to nádherná osem rocna sleocna, veľmi šikovná na šport, najlepšia žiacka za prvý ročník ZŠ. Ked sa jej zo srandy teraz pýtame čo tak plakala keď bola bábätko tak vraví že mami ja som sa nudila. Treba vydržať ono to prejde a bude dobre

roxana280
22. apr 2015

@sumalee moj syn bol na tom podobne, ale zostalo mu to. Ma 5 rokov a pomenovanie "narocne" dieta nan uplne sedi, preto mame len jeho a ine uz nechceme. Zial stratila som mlieko asi po tazkom porode, mal chudacik koliky, vyskusala som na ne vsetko, pomohla nam Bio Gaya kvapky..Skoncili koliky, zacali zuby, teda aspon sme si mysleli, nespala som skoro nic, kazde dve hodiny plakal, nemal mi kto pomoc ani len po porode, manzel tahal nadcasy a musel sa vyspat, do 2 rokov som neprespala pol noci vkuse..Skusali sme vsetko, nakupene hojdacky, uspavanky, monitor dychu, polohovatelna stolicka, hracky a vsetko mozne..skusali sme vsetko aj vylety aj nosic aj klokanku, aj som ho velmi lubila a spal pri mne v posteli manzelskej, este stale lubim a nikdy neprestanem, vyrastol z neho riadny chalanisko, betarisko, sice prespi celu noc, ale cez den "ma v zadku mrle" ako sa hovori, neobsedi, len pri dobrej rozpravke, ci legu..nema ziadnu poruchu ani hyperaktivitu. Proste taky je, vraj som bola rovnaka..len ako dievca to nebolo az take strasne ako u chlapca..genetika nepusti..Manzel sa pyta, je velmi kludny, technicky typ a za co to mam ja? Sme radi, ze je zdravy a ta jeho narocnost, no je to skuska rodicovskej trpezlivosti, obetavosti a lasky...pozante: Ach ten je moj, ten
sa mi podoba...Lipa Tiez som bola par krat zufala, aj som si poplakala aj od unavy raz odpadla, teraz ked mozem spim, ale tie roky tusim nedospim....kto nezazil, nepochopi

roxana280
22. apr 2015

@anndrea vidte to ma nenapadlo, opytat sa, preco plakal moj syn, myslim, ze si to nemoze pamatat, ale nudit sa urcite mohol, lebo zavcasu sa snazil vstat, posadit sa, chodit, vkuse sa mrvil, ked mu to neslo, rozplakal sa a jedoval..

kiki68
22. apr 2015

pocuj chlap nech si vezme tyzden dovolenky ak to co i len trosku ide. Sef ak ma decka, tak to musi pochopit,ze tieto veci nie su na srandu kralikov. A tu by mal nastupit prave otec, chlap,co proste ma taku tu energiu na to male. Ty zatial pojdes nakupit, pojdes kdesi ku kadernicke, aby si si kdesi pokecala s ludmi. On to tie dve hodky zvladne. Lebo ako hovori moja teta, ked dieta iba reve a nic mu zjavne neni,tak treba nechat tak.
Mojej kamoske takto pomahal muz, proste to vzal za nu, aj ked bol utahany z prace,ale mala vrieskala ako tur. Teraz uz je to ok, ale prveho pol roka bolo nic moc. Zistili,ze sa boji tmy a mihotania obrazu,cize pohybov okolo. Vraj sa aj to stava. Tiez kocar vadil kvoli tomuto. A s malou bola vonku aspon rped barakom, akoze boli tam len starsie tety na lavickach,ale furt lepsie nez nic so 4 stenami okolo. A podla mna si na to nespomenie, spomenie si az od urciteho veku, ja si spominam na moje nocne desy z 2 rokov, inak nic,

matuskovaster
22. apr 2015

Ahoj..nemam cas citat prispevky vyssie,ale nema tvoja mala skryty reflux? Moja malinka neznasala polohu vodorovne a mala koliku...myslim,ze by si mala kontaktovat pediatricku,tak male babenko NIKDY neplace bezdovodne..pokial sa vyluci fyziologicka pricina,mas asi tzv narocne babatko...nasa mala tiez neznasala kocik,tak sme chodili von v manduke atam bola ako medicek..ved bola pri mamine...stat sa mamou je nesmierne narocne a krasne zaroven,cely zivot sa ti otoci hore nohami a niekedy clovek v zaciatkoch zisti,ze je obed a este si v pyzame🙂..but na svoju malicku trpezliva,laskava a daj jej vsetko,co potrebuje...to je hlavne tvoja blizkost,laska a pokoj...vsetko zle raz prejde aj ked teraz sa ti to zda ako cela vecnost

jana_eyre
22. apr 2015

ahoj, u nas bol taky narocny tiez prvy syn.. tak do 3tieho - 4teho mesiaca to bolo velmi narocne, potom sa to zacalo zlepsovat a bolo z neho kludne babo.. pamatam si ake narocne bolo to obdobie a ked som si mohla uzivat ze spinka a bolo ticho, tak som plakala.. nerada na to spominam a hrozne som sa bala, ze to bude take iste pri druhej dcere.. nastastie, ta zaplakala par krat do dna, bola to uplna pohoda..

partner nech chodi aspon trocha skor z prace, aspon na hodinku vecer vypni - nech je s nou iba on - ty chod aspon do obchodu, to pomaha..

inak magnezium som brala tiez hlavne pri prvom - vobec som netusila, ze to moze mat nejaky suvis..

drzim palce, nech sa to zlepsi..

katrin21
22. apr 2015

davaj malej probiotika.. mozno to pomoze..
kojis, nekojis? aj to moze mat vplyv - mlieko.
ako ju mas doma, zabalenu, alebo bez zabalenia? niektore deti sa citia bezpecnejsie zabalene a tak su kludnejsie, niekedy to naozaj velmi pomoze, ked ich zabalis ako do perinky...
ale neni mozne aby plakala bez priciny..
skusila by som aj umyt jej tvaricku čistecom, či nemava permanentne zoči... / moj ocino maval zoči z vlastnej mamy a vtedy deti veru vedia riadne vrieskať, až sa zachadzaju, lebo je to taka bolest hlavy a oci, ze dovi dopo/

orieska325
22. apr 2015

urcite vydrz...bude to lepsie...mozno si tazko zvyka na tento svet..to prejde..baby tu az popisali asi vsetko co by som ti poradila aj ja..viem,poznam to tiez som to zazila,maly mal koliky a bol aj velminespokojne a nervozne babo tiez reval v kociku pri kupani v kresielku v aute nikde mu nebolo dobre..na vsetko si tazko zvykal..vsetko preslo len to chce cas aj jej minisystem musi dozriet,nervova sustava detto cas bezi rychlo a budes za chvilku s usmevom spominat...urcie si nezlyhala len je toho vela.casom si budete viac rozumiet a lepsie sa navzajom pochopite...teraz to nevie inak ako placom..drzim palce stale si k zlepseniu situacie blizsie a blizsie 🙂

bonaqa2013
22. apr 2015

@sumalee vyšetrenie sa volá BERA. Robia ho v celkovej anestézii, ale je veľmi rýchle

david93
22. apr 2015

môže ju bolieť hlavička z toho, že málo spí a stále plače, keď ju dáš do kočiara a začne ju to natriasať tak sa bolesť zhorší, skúste ju nejako ukľudniť a postupne dosiahnuť, aby dlhšie spinkala, prípadne sa poradiť s pediatričkou a dať niečo od bolesti... alebo zájsť na neurológi, môž mať bolesti aj zo skrátených svalov na krku - my sme museli cvičiť kvôli tomu ( aj môj syn plakal, ale vtedy som nevedela čo je príčina)

hrjanka
22. apr 2015

v myšlienkach som sa vrátila o niekoľko mesiacov dozadu, keď bola moja malá taká malá a prežívali sme to isté - furt rev. Už som bola z nej na palicu, už som sa jej každý deň vyhrážala kadečím...nakoniec som aj s vrieskajúcim deckom šla za sesterkou - býva o ulicu ďalej, našťastie, ktorá mi urobila kávu, usadila ma, vzala malú do rúk, nakázala mi chvíľu odpočívať a tá krpatá, čuduj sa svete, sa ukľudnila. U nás to teda skutočne bolo mojím stresom, a keď som sa naučila upokojiť sa, tak aj malá začala byť lepšia. Bolo by fajn, kebyže máš niekoho takého blízko, kto ťa pochopí a podporí a urobí ti výbornú kávičku, aby si sa aj ty dostala na chvíľu do kľudu. Držím palce, s náročnými deťmi je to náročné, ale môžem povedať, že časom sa ti tá námaha vráti. Naša krpatá je teraz krásne 10mesačné slniečko, vie sa sama zahrať a stále sa usmieva 😉 uvidíš, aj u vás to tak bude, len vydrž

luci21
22. apr 2015

@sumalee Ahoj, ja mám 3 detičky, stredná bola uplakaná veľmi. Málo spala, ked bola hore nič sa jej nepáčilo, proste som skúšala všetko možné čo v danej chvíli pomohlo. Je to ťažké ale neboj ona z toho fakt vyrastie, proste je to nepokojné bábätko, aj moja Tami zle spávala, stále bola akoby nervozna a teraz je z nej malý hyperaktívny neposed, ja hovorím že ona už ako bábo sa "nudila" a chcela sa vybúriť tak ako to robí teraz ked je už veľká. Chce to poriadnu dávku trpezlivosti, moj mm robí na týždnovky, ja som bola na Tami sama k tom tu bola staršia vtedy dvojročná, nebud nervozna bábo to vycíti, viem ľahko sa mi to píše ale prejde to neboj. Pevné nervy prajem.

linda4444
22. apr 2015

@sumalee mne tak moja dcera vrieskala stale ked bola hladna... netsacilo jej mlieko a museli sme prejst na silnejsie

anaitat31
22. apr 2015

Pisala si, ze satku si skusala, neviem ako ale skus ju dat do satky a ist vonku ked je pekne, aj ked bude plakat, tak ju upokojuj, prihovaraj sa jej,hladkaj ju v satke, skus vydrzat 5-10 minut, ci sa neupokoji pri pohupavani, alebo skus s nou v satke tancovat, pospevovat si a pri tom pohupovat a skus si pri tom nevsimat jej plac. Skus nejaku meditacnu techniku aby si sa dokazal upokojit, aj ked je jasne ze toto obdobie je velmi narocne na psychiku. Drzim palce.

lenkastr
22. apr 2015

@sumalee och, velmi dobre viem o com hovoris, mam tiez taku malu babu a doma je to hrozne, vkuse place, neviem co s nou, ale hoci place chodim s nou stale von, aspon 2x za den,mala by si aj ty, ked si doma zavreta tak to zle vplyva aj na teba aj na babo :( u nas je boj v kociku, place tak 20 min pravidelne pred bytovkou, ale potom zaspi nakoniec, niekedy to aj dlhsie trva, ale zaspi, musis vydrzat, najst finty na nu, isto place lebo je unavena :( do roka vacsinou deti spavaju v kociku von, ona si zvykne na neho, len to nevzdavaj....a pises, ze rodinu tam nemas ani kamaratky a co svokrovci?nemozu ti oni pomoct aspon niekedy pokocikovat?zapriahni ich, kusok si oddychnes....nie si zla matka, ani ja nie som, proste mame take deticky uplakane, nie sme ani prve ani posledne, hlavu hore! pevne nervy prajem 🙂

dankaa78
22. apr 2015

@sumalee Nezlyhala si...Casty plac je urcite nejaka pricina.Necitala som prispevky uplne podrobne ald je tazke Ti poradit.Kojis alebo davas UM?? Tak isto je dolezite ake je prostredie...ci nahodou uz sa netlacia prve zubky...moze mat bolesti aj..moze byt chore..Ja by som zašla za pediatrickou.Budes kludnejsia ze po zdravotnej stranke je vsetko v poriadku..🙂

lucik194
22. apr 2015

casty plac nemusi byt ziadna pricina..... nam nenasli nic, malo oblecena, vela oblecena, zuby je vysli az 10mesiaci, jedla UM 1x denne, inak som cely den kojila, neurologicke vysetrenia..... proste nic..... a mala vrieskala a vrieskala..... len vydrzat..... este ma napada skryty reflux? nema nahodou?

sumalee
autor
22. apr 2015

Baby nestiham vsetkym odpisovat,ale kazdu odpoved citam aj viacx...ale dnes to bolo uz neunosne,az som chhcela is na pohotovost:(vrieskala skoro 3 hod vkuse, nosila som ju stale na rukach tak to bolo trochu lepsie ale aj tak..neviem ci fakt ten reflux,doteraz negrckavala,al dnes 3x a grgala poriadne..aj kojim aj davam um 2-3x,lebo ja nemam,aj ked som urobila mozne aj nemozne..nema mi kto pomoct,len priatel,som mu volala o 8 nec pride domov kebo uz nevladzem,tak som uz aj ja plakala,lebo sa bojim ze ju nieco velmi musi boliet ked tak place..pwdiatricka povedala ze to je normalne ked som jej to hovorila,ale asi este fakt budem musiet..

dankaa78
22. apr 2015

@sumalee Podla mna nie je v poriadku ked dieta place niekolko hodin vkuse..nereaguje na UM???Skuste zmenit znacku.Je to normalne a praktizuje sa to..Ja sice kojim ale mali sme reakciu davnejsie na umele kase tie v krabici..Velmi plakalaa a vobec nevedela spat.Kolko UM ml davas naraz? Ci po kojeni hned dokrmis?

alerka
22. apr 2015

@sumalee Ahoj v prvnom rade ti musim napisat ze toto obdobie prezijes a zvladnes.. musis vydrzat. Ja som sa bala kazdeho dalsieho dna. Bala som sa ze aj zajtra bude den a ako to zvladnem.. Najhorsia bola ta bezmocnost a hodiny vrieskania.. po niekolkych hodinach sa stava to (ze clovek pocituje stres- HNEV ako keby na neho priamo niekto krical -je to len vec tela treba sa ventilovat vykricat do vankusa) Ale mali sme objektivne priciny. neznesitelne bolesti NIE KOLIKY ktore ustupili az po pochopeni pricin.. Celiakia a neznasanlivost bielkoviny KM..
Verim ze aj tvoje dietatko ma nejake objektivne priciny len na ne treba prist.. my sme na to prisli az po ROKU! a to sme od 8 tyzdnov behali po nemocniciach a dieta krmili v spanku hustou kasou lebo nam tvrdili ze je to reflux.. Takze odvahu a otazky adresovane lekarom preco najprv gastro - neznasanlivost BKM, laktozy alebo aj aj.. Nenechaj sa odbit.. PS: dcerka sa narodila 28.1. takze tiez januarovka 🙂

alerka
22. apr 2015

@sumalee inak nasa dcerka skoro umrela od toho ako odmietala jest a nikde mi neverili lebo som ju kojila.. a ako mi kazdy hovoril ze babatko vyciti ked je zena nervozna (co nepopieram) ale ked sme mali vazny problem a nikto iny ho nevidel len ja a muz tak hold som nervozna a nech si nikto nedovoli to komentovat. Islo mi predsa o moje dieta a nebudem sediet na zadku so sluchatkami v usiach a salam parky.. obehavala som lekarov a vsade mi trepali po 555 krat ze moje dieta je nervozne zo mna. ze vlastne vobec nechudne len slabsie pribera ze to dobehne. a mamicka nech sa upokoji.. chcelo sa mi vrieskat ze to nie je pravda... 🙂)) a nebola to pravda 🙂 nakoniec po roku krmenia v spanku sialenych bolesti a neskor aj zapalovych horuciek sa zistila intol na BKM a o rok na to aj lepok.. teraz nejeme ani soju a do jedla pridavame aj traviuace enzimy pretoze ma vyhladene crevo lebo to trvalo taaak dlho kym sa prislo na to ze dieta vobec NEBOLO NAROCNE..

babetka78
22. apr 2015

ahoj, nemám čas čítať, či ti to už niekto radil, tak ti len napíšem , čo robíme my - máme koliku (mala ju aj moja prvá dcéra a teraz aj tretia) . Nosím ju na predlaktí a keď stále plače, skúsila som, čo som všade čítala, chodím s ňou po byte a vysávam, kým ju vládzem držať a keď už nevládzem, položím do postieľky a nechám zapnutý vysaváč . Ukľudňuje ju to.

norulakp
24. apr 2015

@sumalee Ahoj, my sme mali presne ten isty problem. Od narodenia stale vrieskal kazdy jeden den. Pol hodinky-hodinku po najedeni bol spokojny, hral sa. Nasledne zacal byt nervozny, kopat nohami a nasledne spustil hystericky rev. Bolo jedno ci rano, naobed ci vecer. jedine v noci pekne spal. Ked sme isli von, ja uz som mal tlak 200, lebo som vedel, ze bude zjapat v kociku. Stale ma zastavovali zeny na ulici, ze tyram dieta a pod. Nedalo sa s nim nikde ist. Cely den sme stravili len s tym, ze sme ho vsetci uspavali. Jediny sposob ako sa dal uspat, bolo silne hojdanie v perinke. Aj to uz asi zaspal kvoli tomu, ze bol vycerpany od placu.

Trvalo to cca do 4 mesiacov. Potom to pominulo. Bud to preslo vekom. Alebo osobne si skor myslim, ze nam poradili, aby manzelka vysadila kravske mlieko. Dovtedy jedla vela masla, mlieka, jogurtov... Akonahle ich vysadila, tak do tyzdna sa polepsilo. Odvtedy uz nemal ani raz hystericky plac. Nasledne vsak vznikol problem, ze sa jej tvorilo menej mlieka. Neviem, ci tam bol suvis s tym, ze prijimala menej bielkovin. Tak sme zacali kupovat ovcie vyrobky a vyrobky s velkym mnozstvom bielkovin a vapnika (zincica ovcia, ovcie syry, tvarohu vela, tofu). A potom sa trosku aj mlieko rozbehlo.

Ale moja rada znie, ktoru nam dala v podstate jedna odbornicka. Skusit vynechat kravske mlieko, ale uplne ho vynechat aspon na 14 dni. Ak neprestane dieta plakat, tak bude pricina inde. Len nezabudni na ten dostatocny prijem bielkovin. Drzim palce, nech je co najskor fit 🙂

matrix87
24. apr 2015

ahoj, neboj nic, ty to prezijes a ju to prejde. To v prvom rade. Nie si zla matka ani si nezlyhala 😉 Aj ja som musela dakedy na maleho skricat, aby si ma vsimol, ze som vlastne pri nom.
U nas, kym sme nemali satku ani nosic, pomahalo vzdy nosenie na rukach, ja som si to uzivala (jasne, ze az ked bol ticho). bolo to krasne, nechcela som dat maleho ani z ruk prec potom, ked uz bol kludny alebo ked spinkal. Potom sme zohnali nosic a satku a bolo po vrieskacich scenach. Ak mas satku, tak si ju naviaz do nej a chod s nou von, nebude len dnu. U nas aj teraz to funguje tak, ze doma v satke ho uspavam dlhsie ako ked som s nim von. tam mas inu chodzu, iny rytmus, na ktory je babatko zvyknute. Vyskusaj!
A skus hladat aj s vasou doktorkou riesenie, co by mohlo byt problem.

mawisch
24. apr 2015

@sumalee Ahoj, my sme mali toto iste. Stale len plakala, coby plakala, to bol hystericky rev, hlavne na vecer kazdy jeden den sme uz boli nachystany, ze spusti a aj spustila na niekolko hodin v kuse. Ja som bola totalne unavena, nechapala preco je stale taka nespokojna. Skusali sme tiez kade co. Cely den sa tocil len o tom, ako ju aspon nachvilku uspat. Casto som od zufalstva plakavala, ze toto neni mozne, aby bola taka nespokojna. V noci sa budila pomaly kazdu hodinu. Vychadzky v kocari bol horor, museli sme ju uhojdat za sprievodu jej hysterickeho placu a spala az 30 minut a potom fukot naspat domov, lebo v kocari ani za svet nechcela lezat. Doma sme ju museli len nosit, neznasala lezat, pri tom len revala. Tiez som si nic neporobila. Stale potrebovala pozornost. Nikde sme sa prve mesiace neodvazili chodit, aby sme nemuseli potom utekat s placucim dietatom, ktore sa neda utisit, domov. Potom pomohla satka, takze som v satke upratovala, varila, neskor aj chodila von. Podla doktorky to boli koliky, brali sme kadeake sirupy, probiotika, ale nepomahalo. Proste len z toho vyrastla. Naozaj sa to zacalo zlepsovat az ked zacala sedkat, stvornozkovat. Sama zacala byt mobilna, tak zacala byt aj ona spokojnejsia. Narocna je doteraz, moc toho pri nej nestiham, stale je mi za zadkom a vyzaduje pozornost, noci mame este stale obcas zaujimave, ale je to ovela lepsie. Treba naozaj vyzdrzat. My ste si tiez len zelali, ze nech uz ma aspon 1 rok a ze bude lepsie. Drzim moc palce, nech sa vam to skoro zlepsi, lebo viem, cim prechadzate a bolo to naozaj psycho. Zavidela som vsetkym mamam, ktore mali spokojne deti. Tie na mna zazerali, ze hadam zvelicujem, lebo si to nevedeli ani predstavit.